Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kajli_man
kajli_man 2022. 11. 20. 17:14
Előzmény: #17518  Törölt felhasználó
FBI 🤣
Törölt felhasználó 2022. 11. 20. 17:11
Előzmény: #17518  Törölt felhasználó
Igazán leránthattad volna ftp-re, ameddig még ment:(
Törölt felhasználó 2022. 11. 20. 16:43
Előzmény: #17517  KrisztinaI
Nem. Igen jó oldal volt.
Lelőtték, kaptam egy szép FBI warningos képet valamelyik alkalommal, amikor erőszakosan próbálkoztam.
Break the federeal law, stb...
Szóval nem nayon fogjuk használni.
Ezt is a zs-k intézték el.
Itt már semmi sem szent.
Legalább a tudás előtt kéne szabadságot biztosítani... A kapitalizmus egyszerűen hihetetlenül kártékony a mai neolibsi formájában. Megfosztják azokat a lehetőségtől akik szeretnék a tudásukat bővíteni.
ÉS ne gyertek azzal, hogy a szerzőknek is meg kell élniük. A legtöbbször pl. ha publikálni akarsz folyóiratban, akkor te fizetsz, meg fizet az olvasó is. Ki nyer akkor? Ki lehet találni.
Könyveknél is ez a helyzet hazánkban. Tiszta ráfizetés könyvet írni itthon. nem is tudsz szponzor nélkül.
KrisztinaI 2022. 11. 20. 16:37
Off-topic: Humanoid, a könyves oldal, amit küldtem, neked működik, mert nem tudom elérni?
Köszi szépen.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2022. 11. 20. 16:30
Előzmény: #17515  upgrayeddAKS
Ezt a "körforgást" közérthetőbben is megpróbáltam nemrég megfogalmazni, nem biztos, hogy sikerült :) de legalább van önkritikám :) "...nem is az én véleményem számít, a sok káros féreg tőlem függetlenül fogja mérgezni az amúgy is beteg társadalmakat, s a beteg társadalmak bőven kitermelik a káros férgeket, stb. Az iteráció folytatódik ad infinitum, vagy ameddig "meg nem borul" a rend, egyensúly - vagy jó esetben rájövünk, hogy az oktatást nem adhatjuk politikus-férgek kezébe :) pl. kizárólag szakmai grémium irányíthatná a legfontosabb szegmenseket, s ez nem csak az otkatásra kellene, hogy vonatkozzon... de nem találni oylan politikus-férget, ami önként és dalolva enged a hatalomból akár csak jottányit is...)"
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2022. 11. 20. 16:21
Előzmény: #17512  Törölt felhasználó
Ezzel kb. mximnálisan egyet tudok érteni: "...orbi távozása után egy jó társadalmat lehetne felépíteni.
Én nem így gondolom (sajnos). Azt gondolom, hogy a társadalom termeli ki politikust, és a maga képére formálja. Sajnos ez azt jelenti, hogy itt nem elég a poltikusat kicserélni, hanem a társadalmat is ki kéne, ami ugye -normál körülmények között nem lehetséges. Ezért vagyok nagyon-nagyon pesszimista." Mondjuk én inkább realista vagyok :) Sztem az országnak hosszú távon "kampec", fokozatos lecsúszás és "latinamerikanizálódás" vár rá. A gengszterváltással, majd 2004-ben komoly lehetőségeket kaptunk ,de eljátszottuk, maradunk másodosztályú összeszerelő-üzem + egyéb "lerakat", némi turizmussal megspékelve. Ettől még (változatlanul) azt gondolom, hogy a prosperáló régiók fejlődhetnek, sőt. Valószínűleg fognak is... Ezzel viszont NEM értek egyet: "Amit írsz, nos azt tételezi fel, hogy a politika formálja a társadalmat." Ad1 nem feltételezi, ad2 a társadalom és a politika ODA-VISSZA hatnak egymásra, formálják egymást. Nincs merev ok-okozati összefüggés, hanem olyan van, mint pl. a Bell-egyenlőtlenségben vagy mondjuk a statisztikai útelemzésben. Dinamikusan hatnak egymásra, alakítják ki egymást. Tehát egyik is formálja a másikat, és vica versa...
Törölt felhasználó 2022. 11. 20. 15:41
Kis gazdasági téma tőlem szokatlan módon, már itt is hiány van:
https://kitorolheted.hu/
Törölt felhasználó 2022. 11. 20. 15:08
Előzmény: #17512  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2022. 11. 20. 15:08
Előzmény: #17507  upgrayeddAKS
Amit írsz, nos azt tételezi fel, hogy a politika formálja a társadalmat.
Ha így lenne, igen jó lenne, mert orbi távozása után egy jó társadalmat lehetne felépíteni.
Én nem így gondolom (sajnos). Azt gondolom, hogy a társadalom termeli ki politikust, és a maga képére formálja. Sajnos ez azt jelenti, hogy itt nem elég a poltikusat kicserélni, hanem a társadalmat is ki kéne, ami ugye -normál körülmények között nem lehetséges. Ezért vagyok nagyon-nagyon pesszimista.
Én kb osztom Róna Péter nézeteit e kérdésben (is). Érdemes végignézni minden részét, mert igen tanulságos, amit na mond. https://www.youtube.com/watch?v=nBBkFqJvGUM
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2022. 11. 20. 14:51
Előzmény: #17508  dexter-atya
Igen, a kommunizmus tévút volt. Abban a korban persze felháborító volt, ahogy bántak az emberekkel (munkásokkal, gyerekekkel, szegényekkel egyaránt), és részben ezek miatt néhány eltévelyedett "okostojás" azt hitte, hogy majd mindenki igazodni fog az amúgy életidegen tanaikhoz. Aztán (amint a csőcselék hatalomhoz jutott) ahogy az lenni szokott ilyenkor, a "napólajosok" és a naplopók :) ellopták az országuk jövőjét (is) :)
kajli_man
kajli_man 2022. 11. 20. 14:29
Előzmény: #17482  dexter-atya
Na de a viccet félretéve mit mondasz a csártra? Ilyesmit várnak az apácák is?
Törölt felhasználó 2022. 11. 20. 14:13
Előzmény: #17508  dexter-atya
Dehogy, avkommunizmus buddhizmussal parosulva senkinek nem lenne semmire se igénye
dexter-atya
dexter-atya 2022. 11. 20. 13:46
Előzmény: #17498  szieszta
A kommunizmus alapja , hogy megszűnik az állam, a kizsákmányolás ,a pénz ( kurva kevesen mennének a mekibe 10 órát krumplit süti pl. ), mindenki szükséglete  szerint részesedik a javakból ( a lölö yachtját sokan igényelnék lenne némi bruszt érte) és ami a “legszebb “ ,de  nem annyira közismert megszűnne a család ( a gyerek születése után irány valami faxa tábor). A vörös khmerek erőlködtek  a témába.  A kb 8 milliós Kambodzsában mintegy 1,7 millió fő esett áldozatául az őrületnek. Természetesen az összes vallás betiltva ha valami rosszat pattogsz irány egy vidám “átnevelő” tábor. Az egész tákolmány (eszme ?)  az emberi természettel ellentétes.
https://ujkor.hu/content/pol-pot-es-kambodzsai-nepirtas
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2022. 11. 20. 13:43
Előzmény: #17483  Törölt felhasználó
Ez egy (szokatlanul) éleselméjű meglátás volt, komolyan. Akartam is épp írni, hogy mennyire NEM oszt, nem szoroz sokszor az, hogy kinek mennyire értelmesek a szülei (pl. az enyémek relatíve azok, de elképesztően rosszul csináltak egy halom dolgot, mást meg nagyon jól, bár némelyik jóban csak mákjuk volt, nem rajtuk múlott...) meg hogy milyenek a saját szakmájukban, milyen iskolákkal, stb. Mondjuk néha azért sokat mutat valakiről, ha van valami műszakis vizsgája, ELTE TTK vagy BME, stb. és mellette valami "magolós" (az sem mindegy, hogy milyen) vagy hogy MIT TANULT meg pl. autodidakta módon. De ezektől még nem lesz jobb ember. Jó esetben bölcsebb, tapasztaltabb lesz. Szolgálati közlemény jön :) ...igyekeztem Lacit meg még pár kommentelőt upvote-olni, de nincs kedvem és energiám mindenkinek osztogatni, holott megérdemlitek. (Mínuszt elvből nem adok, nagy ritkán elvakult fideszes barmoknak, de az is ritka.) Lacinak ugyebár azért, mert háklis volt rá :) hátha a plusszok jobb kedvre derítik :) Viszont szerintem sokan rosszul látjátok (szigorúan szvsz) ezt a 2002-2010 közöttit, mármint a minidúcséval kapcs.Skacok, vitya MINDIG is valamilyen szinten beteg volt és/vagy monomániásan hatalomittas, (talán még szociopata is, de ez már elég vad következtetés, én sem tartom túl valószínűnek, amúgy sem vagyok szakember, csak tudok olvasni a TÉNYEKBŐL) ezért lett eleve KISZ-titkár, majd vérliberális. Ott látta megnyílni a piaci rést (pun intended). Mindig is gerinctelen opportunista lehetett, de a politikai karrierje elejétől kezdve erről szólt. Pont ezért nem szavaztam rá soha az életben, még a liberálisnak tűnő viktorkára sem. (Pedig nem vagyok jó emberismerő, surprise, surprise, általában a legjobbat szoktam az emberekből kinézni... aztán persze hamar kiderítem, hogy ez sokaknál csak illúzió...) De a lényeg, hogy ott csak még mélyebbre ment a kis törpe, akit az apja foylton ütött-vert, ebből SOHA nem lesz jó vezető, esetleg a vezetőket kellene talán komoly teszteknek alávetni, nem? Nyilván a jogászubhumánok nem fognak ilyen törvényeket hozni, eleve a gerincvtelenségükl és a kétszámjegyű IQ-juk megakadályozná őket ebben :) De vicc, hogy ez az inferior majomhorda rábízna mindenféle jöttment senkiházi szemétre akár egy ország vezetését is, miközben a normál állampolgárnak ahhoz is papírral kell rendelkeznie, hogy a papírja, ami van, azt nem hamisította :) stb. stb. Ez egy beteg, defektes idióták (nem csak, de azok határozzák meg a dolgokat sajnos)  lakta ország, ahol a politikai-gazdasági "elit"  (az aljanép, a csőcselék asszisztálásával) mozgatja a szálakat. (Egyféle láthatatlan szövetség ez a középréteg kizsigerelésére, már aki hagyja ugyebár... a többség hagyja. Fizetik az adókat, és nem látnak belőle semmit. Mi meg a TBSZ-en és egyéb legális módokon keresztül elkerüljük az adózás egy részét, mert ÁFÁ-t stb. mindenképp fizetünk, meg járulékokat, miegymást. Az aljanép viszont nettó haszonélvezője, pl. orkok, vogonok, no és persze a politikai és egyéb mélytorkos/hosszúnyelvű rétegek, nem is beszélve az "elitről" :) ami nyilván csak a nevében az.) Mondjuk valamilyen szinten mindenhol ez van, csak jobb sorsú országokban az aljanép egy vékony réteg, itt meg nem az. Ez egy ork- és vogontenyésztő ország :)
Törölt felhasználó 2022. 11. 20. 13:37
Előzmény: #17496  berlini
Igen annyi járna... csak nincs időm kimenni az ecserire venni még 😂
Törölt felhasználó 2022. 11. 20. 13:36
🤣🤣🤣
Törölt felhasználó 2022. 11. 20. 13:36
Előzmény: #17501  upgrayeddAKS
Agysebesz, atomfizikus
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2022. 11. 20. 13:26
Előzmény: #17502  upgrayeddAKS
Ahh, sorry, eleinte még liberálisnak adta el magát, utána jött csak a polgári (konzervatív) arca, a libsi viki előtt meg ugyebár hithű "komcsi" volt, bár erről még nem nagyon lehetett tudni az 1990-es években széles körben... a lényeg, hogy elég hamar kibukott, mekkora szélkakas 0vi...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2022. 11. 20. 13:23
Előzmény: #17481  Törölt felhasználó
Anyám finoman szólva is NEM értelmiségi :) rengeteg dologról halvány lila fogalma sincs, van jpé-je, és részben ezért is utálja a maffiózókat. Apám értelmiségi, van pár diplomája, jpé is bőven, de nagyon racionális(nak gondolja magát), és ezért kissé megengedőbb a maffiózókkal szemben, mondjuk szerintem soha nem szavazott rájuk, de titkolja, mikor hova adta a voksát :) A család nagy része amúgy nem szavazott soha a fideszes maffiára, még amikor a törpe sutyerák polgárinak adta el magát, akkor sem. Mindig is gyanakvók voltunk az ilyen (ájtatos) marketing-trükkökkel szemben :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2022. 11. 20. 13:18
Előzmény: #17481  Törölt felhasználó
Kötözködésnek fog tűnni, de nem az :) Tényleg érdekel, hogy miből szerezted a diplomákat. (A fideszt utálókat eleve nem szoktam "bántani" alapból :) mivel ennél kártákonyabb banda rég nem volt itt, talán csak a tatárok :) de még az is necces...) :)

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek