Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
farkasfu
farkasfu 2024. 09. 08. 16:31
Ha távolsági busszal utaztok, akkor tudok pár megállót. :))  Ehhez idő kell, akár merre is kanyarodunk! 
24 alá nem szabad kavarni! 
Azt a 100-s árfolyamot, nem tudom hogy sikerült összehozni, de az ~50-es benne van a képben! Igaz nem holnap! 
Extra jó esetben, fél év alatt elérhető, csak most nincs extra jó hangulat hozzá!😃 Na ~50-nél már képbe kerülhet a ~74-es árfolyam is...! (ta) hmm
Egyelőre maradunk a trendvonalak között! 
Hetes Idősík: 
XAG/USD/W

https://ibb.co/b1195Hx
Bpali 2024. 09. 08. 09:06
Hát valamit ki kell találni mert kanalas eredeti feka vagy mégse ? Harris jön az okosságaival..Dollárindex az egekbe lesz azt jó napot ..  Úgy látom meglesz a megerősítés amire vártam 🥷🏼😂.. Akkor viszont aranyat ezüstöt adom el és követem Colombo Úr stratégiáját. BÉT rveknej adok még időt..
Beze
Beze 2024. 09. 08. 01:18
Látom pörögtök. Helyes, kellenek a megváltó gondolatok, hajrá.
hoffmannferi 2024. 09. 07. 22:19
Előzmény: #13089  Bpali
t
Több fórumon olvastam hogy az ezüst 50-100 dollár lesz.Egymást licitálják túl.Igazság szerint 29 dollár felett van az a pont szerintem ahol érdemes vele foglalkozni.31.50 is még látó távolságon kivül van nálam.Valaki az elözö irásomra adott egy lefele mutató ujjat.Nincs ezzel baj,csak jó lenne ha indokot is irna,vagy ránézne a grafikonra.Gyözzél meg nyugodtan,vállald fel magad.Az arany az más,ott megveszik a támszt mindig.Az olajnál is irták sokan,hogy ez az alja szerdán vagy csütörtökön már nem tudom.Visszsa lehet olvasni mit irtam.Rengeteg a shortos/ezek nem hülye és kispénzü gyerekek/erre spekuláltak,hogy a long stoppokat kiszedjék,azok meg beinditottak egy domino hatást.Ez az én véleményem,az ismeretlentöl meg várom mitöl fordult vissza az ezüst.Ha technikailag nézem az ezüstöt a d hullám fibó 0.5 ig ment,onnan fordult le.Véleményem szerint fibo 38.2 az elsö állomás,28,60 körül.Kivéve hacsak nem jön valami kolosszális hir.Én igy látom,de lehet cáfolni
aetzw4zer 2024. 09. 07. 21:47
És javarészt a ricsi és az ezüst fórum kedves lakóinak köszönhetően jöttem ki a mocsárból. Szóval kösz mindenkinek :)
aetzw4zer 2024. 09. 07. 21:45
Előzmény: #13085  Papapingu
egyetértek.
sajnos néha érzelmi alapon / forró fejjel ugrottam bele dolgokba, illetve túl hidegvérrel álltam  bizonyos eseményekhez. Ezeknek a következménye hatalmas nyereség / óriási bukás váltakozása lett. Mindez elkerülhető lett volna, ha többször hallgatok a bennem megbújó pakk-ra/Bpali-ra (kisördögre) Bocs, nem birtam kihagyni :D
Minden egyes nagy zakó előtti napon volt egy megérzésem, de elhessegettem. Így sikerült többször milliós minuszt összehozni, majd pár hét alatt újraépíteni. Most meg ott tartok, hogy 100 milliós nagyságot forgattam (nyilván jóval kisebb tőkével) a tőzsdén és épp a víz felett vagyok. a közel 10% netto haszon megvan azért, de HA, HA Beze módon kereskedek - adok/veszek a tartás helyett, most 4x-5x-ös haszonnal szürcsölném a szörpöt az új verandámon.
rratfai 2024. 09. 07. 21:21
Előzmény: #13093  Bpali
Sok mindenben egyetértek veled de neked kurvára mindegy hogy milyen ok okozati összefüggés miatt esik az olajár ha te longolsz. büdös egy tróger eszköz és sokat buktam rajta. tényleg nem tudok mást javasolni csak alul értékelt magyar papírokat venni jelenleg,standardba. vélemény szabadság szubjektív. ezeket a retkes Apple eszközöket senki nem tudja rendbetenni hogy diktafonnal ne  ejtsenek ennyi hibát.
Bpali 2024. 09. 07. 21:12
Előzmény: #13092  Bpali
Alacsony olaj ár kell a demokratáknak …
Bpali 2024. 09. 07. 21:10
Én is szoktam hallgatni egy kováló külföldi elemzőt/ elemzőket.. Igen minden egy válság irányába mutat van terelve stb..Hallgattam 2 hete egy hatéves ! Videót. / . Na most kb az a lényeg hogy a londoni  vagy New Yorki ingatlan ciklus 16 évente jár le .. fellendül megy bedől.. érdekes módon 2023 körülre jött ki.. Na már most 2024 választási év !  Tehát ilyenkor nem illene omlani …Főleg nem egy Biden ciklus alatt.. .. 2. Pont -kínai ingatlanválság mint figyelmeztető jel 2 . 3 ás pont japán jegybank  folytatni kívánja a kamatemelést…és igen itt jön a 4 és pont a tech szektor gyengélkedése.. nvidia Apple minden kosárba ráépülve egy csomó termék index etf.. Olvasom Boole-t remélem nem lesz igaza / még/.. Amit tudni érdemes láttam pompeji ábráját is a 1929 és válságról ami 4 évig tartott, na szóval a stoppolni és küld algoritmusok használata miatt egy hasonló volumenű esést 3 hónapra tesznek a szakértők.. mivel a stoppok generálják a gyorsuló esést.. érdekes hogy Boole 2024 10.13- így vár folyamatos esést .. szóval … én még bízom abban hogy ez a korrekció egyrészt még nem az a Korrekció ( sp 500 korrekciója ) másrészt abban is hogy nem egy válság bán vagyunk máris .. Nálam még kell a megerősítés ennyi .. 
rratfai 2024. 09. 07. 20:42
Pali!Olvastam az olaj longodat,még a Toka topicban beszélgettünk is.Figyelmeztettél a megakrán ra, hogy vigyázzák vele.Írtam,hogy köszi, 0,8 Ft  plusszal tudtam kiszállni 260 k val.De talán emlékszel, hogy mondtam azt is az olaj longodra, hogy a választások és sok más tényező nem emelkedésre mutat./szerintem/!Nos van ám itt még jó meglátású srác,nem véletlenül kértem, hogy jelenjen meg többet és szóljon hozzá!Mert pont egyetértettem vele ezüst ügyben.Ripple-Rónai kollégáról beszélek.Érdemes bevonni a beszélgetésekbe, mert sok az érzelem, az nem szül profitot.Warren Buffet száll ki a tőzsdéről ennyi elég?
Colombo
Colombo 2024. 09. 07. 20:35
Pali a baj az szerintem,hogy a tech szektor lufi elkezdett ereszteni (hozzáteszem ezt egy elemzó magyarázta el) és  ha ez továbbra is ereszteni fog akkor magával húzza rv piacot is. Nekem a tőkém 60%-a kp. jelenleg.Kisebb összegekkel játszom csak.Várom a jó lehetőséget.
Remélem nem kúrom el, mert a elkúrásra sok példám van, ezért vagyok ebben a topikban,hogy tanuljak, mert itt lehet.
Bpali 2024. 09. 07. 19:33
Én nem okoltam senkit a veszteségemért. Ami abból keletkezett hogy eladtam az olajat azt átmentem aranyba … De ha az arany visszaerősödik máris más a szitu…. Inkább tanulságot vontam le .. Köszönök minden segítséget természetesen az ezüsttel kapcsolatban is …. De ott sem voltak illúzióim .. Nem véletlen mentem le TL 25 be …Viszont én egy 1,83 százalékos korrekció fényében egyenlőre nem resetelem a rendszeremet..  Tartom a céláraimat..   Hétfőn cserélek TL 26 rá . Olajjal kivárok nem vagyok biztos hogy ez az alja . Aranyat ezüstöt inkább felfelé várom .. Ki hogy lássa ezt ? 
hoffmannferi 2024. 09. 07. 19:09
Előzmény: #13087  hoffmannferi
És az ezüstnél 4órás 50 mozgó meg az 200napos mozgó majdnem ugya oda esett!!!!!!!
hoffmannferi 2024. 09. 07. 19:04
Előzmény: #13084  Bpali
A 200 naposról óráson 2.szor fordult le söt az 50 naposon lefelé átment mint kés a vajon.! Óráson az 50 naposról fordult le,ott a 200 napost törte le.Az volna a javaslatom,hogy mindenki legalább ezeket a mozgókat nézze legalább át mielött vásáról vagy elad.Ezek felfelé mind ellenállások lesznek.Nasdaq-nál úgyanez volt,annyi a külőmbség az naposon most fogja lefelé érinteni a 200 napost,ha töri  lesem irom .
Colombo
Colombo 2024. 09. 07. 18:41
Előzmény: #13082  farkasfu
Köszönöm a válaszod,ez a forgatókönyv eszembe sem jutott.Gondolom  a tapasztalat beszél belőled.
Papapingu 2024. 09. 07. 17:56
Egy valamit ne felejtsunk el sose, nem mas nyomja meg a szamlankon a buy/sell gombot hanem mi magunk. Lehetunk mergesek mindenre es mindenkire, de ez mindig igy lesz. Igen, en is benyaltam aug elejet koveren, de magamon kivul nem hibaztatok senkit.
Bpali 2024. 09. 07. 17:24
Előzmény: #13083  Lolmachine
Hm .. Neddentől nem ezt vártam.. Azt hogy utólag benyújtson egy elemzést ami marhára csak egyirànyba mutat .. Rossz volt a “ tanítás” .. A 2 adatot egyszerre nézi a FED …..Ezt az elemzést ha egy nappal előtte írja akkor oké… Akkor sem úgy fog történni de legalább nem utólagos okoskodás.. 3000 és aranyár - utána meg esés hónapokig … Hagyjuk már .. Emlékszel mikor beírtam “ az ami neked hihi - nekik csőd”.. Nem tetszik mikor egész nap lapított valaki , aztán másnap előjön mekkora király mert ő tudott keresni… JA kérem 0-24 és kereskedésnél más is tud 2- t kattintani..Nekünk csak a szaros BÉt certifikátunk van …. A második hogy egy 2 százalékos korrekciót egyenlőre ne könyveljübk el világvégének..De olvasd csak lentebb Farkasfu -t .. ..elgondolkodtató .. kedvelem Neddent de ez a beírás nálam  nem jött nagyon be .. 
Lolmachine
Lolmachine 2024. 09. 07. 17:12
Előzmény: #13073  Bpali
Pali!
Miért lennél kihajítva? 🙂
Ne viccelj, ez nem egy szekta! 😂
A kérésem csak annyi, hogy tiszteljük meg egymást annyival, hogy a véleményünket kulturált formában tesszük közzé. Dühös vagy, vagy csalódott? Benne van. Nem ezt vártad? Én sem. Sokan mást gondoltunk. Jól nézett ki a sztori, ráadásul volt jópár adat ami bizalomra adott okot. 14:30-kor szépen el is indult minden felfelé. 14:45-kor a BÉT-en is hurrá hangulat volt. Benyaltuk sajnos, de a fórum arra való, hogy megosszuk az elképzeléseinket. Én kifejezetten szeretem az ellenvéleményt is! Úgyhogy csak bátran - de tiszteljük a másikat még akkor is, ha nem értünk vele egyet! 😉
farkasfu
farkasfu 2024. 09. 07. 16:47
Előzmény: #13081  Colombo
USA a  választási évben a választásig, nem engedheti meg magának a nagy zakót! Bizalomvesztés, stb. Ilyenkor sok mindent beáldoznak, hogy megfogják az eséseket! Utána viszont, "ereszd el a hajam"! :)
 A shortal jól lehet keresni és visszahozni a "deficitet" annak, aki irányít. 
Sorosék sokat pumpálnak bele most és lehet ő fogja meg az esést is, ha kell. Ők mindenhol ott vannak! Amit most belepumpál, visszaszedi utána! 
Ha kormányváltás lesz, az csak jövő évben indul, akkor iktatják be az új elnököt! Addig szabad lesz a préda a piacokon. Ha marad a kormány, akkor úgy gondolom, hogy nem sürgős nekik a zakó"! Előbb ünneplés, karácsony és jövőre eltolódhat. Vereség esetén, gyorsan beindulhat, mert sürgős..! szvsz
Colombo
Colombo 2024. 09. 07. 16:11
Előzmény: #13080  farkasfu
Mi az oka,hogy télre vársz a tőzsdéken visszaesést és nem a közeljövóre.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek