Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ez már az aranyláz első tünete! Vigyázz! Arra gondoltam, hogy már ezért fog oldalazni, szakadni a magyar részvénypiac, mert mint mondtam az OTP topikban is, hogy ki akarna ide befektetni amikor a világ elhúz a BÉT mellett. Magyar papíroknál nincs erő, nincs sikerélmény. Öngerjesztően negatív lehet a folyamat. Megindul a tőke máshova, jönnek a rejtélyes “öntők”. Ami aggaszt mert van magyar kitettségem is.
Tájékozódj! Ez hatalmas és izgalmas témakör, giga piaccal. Itt nem lesz olyan mint a BÉT-en ,hogy elfogynak a vevők…. Ha teheted, ne csak az ezüst certifikátra koncentrálj, próbálj diverzifikálni a fémpiacon is. Sok sikert!
Jó napot! Private Banking friss: -Ezüst, napi: Jól néz ki, az elmúlt két nap erős megerősítést hozott a kitörést illetően. A 25 felett a 28,125-ös természetes szintnél jöhet megálló, de nem feltétlenül tetőzés. A 25-25,78 közötti zóna nagyon erős támasszá vált a kitörés miatt. Távolabbi célár a 31,25 környéke lehet, amely célár az elmúlt év oldalazásából adódik. Ellenállások: 28,125; 29,68; 31,25. Támaszok: 25,78; 25.
Az Erste Ezüst Turbo Short 017 (EBSILVTS017; ISIN: AT0000A2YAN9) warrant esetében a
maradványérték 181 HUF. de ahogy eppen nezem, 50 cent volt a jegyzesi es korlat ar kozott, szoval tippelnem se kellett volna :)
Inkább a dollár enyhe erősödése amit most látunk. Én beleveszek 26, sőt 27 felett is, csak azok a vételek “ longok” ami pedig hosszút jelent! Tehát nem holnapra várom azoktól a pozícióktól a nagyobb hasznot. Szeretek napokat, akár heteket is megvenni ha sikerül és nem mindig napon belül spekulálni, mert a skalp és daytrade az szórakoztató de stresszesebb is.
Szép! Köszönöm! A bányákat figyelem, bízom bennük. Pd és Pt a két sötét ló. A palládium 3400-as szintről jött le 1000 körülire. Bizony COVID óta lelassult gazdaságok és az infláció miatti magas jegybanki kamatok a fémeket kiütötték, pontosabban az egész ágazatot. Inflációt meg Trump COVID-os, választási helikopterpénze fűtötte. 3 év küszködését hozhatja most be a kibontakozó konjuktúra, csökkenő infláció. Egyébként, nem is az ezüsttől várom a legnagyobb menetet, ami már látszik az Au, Pd és a bányák esetében.
A chartot nézegetve annyira túl lett húzva hogy pompi rajza is bejöhetne akár. Ha most 27 felett lett volna reggelre még mindig lehet nyitottam volna rá egy kis shortot bár megígértem hogy nem fogok többet. Ha jön a korrekció a 26 abszolút meglehet, sőt 25.5 sem lenne ördögtől való. 27 felett biztos hogy nem fogok venni longot.
EU nyitásra elég lassan erősödik a dollár. “Már” 104 felett is volt egy hajszállal. Ez hűtheti a fémeket, ami már az aranynál kezd látszani. Bízom ma egy dollár erősödésben, ami reményem szerint utat nyithat új ezüst, arany pozíciók felé. Arany 2300-nál “szerencsére” eddig ellenállásba ütközött. Ha gyengülne a dollár arra még nem merek gondolni mit okozna.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)