Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Egyébként ha már bond marketről beszéltünk, UK bond vásárlás kapcsán ma az inflációkövető állampapír (INXG) UK-ban 17%-ot ment... kár, hogy pension fund-ban nem voltam benne, mert az enyémet is megmentette volna. :-)
Én amíg háború van, részvényt nem veszek..ezért sajnálom, hogy a mai aranyat elbaltáztam... ott voltak a pozícióim és minimális haszonnal (arany) vagy bukóval (ezüst) eladtam őket, mert azt hittem, hogy vissza fog esni. Meglátjuk a holnapot... óráson nekem nagyon a tetején vannak, de én persze nem értek hozzá, csak ahogy látom... viszont lefelé nem mozdulnak....
Dupla hatas a 10y bond esett -5% ot. De meg mindig dollar ero van. En az aranynal szemely szerint varok. Nezem nyitas elott mit produkalnak az indexek,es a piac, a dollar. Es utana lepek be, ha belepek egyaltalan. Nekem 2 arany reszvenyem van, kgc,eqx masban nem utazok, ami arany.
Ez teljesen helyén való gondolat, nekem is az az észrevételem, hogy a fényes orosz hadsereg igencsak opálosan csillog, csak azok a fránya atomtöltetek ne lennének. Nem tudhatod, hogy egy minimális külső offenzívára mennyire zárnának össze egy cél érdekében. Azt megértem, ha egy katonajelölt menekül amerre lát, mert nem érdekli Ukrajna, de el tudom képzelni, amenyiben a saját dácsáját gyújtogatnák, hazamenne rendet rakni,
Én zseniálisan eladtam a longjaimat jó hamar, volt amelyiken kicsi loss is volt, látsz még entry point-ot bennük, vagy innem már csak all the way up? Csak azt látom, hogy óráson nagyon túlvett, de azt nem, hogy ebből mi lészen... @Placi, nézz rá a 10y yield-re... szépen lepottyant, ahogy Humanoid mondja.
Nem tudom ki járt az Uralon túl de ott szinte senki nem támogatja a különleges herci beavatkozást! Putyint pedig több száz testőr védi. Nemzetközi eseményen pedig már meg sem jelen!
Senki ne haragudjon meg. De azt gondolom most jött el az ideje az elavult orosz technika leigázásásnak. Oroszország elérte a sok belső konfliktusokat, egy minimális külső offenzíva leterítenié az az országot.
😉. Fasza.lesz, ha ezt kepesek lesznek megjatszani. Akkor lefosom, a bokamat ezen a pofatlansagon,es batorsagon. Erre beinditani a likviditas bovites . Olyan laza lesz ,mint a roka, a viccben, ki leugrik a sziklarol, de nem.tud repulni.🤣
Ettől függetlenül nem lepődnék meg, ha beindítanák hamarosan a csodafegyvert, ami mindenre is jó. Matolcsy egy kókler, de hogy a fidesznek komoly háttérinformáció vannak, az teljesen nyilvánvaló volt eddig is. Nem véletlen, hogy Matolcsyék leállították a kamatemelést, tudhatják, hogy mire készülnek a nagytőke bábjai. Nyilván ez egy feltételezés részemről, de nem szabad meglapődni, ha hawkish-->dovish váltás lesz nem is olyan sokára... Mondjuk év vége fele.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen