A magam részéről továbbra is értékelem a hozzászólásaidat, látom benne a nem kis segítőkézségedet. Szerintem mindannyian figyelemmel kísérjük a meglátásaidat és el is gondolkozunk rajta.
Van-e valami újabb véleményed a közeli vagy távoli jövővel kapcsolatban, vagy nálad változatlan?
Egy fontos dolgot szeretnék pontosítani és tisztázni: a hozzászólásom nem konkrétan Neked szántam, hanem a felvetett témának.
Sokan olvassák ezt a fórumot, és sokan kezdők közülük, ezeket az ő érdekükben kötelességemnek érzem időről időre elmondani, legfőképpen azért, mert aki ezzel kezdi az ismerkedést a forex világában, nincs tisztában azokkal a mentális csapdákkal, rossz szokásokkal és folyamatos frusztrációval, amelyeket éppen a daytrade fog a képzetlen elméjében mélyen elültetni.
Ugyanakkor a magam részéről teljes bizonyossággal és saját tapasztalatból tudom, hogy lehet sikeresen daytradelni, de meg kell rá érni és a helyén kell tudni kezelni, felkészülten.
Azt mondom, hogy természetes része a kíváncsisággal teli tanulási folyamatnak, de kezdőként tilos túlértékelni és tartósan erőltetni a romboló hatások miatt. Síelni sem úgy tanulunk, hogy fekete pályán megyünk egyből, először egy kisebb domb, aztán idővel egy nagyobb jön, ahogy javulnak a skillek.
Tudom, hogy vannak itt páran, akik megfelelő hozzáállással és ésszel közelítve tartósan sikeresek, van olyan is közöttünk, aki egészen elképesztő eredményeket produkál daytraddel 5000+ kötésszámmal/év.
Ez semmit sem változtat azon a tényen, hogy az esélyek sokkal rosszabbak daytrade esetén. Sokan azért nem lesznek sikeresek sosem, mert épp a daytrade-del szerzett tapasztalatok okozta frusztáció és anyagi veszteség örökre elveszi a kedvét az egésztől. Pedig lehet, hogy egyébként alkalmas lenne a kereskedésre.
Ezért írtam reggel, hogy hosszútávban akármelyik verzió bejöhet. Egyenlőre oldalazó trend van, ezt használom ki. Azt, hogy mi lesz egy hét múlva, jelen pillanatban addig nem érdekel, amíg valamelyik vonal nem törik
ez igaz, csak az előttem szólókra hivatkozva, hogy long momentum van, feltételezzük, hogy az 5. pont alá már nem megyünk, tehát az A pont jó lehet...
és a funda? vagy a dollár ekkorát fog kapni? persze minden lehet, még az 5-6 hét is, az kb. március vége...
erre valók az ellenállásaim, tökéletesen le tudom közötte kereskedni a nagy részét. Nem írnám le még egyszer hogy, hogyan, kicsit lejjebb megtalálod, Vuknak, vagy Vadásznak írtam
csak hát amíg ezt a január óta tarto oldalazást valamerre nem tudja elhagyni addig a szokásostól is rapszódikusabb , vacakabbak a mozgások ,
addig a partvonalról figyeled ? ,
a tavalyi márc-májusi lefordulás elött is vacakolt egy 300-as sávban vagy két hónapig lehet hogy most is elszötymörög 2-3 hónapot
Szerinted a kereskedők hogy kereskednek? Valszeg a hihető irányt játszák. Mégis a 80-90 %-uk veszít. Lehet, hogy a maradék 10-20%, aki nyer, az a hihetetlent játsza?
EUR/USD