A Grexit szerintem összességében pozitív lenne, és azt nem a görögök döntik el.
Természetesen ez a bejelentéskor okozhat némi felfordulást a piacon :-)
az első megoldással nagyjából egyet értek, a másodikkal nem, mert szerintem itt már a kilépés a tét, és ha ma erről döntenek, akkor az le lesz, fel nélkül. Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy véleményem szerint a kilépésük megrendítheti az euró bizalmát, ami már így is gyenge lábakon áll. És ha esetleg más állam is kedvet kap a kilépéshez a későbbiekben, akkor mi lesz?
két verzióm van : Az egyik, hogy valami köztes, de tiszavirág életű megoldásról fognak beszámolni. Ez rövid longgal járna, aztán lecsorgás. Vagy : azonnal a nincs megegyezés, borul minden stratégia, de jövő héten már mégis lenne megoldás. Ez gyors down, majd gyors up!
a második azért, mert ha 1,12 alá is becsúszna, akkor az sok stop-ot kiüthet. de igazán én sem hiszek benne. Nagy katalizátornak látom a ma esti tájékoztatót a görögökről.
szerintem is inkább a dollárnak áll a zászló, viszont annyira nyomatják a vegyes ( pozitiv-negatív ) híreket , szinte fél óránként, hogy csak cca.100 pippel és 200 pippel lejjebbre mertem betenni 1-1 vételt
EUR/USD