Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
"Tobb dolgok vannak foldon es egen, Horatio, mintsem bolcselmetek almodni kepes." Javitottam ezt a szep idezetet, mert lustasagbol roviditettem, es ez vetek az irodalom ellen:) Es zavart:)
Kajli, te ennel okosabb vagy. Nincs semmi a vilagon, a csalad,es a legjobb baratokat kiveve, csak penz ,es onzo erdekeke, terulet,es befolyas szerzes, es hatalom vagy. Ez nem cinizmus, hanem realizmus. Bar cinikus is vagyok, mert jol.kiismerem az embereket, es nem tetszik amit latok az esetek 95% ban.:). De ezt felre teve, ha a szomszedod lennek, ha akarnám, ugy hogy semmi torvenytelent nem teszek, fel tudnalak ugy hergelni, hogy at gyere es tetlegessegre vetemedj velem szembe, es akkor latja mindenki, hogy te vagy az agresszor. Vannak ertelmes ukran barataim,es ok se adnak igazat, a sajat politikajuknak 2014 ota. Bezzeg a mostani 20.as generacio, a gyerekeik, akik a tiktokon, es a median nottek fel, azok puszta kezzel nyirnak ki az oroszokat, olyan szinten megy a propaganda a kozoseggi mediaban,es a marketing. 2014 tol ezt lehetett volna rendezni autonomiaval, es kolcsonos jo viszony kialakitasaval, ha lett volna szandek ra ,az ukran fel reszerol. Mi magyarok is vissza akartuk szerezni felvideket,es erdelyt, anno . A nemetek is az elzasz lotharingiat, ahol.nemetek eltek, es a saar videket. Csunya lett a vege. Ha van egy goc azt rendezni kell. Nem.a viz ,gaz, villany elzarasaval, robbantasaval az orosz kissebsegnek, donbassz, luhanszk, a humanitarius folyosot se engedtek nyitni mar 2016 ban se. Mikor kuldott volna moszkva oda vizet, gyogyszert,stb.. Kijev a kozszolgaltatasokat, akadalyozta, nyugdij, berek, stb.. . En ezeket, meg akkor olvastam, mikor senki se tudta hol van donbassz, es meg nem.volt ez a media hiszti propaganda 2014-2021 ig. Erdekes dolgok mentek.ott, mar az elejetol. Ekkora batorsag csak ugy lehetett egy sokkal nagyobb hatalommal szembe, ha valakik a tamogatasukrol biztositottak oket. A Minszki egyezmeny, amit kotelezoen alairt Nemetorszag, es a franciak is. Semmi se lett betartva. Es mikor Putyin eveken at felszolitotta a baetartasra, akkor csak feltette a kezet Merkelek is. Az ok pedig az, hogy az usa nagytoke mar akkor se nezte jo szemmel a minszki egyezmeny alairasat, evek alatt buntetlenul elszabotaltak az ukran vezetes. Jelcin a budapesti memorandum alairasakor nem tamasztott semmi kovetelest, mert 1 uveg vodkaert a sajat akasztasat is alairja. Sok minden nem volt akkor rendezve. Most lehetett volna 8 ev alatt nem sikerult. Direkt akadalyoztak. Es a nato tagsaggal, fegyverek, es szo volt rola, hogy raketak telepitesevel mint(torok, roman lengyel eseten), tultolta a bicikllit az usa. Varhato reakcio volt a haboru. Ha az autonomia,es az orosz kisebbseg rendezese, tovabba az usa is tavoltartja magat az orosz hatar befolyasi ovezetebe valo vonasatol. Akkor nem lett volna haboru. Vagy ha ezutan jut eszebe Putyinnak ,hogy neki tovabbi területek is kellenek, mondjuk Kijev, vagy Litvania, na akkor, es csakis akkor mondom, hogy az oroszokat, meg kell allitani barmi aron.!!! Es nalunk az igazsag. De igy basszus, nehezen latom, hogy nalunk az igazsag. De 22 eve uralkodik, teljhatalommal Putyin, es idaig nem jott revizios torekvesekkel. De elohoztak ezt az igényt, az ugyes előzmények eloidezesevel. A forgatokonyv az usa reszerol profi volt, csak azert nem sikerul mert egy nagy penzpumpa, utan amugy is felrobbano inflacios.idoszakban, visszafizetethetelen adosaghegyek birtokaban nem fogjak birni az orosz kitartás miatt a szankciok további inflatorikus globalis hatasat. Mar 5.5% a 30 eves mortgage. Indul a doles. 25% al szakadtak az uj hitelek felvetele 2 honap alatt. Nem a tozsden lesz a legnagyobb baj, hanem a real gazdasagban az embereknel. Usaban nem lehet az emberek koze lovetni ha.elegedetlenkednek, mert van nekik.is fegyver. :)Mint a regi szep idokben, (1600-1890)mikor a.London City -be, a bank allam volt az brit birodalmon belul.(ahova a kiraly is csak engedelyel es gyalog, lehajtott fejjel tehette be a labat) betortek az ehezo szegenyek, es a katonasag kozebuk lovetett. Ezert van a termeszet ellenes MMT penzpumpa. Mert Roma, Konstantinapoly, Velence, Firenze, Madrid, Nemetalfold, London, es vegul New York utan mar nincs hova menni. Melyik eros nagyhatalommal es katonai erovel biro gazdasagra telepedhet ra a penz nagytoke? Kinaiakra?:))). Az nem jott ossze. Kina csak kinai vezetest tur meg. Vagy az oroszokra?:)). Itt mar nincs tovabb hatralni. Barmi aron fenn kell tartani az egypolusu vilagrendet, es ebbe nem fer bele semmi arany alapu ,es nem dollar alapu penzrendszer, semmi BRICS szovetseg :)))) Ez egy usa (neolib)- orosz proxy haboru. Felkeszul Kina. De ahhoz elobb le kene gyozni az oroszokat. Mit gondolsz ,miert fordult Kina szembe a legnagyobb kereskedelmi partnerevel(usa), a vacak oroszorszag miatt??? Na ne....."Sok minden van a vilagon Horatio, mit bolcs elmenk felfogni se kepes.:)"
Sovány vigasz lenne. Az ország sorsfordító pillanathoz érkezett. Hosszú évtizedekre, ha nem évszázadokra határozza majd meg, hogy milyen rendszer jön...én egy technokrata-nemzeti liberális politikai erőben gondolkodom (annak a munkának a rehabilitálásában és folytatásában, amit Széchenyi és Deák elkezdett) és ha kell, akkor ennek oroszbarátnak is kell lennie...ha ennek árán meg tudunk valósítani nagy reformokat, akkor ez utóbbit politikai öngyilkosság, ha nem hazaárulás lenne nem bevállalni, mert afelől ne legyenek kétségeink, hogy lesznek majd politikai opportunisták, akik bevállalják ezt, na most szerintem nem mindegy ki vállalja be, mert valaki úgyis be fogja...egy újabb rablóbanda vagy egy olyan politikai csoport (amit most még nem látok), ami tényleg a hazáért akar tenni, akkor meg miért ne ez utóbbi tenné...
Ha esetleg tényleg bejönnek az oroszok, akkor a fidesz úgy megy a lecsóba, mint a huzat...Orbán csak egy paraszt a sakktáblán, bár most királynak gondolja magát, de simán le lenne véve a tábláról, ha úgy adódna...
Szerintem ez hülyeség. A magyarok azért nem hülyék. A Nyugathoz akarnak tartozni. A hazai migránsaink is a nyugati országokba mennek, nem Kelet felé. AZ EU -tagság támogatottsága nagyon nagy. Bár én is rühellem az Unió politikai részét (EP pl. minek van? értelme nagyjából semmi...), de teljesen elkötelezett vagyok mellette.
Cuncika, nem akarok a lelkivilágodba gázolni, de már bő 10 éve oda tartozunk. Hadd emlékeztesselek, hogy legutóbb április elején épp te szavaztad meg. (Meg placi, amit még egy párszor meg fog kapni :))
Azt nem gondolom, hogy NATO országba haderővel bevonulna. De egyéb módon NATO országokba is beavatkozhat. Szerintem nem vágyik itt senki orosz befolyásra, csak nem szereti a kettős mércét. Illetve a nyugati propaganda ellen is fel kell emelni a szavunkat. Plusz mert nem szeretem az oligarchikus uralmat, azért nem szabad szólnom a nyugati nagytőkés uralom ellen sem? Ez kb. olyan, mint hogy ne szidjam az ellenzéket, csak hogy orbántól megszabaduljak?!
Azt, hogy hasonlóan sz@r, semmitérő deviza mint a forint...14 évvel a financiális válság után úgy megy bele egész EU az újabb válságba, hogy nyakig vam adósodva...nagy bukfenc lesz...
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen