Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KrisztinaI 2022. 06. 28. 20:46
Előzmény: #5557  KrisztinaI
jav, mint Placi tegnap :-)
Én nem így látom.
Szerintem utált barátaid rajtuk keresztül érik el a céljaikat. Egyszer menj el Londonba vagy Amerikába, és nézd meg, hogy "tisztességes" fogyasztói társadalomban hogyan vásárolják magukat halálra az emberek fölösleges dolgokkal.
A barátaidnak senkit nem kell semmire kényszerítenie, mert az emberi elme, és annak félelmei kapcsán arra vesznek rá embereket (olyanokat is, akik nincsenek a tőzsdén), amire akarnak. Az egész marketingnek ez az alapja, és nem kell hozzá fegyvert fogni senkire, magadtól engedelmes jó kis vásárló leszel.
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 20:45
Előzmény: #5554  Törölt felhasználó
Nem ezt mondtam.
De egyébként tényleg nem vitte :) Most hogy mondod. Mit nevezünk előrének? Hogy óriási környezetterheléssel kamion méretű SUV-ok járják az utakat Zsiguli helyett? 40 év fejlődése...
A kapitalizmusnak nagyon sok rendszerhibája van, s már alapjaiban is téves.
Sajnos ha meggondolod, akkor az értékesítők és marketingesek jó része nem értéket termel, hanem negatív értéket csinál. A reklám, amiért implicit fizetsz a termék árában, pluzs még a youtubon kénytelen vagy az időtrabló reklámot megnézni, így még az időddel is fizetsz érte. Ebből a pénzből meg a kreatívokat tartják el, akik kilószám veszik a kokót, amiből meg a maffia él. Na ez pazarlás társadalmi szinten.
Lehet, hogy te olyan ügynök vagy, aki termel értéket (szerződéskötés, garancia-intézés, stb) Ez esetben te a kivétel csoportjába tartozol és bocsánat a gyanusítgatásért.
Azért az achillesz-sarkad neked is meglett idővel ;)
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 20:45
Előzmény: #5557  KrisztinaI
Tehat minden termek a foldon felesleges. Ertem .
Ti ketten kezet foghattok az altalanositashoz...
KrisztinaI 2022. 06. 28. 20:43
Előzmény: #5551  Törölt felhasználó
Én nem így látom.
Szerintem utált barátaid rajtuk keresztül érik el a céljaikat. Egyszer menj el Londonba vagy Amerikába, és nézd meg, hogy "tisztességes" fogyasztói társadalomban hogyan vásárolják magukat halálra az emberek fölösleges dolgokkal.
A barátaidnak senki nem kell semmire kényszerítenie, mert az emberi elme, és annak félelmei kapcsán arra vesznek rá embereket (olyanokat is, akik nincsenek a tőzsdén), amiket nem akarnak. Az egész marketingnek ez az alapja, és nem kell hozzá fegyvert sem fogni, magadtól engedelmes jó kis vásárló leszel.
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 20:43
Előzmény: #5555  KrisztinaI
Tehát? Miert nem konyvesboltba mentel be?
KrisztinaI 2022. 06. 28. 20:39
Előzmény: #5550  Törölt felhasználó
Crimike, bementem a Hyundai szalonba, hogy érdeklődjek a Tucson iránt. Kérdeztem a használt autót, azt mondják, hogy elég jól tartja az árát, mert 2-3 évvel ezelőtti Opel Crossland-ot annyiért számítottak be a minap, amennyiért megvették.
Kérdezd meg őket, hogy mit gondolnak? (de a múltkor már megbeszéltük :-))
https://www.linkedin.com/posts/world-economic-forum_as-inflation-soars-here-are-some-innovative-activity-6945767523309031424--174?utm_source=linkedin_share&utm_medium=member_desktop_web
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 20:38
Előzmény: #5553  Törölt felhasználó
Es a kapitalista verseny sem vitte sok tekintetben elore a vilagot. Ertem.
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 20:37
Attol fugg mit arul az ember. Mert ugye szerinted minden termék a föld kerekén marhaság és szükségtelen. Értem. Okos.
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 20:34
Most felveszem az ünnepi kalapomat és ünnepélyesen megemelem.
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 20:32
Előzmény: #5549  Törölt felhasználó
Pályaelhagyó közgazdász.
Otthagytam a hitvány szakmát.
Vállalati szinten kell, de össztársadalmi szinten abszolút negatív a hozzáadott értékük (cicafiuké, minden marketing és salesé). A kapitalista gazdaság rendszeréből fakadó holtteherveszteségek.
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 20:31
Előzmény: #5546  KrisztinaI
Miert? 100% az inflacio? Most 10% inflacion mit kell mindenkinek berosalni? Nem ertem.... 10 ev jo vilag utan ennyi inflacion nem ertem a hisztit
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 20:29
Előzmény: #5547  Törölt felhasználó
Sales es marketing - te mint kozgazdasz illene tudnod - nelkul lofa#%@ lenne minden....
KrisztinaI 2022. 06. 28. 20:26
Előzmény: #5547  Törölt felhasználó
Bár nem tudom, hogy ki az a Puzsér, de szerintem egyetértünk. :-)
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 20:20
Előzmény: #5543  labdaszedo
Az influencerek modern kori salesek és marketingesek, akik úgy adnak el terméket, hogy ők maguk a csomagolás. Hitvány szakma. Cicafiú modern köntösben.
Puzsér ezekre mondja, hogy "reality sztárok", a pillanat emberei, akik hitványkodnak egyet, aztán ideig-óráig megélnek belőle, sokszor nagyon jól.
Illetve vannak a original content creatorok (autentikus tartalomgyártók). Mondjuk Vona ilyen lett, Puzsér, meg egy rakás rétegigényt kielégítő videos. Ők meg modernkori showmanek (jó értelemben). Végső soron ők filmes, producer, szórakoztatóipari elemekkel operálnak, nekik van valami produkciójuk, ami a nagyközönség számára értéket képvisel. Nyilván szereznek bevételt a videozásból, de nem a marketing az amit eladnak neked, hanem van egy showjuk, és néha kapsz hozzá kis marketinget, ami nem zavaró.
Na az utóbbi kategóriának áll a zászló, ehhez kell tehetség, kitartás, hozzáértés. Ők amolyan egyszemélyes TV-k. Nekik óriási jövőjük van, mert a jövő audiovizuális. Youtube alapú. Meg twitch, meg hasonló video alapú. Sok ilyet nézek én is TV helyett.
Rövidtávon a válság megvágja a marketingkereteket, de az originális figurák fognak pénzt kapni. Egyszerűen a nézőszám mindent igazol, és oda fogják folyatni a cégek a kevesebb forrást, ahol jobban hasznosul.
KrisztinaI 2022. 06. 28. 20:11
Előzmény: #5545  szieszta
A fiat pénz halála alatt szerintem  a magas inflációt kell érteni (legalábbis a magam részéről) amikor már semmit nem fog érni, ahogy most sem.
szieszta 2022. 06. 28. 20:08
Előzmény: #5540  Törölt felhasználó

Ha  a cserekereskedelemre gondolsz, az már csak akkor jöhetne vissza, ha egy óriási katasztrófa után, mindent elölről  kellene kezdenie egy maréknyi embernek.
Nagyon kicsiben működik, hiszem az anyukám is ad a szomszédnak tojást, ő meg szintén hoz valamit. De ez csak a felesleg és a szükséglet parányi töredéke.
KrisztinaI 2022. 06. 28. 19:58
Előzmény: #5543  labdaszedo
Én úgy hallottam, hogy az influenszerekre és a tökéletesre photoshoppolt képeikre már most sem kíváncsiak az emberek, és hogy most már jobban keresik az igazi vásárlók visszajelzéseit.
Személyes vélemény: én jobban szeretem az igazi szakemberek véleményét: pl bőrápolás Dr Dray- board certified dermatológus, nem egészen ugyanaz, mint egy volt szépségmagazin újságírója, aki imádja a drága és szagos termékeket. 
Ugyanez sminkben: nem mindegy, hogy Lisa Eldridge-től nézel meg egy smink tutorialt, aki bárkit ki tud sminkelni, mint egy influenszer kislánytól, aki csak magát tudja. Volt is egyébként erről egy nagyon ciki kísérlet, ahol a kislány megbukott, amikor egy idősebb hölgyet kellett volna kisminkelnie, mert magán kívül nem tud a sminkelésről igazán semmit.
labdaszedo 2022. 06. 28. 19:39
Előzmény: #5530  Törölt felhasználó
Korábban mintha lett volna pár bejegyzés azzal kapcsolatban, hogy a különböző szakmákat mennyire fogja megkímélni a jövő.  Milyen jövőt jósolsz az influenszerkedésből élőknek? Egy válságban a vállalatok marketingre költhető kerete gondolom drasztikusan csökken. Kereshetnek új melót?
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 19:03
Előzmény: #5536  Törölt felhasználó
O1G -nek mind1 minaz arfolyam, szegény 30 év alatt sem jött össze megtakarítás
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 19:00
Most van a film+ -on az a jelenet ami kajli avatarjan van 🤣🤣🤣🤣

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek