Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/oroszorszag-india-egyesult-arab-emirsegek-dollar-dirham-olaj.756356.html Ez a tetje a dolognak. Ez a lenyeg ,nem a haboru es a szankciok! Putyin es Kina, mar regen, kb 10 eve nagyon erosen pedzegeti a dollarol valo levallast. A petro dollar pedig a legerosebb pillerje az usa gazdasaganak. Es amugy is evszazados hagyomanya van annak, hogy a neoliberalisok nem kedvelik az oroszokat. Az oroszokat pedig hagymanyosan nem kedvelik a neoliberalisokat. Aki erti, az erti;))
Úgy, hogy a defláció magának a magas adósságoknak (állami és főleg magánadósság) a kényszerű következménye lesz. Ugyanis az adósságot a végtelenségig nem lehet növelni, s ehhez az inflációhoz, ami ma is van, az adósságnövelés intézménye vezetett. Ez fog szerintem előbb utóbb a visszájára fordulni. Ha máshogy nem egy kényszerű pénzügyi válsággal.
Annak utánna kellene néznem, hat éve nem kereskedem őket.-tudod, figyelni is kell egy ideig a mozgásuk, meg egyéb dolgokat a cég után olvasni. Most hirtelen konkrétumot nem tudok. Esetleg ausztrál bányászokat nézz, őket nem manipulálják az amcsik. . Humanoid majd keres Neked, biztosan szivesen segít ;) . Azt számoltam, ha csak 80-ig esne a váltó, az 12%, amiből elmegy 2% tranzakcióra mondjuk, akkor is a -10% azt jelentené, mintha 1530$-on vennél most aranyat. Igen nem mondtam sokat, szándékosan a 75-el. Ha meg kevés, 65-nél már a másik irányt érdemes eladni /venni ;) Ezzel a következò 10évben biztosan lehet 30%portfóliót növelni(buy and hold stratival), grammban, unciában, vagy kilóban számítva ugye. Mert hogy huf-ban, vagy dollárban hol lesz tíz év mulva.....azt én nem tudhatom.
Tudom. Vettem is anno ezustot netto aron 15 usd ert par kiloval:). Nagy a kulonbozet. Kevesett is mondtal a 75.os valtoszammal. A tortenelem folyaman inkabb 75 alatt is volt. Ha ne lesz amnyi rezbanyaszat, marpedig abbol kevesebb lesz a recesszioban ergo kevesebb lesz az ezust termeles. Inkabb mondj jo ezust banyaszokat.
Humanoid,. Az ingatlanos topicban erős deflációs hatást vársz. Az lenne kérdésem hogyan látod az extra magas államadósságokat a deflációs elképzelésedben ? . Számomra ez a szükség törvényt bont esete lesz, a meglévő államadósságok reálértékben visszafizethetetlenek => stagflációra számítanék inkább. Persze megoldható egy kis deflációs időszak de hogy ez évekig tartson számomra elképzelhetetlen. Kíváncsi lennék az érveidre.
Nagyon furcsa hogy ekkora mértékben esett az arany és az ezüst talán %-osan nagyobbat. Azért még van egy kis dollár erősödés hátra, vagy már megvolt a fordulópont ?
Akkor gondold végig mennyit vennél, majd negyedeld-ötödöld el. Így tudsz lentebb, fentebb is venni. De hát ezt tudod Te is. Nem rossz az elképzelés chf+arany. Így egymást is váltogathatod. . HA elfogadsz tőlem egy tanácsot, nézd meg az ezüstöt is! Így ha tartasz ezüst bányászt,(van) vagy ezüstöt, ezeket is válthatod egymással. Ugyanis: Jelenleg 91szeres az arany/ezüst váltó. Az átlag váltó 75körül van. Azaz, ha felpattanna az ezüst ára, eladod, majd veszel belőle aranyat. Így tudod biztonságosan, de mégis ügyesen fialtatni a portfóliód. Ezt a szakmai trükköt a kereskedők ismerik csak ;) Ha nem, vagy nem érdekel, jelezd, nehogy a klaviatúrát feleslegesen koptassam. :))) Az előző bejegyzésemet olvastad?
Annyi, hogy így talán keresni befektetéssel majd nem lehet olyan jól és ügyesen, mert ahogy látom a kedvenc elemzőimtől jó nagy volatilitás lesz mindenben. Közép, hosszú távra kell majd befektetni... nem a kedvencem...
Azert a foldalapu brutalis tamogatast, meg a natura 2000 meg brutalisabb tamogatast se felejtsuk el. A magyar mezogazdasag csak igy hatekony. Ezek nelkul senkinek se kellene itthon a fold. Max a hollandoknak:)
Hat ez nekem nem sokat er. Itt az alj, es mehet inene 100 pontot.En nem kereskedni akarom az aranyat, mert varhato benne nagy amplitodoju mozgasok a jovoben, es akkor az altalam hasznalt stopok miatt csak veszteseget termelnek. Most van itt az ideje a strategiaia hosszutavu gondolkodasnak. Azaz" papir" aranyat meghagyom a profiknak. Fizikait nem akarok tobbet venni. Ergo aranybanyasz csak, es kizarolag . Csak nem tudom mikor lepjek be. Es akkor tartom 3-5 evig , vagy tovabb, az a helyzettol fugg. Nem tradelek semmit. Mert ebben a helyzetben csak idegbajt es veszteseget kapok jutalmul. Innentol hosszutavu strategia, es tartas, csak az idopont a belepesre kerdeses. Messze van még, az indexekben a padló. Kb a banyaszbeka segge alatt 5 meterrel lesz majd a vege:)). Arany a biztos. Es az energiahordozok, kulonosen az olaj mert egy recesszioban az olajnak nem feltetlenul kellene padlot fogni. Mert ha nem cserelik az autot 3 evente. Attol meg kozlekedni, ruhara, muanyagra azaza olaj termékekre szukseg van, mint az elet hez feltetlenul szukseges feltetelekre. Ahogy bolcs nagyapam mondta. "Élni kell, sz.rni muszáj".:))))) Ergo ami az elethez kell .
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen