EU: nagy valószínűséggel 4-ik hullámot látunk formálódni a 2014.10.03-i alj óta. Amit látunk, lehet, hogy "flat" alakzat lesz, amely ~300 pipes sávban fejlődik. Ha az lesz, még akár két hétig is pattoghat nagyjából ebben a sávban az árfolyam.
Mit tudunk a 4-ik hullámokról?
- alakra sokfélék lehetnek
- általában időigényesebbek a 2-ik hullámhoz képest
Három összefoglaló ábra segítségül:
Hullámféleségek és adott pozícióban való előfordulási gyakoriságuk: link
En nem hasznalok fibot, tudom sokan figyelik es nagyon gyakran mukodik,de szerintem az arnal nincs jobb indikator....
(az eladasi es veteli ar kulonbsegebol jon az eredmeny)
szoval lehet az arat (szorozni, atlagolni, es rengeteg felekeppen manipulalgatni, felszolgalni, szervirozni...)
Nezd a cable-t uj aljat kezd csinalni....
Ha pedig szerdan esetleg a reatil sales-re a piac USD erosodessel valaszol akkor megyunk szepen lefele; GBP,EUR,AUD,NZD/USD....
Nem tudom, hol lesz az alja; majd meglatjuk en november-december kozepe kezdem nezegetni, hol erdemes kiszallni a dollarbikabol, erosodesbol...
es jelenleg az lenne a velemenyem, hogy februar-majus kozott indulna az USD gyengules,de ez most a velemenyem es konyen valtozhat....
Nem tudom feltunt e a hasonlosag a jelenlegi es az 1,279-1,266 kozotti lefele jovo hullam kozott. Rahuztam a fibot, teljesen egyforma magasak. Az a hullam pontosan 38,2%ig korrigalt, mit gondolsz a mostaninal is varhato lenne, vagy elmarad a felpatt es megyunk tovabb tegyuk fel 161,8%os hosszig?
Nem tudom feltunt e a hasonlosag a jelenlegi es az 1,279-1,266 kozotti lefele jovo hullam kozott. Rahuztam a fibot, teljesen egyforma magasak. Az a hullam pontosan 38,2%ig korrigalt, mit gondolsz a mostaninal is varhato lenne, vagy elmarad a felpatt es megyunk tovabb tegyuk fel 161,8%os hosszig?
előzmény (#491: stock33) | válasz erre | Ma, 14:05
pontatlan vagy mert en nem ezt allitom!!!!!!!!!
en azt allitom, hogy 1 long es 1 short pozicio eredmenye nem mindig nulla!!!!
picit nem artana vissza olvasnod es figyelned....
Stilus kis baratom....
Meseld ezt el azoknak a kereskedoknek akik 2002-04 kozott kereskedtek es az ev masodik feleben azert nem tudtak kereskedni, mert minden nyereseges pozi utan egybol levontak az adot, a veszteseges pozikat csak ev vegen tudtad elszamolni (ill. vissza kapni az adodbol....)
Tudod en mar 2003-ban vitatkoztam az APEH-ba, hogy nem vagyok hajlando nyeresegadot fizetni olyan osszegre amit nem kerestem meg....es azt a valaszt kaptam ha nem tetszik el lehet menni, en pedig eljottem...
;)
(az en esetemben igy lett 3,5millios nyeresegbol es 1,7 millios vesztesegbol nem 1,8 millio nyereseg es nem is 1,8millio-ado), hanem.....
szoval 2millios nyereseg es egy 1 millios veszteseg az nem mindig 1 millios, es 2002-04 kozott pedig nem 1millio-ado, hanem.....
:)
es most csak 2 pozirol beszeltunk
;0000000000000000
kapsz meg 1 csontot, ha van 1 portfoliod es korrekciora szamitasz eladod azt a reszvenyt amin mondjuk van nehany millios profit es kifizeted az adot, vagy csak junius utolso heteben shortolod a pozidat, julius 1. kereskedesi napjan ill. ha ugy erzed vege a korrekcionak zarod a shortod; esetleg eladsz 1 call option-t ugyanarra a reszvenyre.....
es a peldakat sorolhatnam, most olyan dolgokrol nem beszeltunk, hogy szeretnel 1 bizonyos menyiseget megszerezni 1 cegbol, esetleg felvasarolni, vagy csak felhuzni 1 reszveny arat, hogy a kozonsegnek magasabb aron tud ertekesiteni......
nem baj van meg mit tanulni, talan picit kisebb arccal konyebb lenne.....
Nem vagyok guruseged,de eleg valoszinunek tartom, hogy tobbet, regebb ota kereskedem mint te es arra is nagy eselyt adok, hogy tobb penzt kerestem a piacon mint te.....
(persze lehet, hogy tevedek, mert en nagyon gyakran tevedek,de legalabb tudom ezt, nem vagyok biztos, hogy te is igy vagy ezzel)
es nem szeretek adot fizetni, ha nem muszaly!!!!
valoszinuleg te nem penzert kereskedsz es gondolom szeretsz adot fizetni, meg akkor is ha nem kellene.....
Persze nem vagyok abban se biztos, hogy mindenki igy gondolja....
Sajnalom, hogy ilyen vitakkal kell tele szemetelni a topikot....
Ne aggodj sokan jol szorakoznak a butasagaidon, a tobbseg pedig szoba se all veled egyszeruen csak mosolyog rajtad.....
a kommunikaciot veled is befejeztem, stilus,butasag es rosszindulat miatt.....
B;)
Legyen szep heted!
Törölt felhasználó2014. 10. 12. 23:53
ez a cikk meg veletlenul jelent meg az origon, vagy azert mert nehanyan tenyleg szeretnenek segiteni emberekne, hogy eselyuk legyen.....:
előzmény (#491: stock33) | válasz erre | Ma, 14:05
pontatlan vagy mert en nem ezt allitom!!!!!!!!!
en azt allitom, hogy 1 long es 1 short pozicio eredmenye nem mindig nulla!!!!
picit nem artana vissza olvasnod es figyelned....
Stilus kis baratom....
Meseld ezt el azoknak a kereskedoknek akik 2002-04 kozott kereskedtek es az ev masodik feleben azert nem tudtak kereskedni, mert minden nyereseges pozi utan egybol levontak az adot, a veszteseges pozikat csak ev vegen tudtad elszamolni (ill. vissza kapni az adodbol....)
Tudod en mar 2003-ban vitatkoztam az APEH-ba, hogy nem vagyok hajlando nyeresegadot fizetni olyan osszegre amit nem kerestem meg....es azt a valaszt kaptam ha nem tetszik el lehet menni, en pedig eljottem...
;)
(az en esetemben igy lett 3,5millios nyeresegbol es 1,7 millios vesztesegbol nem 1,8 millio nyereseg es nem is 1,8millio-ado), hanem.....
szoval 2millios nyereseg es egy 1 millios veszteseg az nem mindig 1 millios, es 2002-04 kozott pedig nem 1millio-ado, hanem.....
:)
es most csak 2 pozirol beszeltunk
;0000000000000000
kapsz meg 1 csontot, ha van 1 portfoliod es korrekciora szamitasz eladod azt a reszvenyt amin mondjuk van nehany millios profit es kifizeted az adot, vagy csak junius utolso heteben shortolod a pozidat, julius 1. kereskedesi napjan ill. ha ugy erzed vege a korrekcionak zarod a shortod; esetleg eladsz 1 call option-t ugyanarra a reszvenyre.....
es a peldakat sorolhatnam, most olyan dolgokrol nem beszeltunk, hogy szeretnel 1 bizonyos menyiseget megszerezni 1 cegbol, esetleg felvasarolni, vagy csak felhuzni 1 reszveny arat, hogy a kozonsegnek magasabb aron tud ertekesiteni......
nem baj van meg mit tanulni, talan picit kisebb arccal konyebb lenne.....
Nem vagyok guruseged,de eleg valoszinunek tartom, hogy tobbet, regebb ota kereskedem mint te es arra is nagy eselyt adok, hogy tobb penzt kerestem a piacon mint te.....
(persze lehet, hogy tevedek, mert en nagyon gyakran tevedek,de legalabb tudom ezt, nem vagyok biztos, hogy te is igy vagy ezzel)
es nem szeretek adot fizetni, ha nem muszaly!!!!
valoszinuleg te nem penzert kereskedsz es gondolom szeretsz adot fizetni, meg akkor is ha nem kellene.....
Persze nem vagyok abban se biztos, hogy mindenki igy gondolja....
Sajnalom, hogy ilyen vitakkal kell tele szemetelni a topikot....
Ne aggodj sokan jol szorakoznak a butasagaidon, a tobbseg pedig szoba se all veled egyszeruen csak mosolyog rajtad.....
a kommunikaciot veled is befejeztem, stilus,butasag es rosszindulat miatt.....
EUR/USD