Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Csakhogy ezt az ár-apály jelenséget nem a hold okozza, azaz nem a gazdasági törvények. Hanem a mesterségesen odarendelt motorcsonakokat, hogy a partra nagy természetellenes ciklusossagu, és amplitudoju hullámokat verjen! Az a kérdés mikor fogy ki a (sok évig pumpalt) üzemanyag a direkt odarendelt motorcsonakokbol, és hajókból, hogy elfedje a tenger (gazdasag) ár - apály törvényeit, és mesterséges erőszakot alkalmazzon a természet, és gazdasag torvenyein, és a szükségszerűsegukon. Sokan fognak állni gatya nélkül, pucéran a visszahuzodo vízben szvsz. :)
„ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
LOL ….DD:) A tőzsde zömmel nem logikus , az elképzelt jövőt és nem a racionalitást árazza , spékelve fomocskával plusz robotocskákkal. Aki pár napos pozikra fiszfasz gazdasági teóriákat alkalmaz (nem befektetésről beszélek) bukásra ítéltetett. Semmi sem az aminek látszik minden másképpen van.
Nagyjából azokat figyelem, amiket te: arany, olaj, indexek. Az ezüstről milliomodszorra maradok le, és a guta üt meg. Nem gondoltam, hogy ma beszakad, csak nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan recovery-be megy. Nekem a mai volt,a mit tegnap vártunk,az 50% korrekciónál egy picivel volt több. :-)
nemszabadna ennyire belelovallnod magad a shortba. a tengerrel is kár hadakozni, úgyis arra hullamzik amerre a kedve tartja. nem mellesleg itt is jön majd az apály, csak most még a dagály tart. :)
el kene dönteni mivel foglalkozol, rohadt sok instrumentumot kevesen kezelnek jól, vagy óriási pf-val toljak, és nem figyelnek 1-1 pozit, máskülönben összezavar Nincs terved, en ma adaptálodtam de a lényeg pl ma nalam az volt hogy tudtam mi a kulcsszint, 4030, ott ment a küzdelem 20 percig, impulzivan törnünk kellett volna az eső óra végén. még 1x megpróbálták lenyomni de 4040-ig jutottak csak, ott zártam ki minden shortot, és longba alltam. közben neztem az ief-t, artanyat dollar indexet, vixet és semmi panikot ne lattam egyiken sem, így akkor az információk alapján logikus döntést hoztam. most eljatszik az ember a gondolattal hogy short innen, de ez a piac mintha nagyon me akarna nezni a 4200-at, legalabbis új csúcsot. nagyon figyelni kell.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen