Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KrisztinaI 2022. 07. 05. 14:30
Előzmény: #6195  Placi82
Én értem, amit mondasz, és hidd el, hogy lehet, hogy én is elmennék fegyvert venni, ha mondjuk egyszer csak Afrikából megjelenne egy csomó dühös bevándorló.
Erre mondtam, hogy ezek a szép eszmék csak bizonyos feltételrendszer mellett működnek.
Az embereknek nem segélyt kell adni, hanem méltóságot és lehetőséget.
Ha neked minden nap elmondják, hogy értéktelen vacak semmi vagy, aki arra született, hogy a lábtörlőm legyél, akkor el is fogod hinni, és úgy is fogsz viselkedni.
Afrikában/Indiában láttam, ahogy az angol turisták úgy beszéltek a hotelban a feketékkel mint egy darab ronggyal, de azt is mesélték, hogy a feketék hogy álltak bosszút a rendszerváltáskor a fehér farmereken Zimbabwe-ben, ahol lemészárolták őket és felgyújtották a farmjaikat A zóta is romokban van a gazdaság, mert bár visszavettek mindent, de nem tudják, hogy hogy kell üzemeltetni. Annak idején Dél-Afrika ezért volt sikeresebb, ezért van ott európai szintű infrastruktúra, mert Mandela, mint fekete vezető azt mondta az embereknek, hogy ne álljanak bosszút a fehéreken, mert belátta, hogy  ők tudják, hogy hogyan kell üzemeltetni a gazdaságot (így nem lett anarchia).
Törölt felhasználó 2022. 07. 05. 14:29
Előzmény: #6191  Placi82
Szerintem nem a feketékkel van baj.
A feketékkel szemben semmilyen ellenérzésem nincs. Az ázsiaiakkal szemben sem. (mondjuk a neoliberális nagytőkések fajtáját kifejezetten utálom)
Amerikában a szélsőségesen egyenlőtlen elnyomó társadalommal van a baj, aminek az elnyomó részét a tőkések alkotják. És azt hazudják, hogy az egy befogadó társadalom... Pont az, ahol gettók vannak.
Placi82 2022. 07. 05. 14:28
Előzmény: #6197  Törölt felhasználó
🤣🤣🤣
Törölt felhasználó 2022. 07. 05. 14:23
Előzmény: #6195  Placi82
Nekem nincs bajom a románokkal... :)
https://www.youtube.com/watch?v=mufDH17GWF0
emerald 2022. 07. 05. 14:21
Előzmény: #6185  Törölt felhasználó
:))))) 
"a világot teleszülő nőknek adni mindent is"
Jaj de jót nevettem! 
Szerettem volna, de egyet sem sikerült szülnöm. 
Placi82 2022. 07. 05. 14:15
Volt regebben egy idos zsido gazdag neni ismerosom, volt munkatarsam, budan a hegyekben lakott Nagyon szepen, eloadta nekem, a liberalis szolamokat. Hogy a ciganyokat, bevandorokat, stb tamogatni , vedeni kell. Aztan mikor egy jolmenno, indiai, vagy pakisztani, urge a nepes csaladjaval a szomszed lakasba koltozott, hu de nagyon nem orult neki. Es amikor a fia , pesterzsebetrol a haverjatol el akart indulni bkv val, ott mondta elottem telefonon neki hogy mindenkeppen hivjon taxit, mert az rossz környék, mert sok a cigany, es nehogy bantodasa essen a bkv-n. Mindezt ott elottem. Pofan rohogtem. Hu de ideges lett. Ezek a liberalisok usaban, is kb olyan helyen elnek mint sasad, vagy 12 ker. Es onnan osztjak az észt.  Ha Mateszalkan, vagy Cigandon kellene valami csoda folytan elniuk, ki se mernenek mozdulni  a hazbol. Szoval igazi,farizeus banda. Ez van mindenutt. Usa ,EU, del afrika. Elit zart lakonegyedekbol osztjak az iget, meg a neoliberalis rossz dumat, a tobbieknek. De meg a fekete bejarojunojukkel,se kontaktolnak, vagy talalkoznak, vagy beszelgetnek. Hany neoliberalis gazdag, farizeus el szerinted, feketek , latinok, stb..lakta kornyeken. ?Hallkan sugom egy se. Rosszul vagyok ezektol. Ezt nem rad ertem, komolyan, csak mas megvilagitasba helyezem a vilagkepemet szamodra.
KrisztinaI 2022. 07. 05. 14:10
Ebben igazad van, és pont ezért nincs vége. Erre mondtam, hogy az erőszakra, csak erőszakkal lehet válaszolni hadseregnek(!) és  mindenkitől(!).
Törölt felhasználó 2022. 07. 05. 14:09
Előzmény: #6186  Törölt felhasználó
Elviszem a kocsit 2 utcányira vizsgáztatni, otthagyom, visszaérek, 407 a juró.
Megyek lecserélem a szúnyoghálót. Fél óra, mire visszjövök lesz az 410 is :).
Teccik.
Sok_az_allja 2022. 07. 05. 14:04
Előzmény: #6190  KrisztinaI
Ebből is nagy eséllyel lenne polgárháború, csak más gyújtaná be a kifolyt benzint.
Placi82 2022. 07. 05. 14:02
Előzmény: #6189  KrisztinaI
Mert akkor vedtelen lennel a vadakkal szembe. Azert mikor egy fekete bandatag mereget az utcan, jo tudni, mondjuk neked, hogy van egy 38 as a taskadban. Ha betiltanak a fegyvert, akkor a bandatagnak, aki olyan sotet, mint amilyen gatlastalan, pikk pakk bevonszolna egy sikatorba,es leteperne. De mivel igy legalabb van benne egy kis félsz, hogy te onvedelembol lepuffantod, ezert csak mereget teged messzirol. Kiveve ha be van crekezve ,mert akkor ezek nem ismernek felelmet, mas vilag, mint itthon. Igy erted?:)
KrisztinaI 2022. 07. 05. 13:53
Előzmény: #6189  KrisztinaI
Nekem az a véleményem, hogy ők azon a szinten vannak, ahol az erőszakra erőszakkal lehet válaszolni: a hadseregnek(!) be kellene gyűjtenie minden fegyvert, nem önkéntes alapon beszolgáltatni.
KrisztinaI 2022. 07. 05. 13:48
Előzmény: #6187  Placi82
Nem biztos, hogy értelek. Nem ismerem annyira az amerikai belpolitikát, de ahogy én érzem, ha egy republikánuson múlna, a feketék még ma is rabszlgák lennének. Ki vitte őket  oda? Úgy emlékszem Zanzibárról, ahol összegyűjtötték őket "shippingre", hogy nem maguktól mentek.
Miért kell, hogy mindenkinek fegyvere legyen? Én beszélgettem amerikaiakkal: az alkotmány szerint azért, hogy ha az állam elnyomóan lép fel ellened, akkor használni tudd a jogaid megvédésére. Ez egy kicsit viccesnek hangzik egy olyan országban, aminek a hadserege a Föld felszínét egy perc alatt le tisztára tudná törölni, de minden esetre nem egészen ez jár a fejükben.
Kétféle emberrel beszélgettem: 1) igazi jóléti környezetben élővel (Tesla-ja van): ő annyira nem ragaszkodik hozzá,  2) és valaki mással, aki szerint ez az önvédelem módja, mert az állam nem védi meg őket ("you need to have bigger gun")és  ki volt akadva, amikor elmgyaráztam neki, hogy valószínűleg azért gondolja így, mert állandó fenyegetettségben érzi magát a társadalmi egyenlőtlenségből adódó bűnözés miatt. A liberalizmussal nincs semmi baj, csak annyi kell észben tartani, hogy az csak békeidőben, ideális körülmények között, bizonyos feltételrendszer mellett működik, mert akkor a normalitás határain belül önszabályozó a rendszer. (lsd. Mi: elmagyaráztam neki, hogy nem érezzük szükségét (ez még változhat), hogy fegyvert tartsunk otthon, mert van szociális rendszer,  és nagyjából hiszünk abban, hogy jogaink vannak, amit az állam biztosít. Nem mondom, hogy ezek mind igazak, de elég félelmetes, ha az agyad arra van berendezkedve, hogy legyen  otthon a a fiókban mindig fegyver, mert a társadalom alján lévők bármikor hajtóvadászatot indíthatnak ellened.
Törölt felhasználó 2022. 07. 05. 13:45
Előzmény: #6183  sztanil
A kötelező kör után hülyézz le nyugodtan minden németet is egyben, aki Moszkvába repült érte. Jó sokan voltak.
Placi82 2022. 07. 05. 13:30
Előzmény: #6184  Törölt felhasználó
https://index.hu/kulfold/2022/07/05/egyesult-allamok-fuggetlenseg-napja-lovoldozes-chicago/
Indexes ujsagiro, aki a full liberalis San Fraciscoban el. Mar ő neki is ki van erezhetoen a toke. Milyen erzesek dulhatnak, a republikanus, a nozgalamk altal elnyomott, kereszteny feherek lelkeben.  Van ismerosom, aki koztuk el. Kb polgarhaborus hangulat van koztuk. Nagyon ki van a tokuk, a feketekel,es a bunozo bandakkal, stb.. Es kozben meg a hallgatjak a neoliberalis maszlagot a mediabol. 
Törölt felhasználó 2022. 07. 05. 13:29
Mondjuk most, hogy megshortoltam az OTP-t, már én is egyetértek a fidesz gazdaságpolitikájával.
Rohadt karvelytőke, meg köll adóztatni a nyomorult bankokat, extraprofitot elvenni és a világot teleszülő nőknek adni mindent is.
Törölt felhasználó 2022. 07. 05. 13:29
Mondjuk most, hogy megshortoltam az OTP-t, már én is egyetértek a fidesz gazdaságpolitikájával.
Rohadt karvelytőke, meg köll adóztatni a nyomorult bankokat, extraprofitot elvenni és a világot teleszülő nőknek adni mindent is.
Törölt felhasználó 2022. 07. 05. 13:24
Előzmény: #6182  Placi82
Milyen jó, hogy már mondanom sem kell, magadtól is megy a mea culpa. :)
sztanil 2022. 07. 05. 13:16
Előzmény: #6181  Törölt felhasználó
Tényleg előbb lett vakcinánk. Igaz, hogy nem volt hatásos, főleg az idősek körében, akiknek beadták, de legalább a NER, az oroszok és a kínaiak nyertek rajta.
Placi82 2022. 07. 05. 13:00
Előzmény: #6181  Törölt felhasználó
Szerintem ezt nem nekem címezted. Humanoid mindig avval szivat, hogy a fideszre szavaztam . En csak a gazdasagpolitikajukal vagyon nagyon elegedetlen, hisz varhato volt az esz nelkuli koltekezes, es high press economy utan hogy ez lesz. A kulpolitikajukkal 100% ban teljesen egyetertek.
Törölt felhasználó 2022. 07. 05. 12:49
Előzmény: #6177  Placi82
Én megértem, hogy folyamatosan szapuljátok a kormányt. Ebbe nem is szólok bele. Gondoljátok mellette azért azt is végig, hogy nektek sokkal korábban volt elérhető, -akkoriban bizony életmentő - vakcinátok, mint nekünk. Pedig nyugaton is elég lett volna annyit mondania az okosoknak, hogy kérünk szépen. Továbbá, mielőtt valaki elkezdi a hozsannázást az egészségügyi rendszer különbségeiről a nyugati javára, ne tegye. Nem minden az árfolyam.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek