Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 05. 23. 17:10

EUR/USD  

EUR/USD-re mit tippeltek, közel és távoli időintervallumra?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ocsibroker
ocsibroker 2015. 02. 20. 08:08
Jó reggelt Mindenkinek!

Hosszútávon a pár továbbra is egy szűkülő háromszogben tartózkodik H4-en. A szakadárok lőnek, a görögök az EU-val sakkoznak, az USA-ban meg elég vegyesek az adatok. Mindkét irányú kitörésnek egyforma esélyt adok.

link

Rövidebb távon továbbra is oldalazunk a 1285-1482 tartományban, jelen pillanatban nem tudunk több órája elszakadni a 1367-től, ill. a H4 50 MA-tól. Ma elég sok adat érkezik, érdemes ezekre figyelni. Addig is apró pozíciókkal kereskedem az ellenállásaim között.

link

Hosszútávon továbbra is 1.1000 és 1.1500 közötti tartományt tartom elképzelhetőnek, amíg a 1545-s ellenállás kitart.

Nekem továbbra is a fő pozízió short, kisebb longokkal

Sok sikert Mindenkinek!
ocsibroker
ocsibroker 2015. 02. 20. 07:28
Előzmény: #5798  Törölt felhasználó
Jó reggelt!

Nekem úgy tűnik, hogy nagyjából továbbra is egyetértünk. A komoly, tapasztalt kereskedő valóban nem ül itt órákat, és figyeli a monitort. Hosszútávon nekem sem ez a célom. De gyakorolni, ismerkedni a mozgásokkal, indikátorokkal, reakciókkal ez kell ahhoz, hogy jó kereskedő váljék belőlem. Te már olyan rég óta kereskedsz, hogy azt hittem, már el is felejtetted, hogy milyen volt kezdőnek lenni, de ezek szerint nem:

„nem nehez megerteni ki akar eveken keresztul 1 monitort bamulni napi 4,6,12 vagy meg tobb oran keresztul....
persze a tobbseg megprobalja en is csinaltam... „

Szerintem ebben a mondatban minden benne van, amiről eddig beszéltünk. Egy kezdő, kezdő fejjel gondolkozik, és mindent kipróbál. Egy haladó, vagy profi csak a bevált módszereket alkalmazza, amit előtte kezdőként kipróbált. Hát én kezdőnek tartom magam( és rajtam kívül még vannak itt egy páran szerintem), és most vagyok a mindent kipróbálok stádiumban. Remélem, egyszer eljutok a haladó stádiumba, és úgy fogom látni a dolgokat, ahogy most Te.

Továbbra is maradok tisztelettel:
Törölt felhasználó 2015. 02. 20. 05:04
Előzmény: #5794  szarvasvadasz
Szarvasvadasz sokkal szebben leirtad amire en probaltam celozni...
es igen hanyszor de hanyszor elmondtuk hogy M5-on ha megnezzuk a atlagos elmozdulast szinte lehetetlen lekereskedni normalisan, hogy az elonyt ne veszitsuk el....
aki nem hiszi probalja ki akar mikro pozikkal....
20 vagy 30 pippes stop es 20 vagy harminc pippes celarral....
(1000 kereskedesnel kb~ 47-53%-ban kellene a nyero es a vesztoknek valtakoznia atlagosan es 1 hajszalnyival ugye ~0,03-0,2%-al a vesztok fele tolodna)
ez EUR/USD-nal lenne ra penzem, hogy 60% ill. folott lenne a veszto pozik....(20-30pippes stop es celarnal)
es mas parokon mondjuk GBP vagy CHF stb.stb. a 47-53 ill. 53-47 helyett egesz erdekesen a veszto poziciok ~ 63-66%-ban lesznek....(pedig hosszutavon ugyanannyi eselye van a trendnek minden paron)
erre a problemara pedig egeszen egyszeru a valasz EUR/USD sokkal likvidebb ezert jon ki jobban a matek,de itt se kapjuk a matematikai eselyt...
aki nem hiszi probalja ki demon, vagy 2-on es nyitha a 2 szamlan ellentetes iranyba is....
egyebkent a legtobb kezdo kereskedo erzi ezt es ilyenkor jon hogy nem teszek stoppot vagy vadaszok 20,30,50pipre, de kockaztatok 200,500 esetleg 1000pipet.....
es maris elerkeztunk megint a rulettes peldahoz....

az ido tenyezot is beszeltuk mar sokszor....

en soha nem allitottam, hogy a legjobb kereskedo lennek, de kereskedek mar 1 ideje, es ismerek szemelyesen is nehany kereskedot ill. emailben skype-on is van nehany kereskedovel kapcsolatom....
van aki 1 New York-i bank deviza uzletaganak vezetoje volt, van aki az itteni technikai elemzok tiszteletbeli igazgatoja es retail es privat szektorban hedge fund manager, esetleg a CME floor traderje....
es eleg sok kereskedo-t, a tobbseg nem hogy nem DT-el, hanem nem tolt el napi 0,5-1,5h kereskedessel...
az atlagos kereskedo miutan bekapcsolta a szamitogepet:
letolti a piaci adatokat, attol fuggoen, hogy milyen piacokon es milyen termekekkel kereskedik ez kb.3-7percet vesz igenybe...
majd vegig futatja az adatokon azt az 1,2,3,5 es a legtobb akirol tudok 21 strategiat....
megkapja hol vannak jo belepesi pontok, mely szinteken vetel ill. eladasi pontok....
elhelyezi a veteli, eladasi megbizasokat ill. ha olyan a strategia megvaltoztatja a koveto stoppokat...
ez a strategiak szamatol es a poziciok mennyisegetol akar 1-2perc-tol egeszen akar 1 orat is igenybe vehet....
(van akik elhelyeznek a jo szintek kozelebe figyelmezteteseket) es aztan a tobbseg megy a maga dolgara....
nap kozben ki hanyzsor vannak akik soha, vannak akik fel ora orankent raneznek mobilon esetleg tableten, hogy teljesult-e a megbizas....
este pedig piac zaras utan, jon a kovetkezo 15perctol- akar 1h-ig az uj poziciok ill. a lezart poziciok dokumentalasa a kereskedesi naploba, excel tablazatba...
hetvegen pedig szepen atnezik par ora alatt mi tortent, milyen eredmenyek voltak a heten....
persze ez nem jelenti azt hogy ezeken a tevekenysegeken kivul nem forditanak a kereskedesre idot ill sajat maguk fejlesztesere...
de a tobbseg nem bamulja a grafikonokat orakon at ezt megigerhetem, legalabbis nem kereskedesi idoben...
ez kb. olyan lenne mint 1 profi teniszezo neki allna 1 tet mecsen a szervakat vagy a fonak uteseket gyakorolni....
szoval a profi es felprofik-nal az elokeszuletek, elemzesek kb. 80%-at teszik ki az idonek, vagy meg tobbet es a piac figyelese, grafikon nezegetese egeszen elhanyagolhato...

nem nehez megerteni ki akar eveken keresztul 1 monitort bamulni napi 4,6,12 vagy meg tobb oran keresztul....
persze a tobbseg megprobalja en is csinaltam...

es amirol beszeltunk az eredmenyek 80%-a, abbol a bizonyos 20%-bol jon
a kereskedesben pedig szerintem a 80% nem a grafikon orakon keresztul figyelesebol jon, hanem a kereskedes elotti elokeszuletekbol...
nem is 1 kereskedot ismerek aki egyszeruen amikor a piac nyitva van inkabb meg se nezi mi tortenik, csak elotte ill. utana...olyat is ismerek aki alszik a kereskedesi idoszak alatt...
es mar tobb mint 20 eve kereskedik, van aki nyitas elott beteszi a megbizasokat es vagy golfozni vagy pecazni megy....

ez a reklam helye:
link

az uzenet nem rossz,de megtudnad mondani egyik szereplorol hogy ki is az, nagy valoszinuseggel egy reklam szinesz.....

ez pedig a valosag:

link

de aki akarja felteheti a kerdest miert nem tettek a Soros-t, Warren-t vagy Carl Ichan-t a We are traders videoba...
lehet, hogy annyira nem atractivak esetleg nem tudnak olyan sejtelmesen nezni....
;)

(1% sok, jobb lesz az 0,5% mert 30%-os DD-nel a tobbseg kezdi nagyon elveszteni a fonalat)
ocsibroker
ocsibroker 2015. 02. 20. 00:04
Még egy két gondolat...
A Te hozzászólásaidat is nagyra tartom, akár csak Kisvukét, sőt Tőled tanultam is dolgokat, mint pl "eliot", bár valszeg nem úgy használom, ahogy a nagykönyvbe be van írva, de ez is egyenlőre jónak tűnik. Majd pár száz nyitás után kiderül...
A másik, szerintem ez az egész forex nem más, mint valószínűség számítás technikai és funda alapon is. Matekből meg jó vagyok. Amíg más számol, addig én ráérzek. Ha nincs meglátásom semmilyen irányba, akkor meg nem csinálok semmit. Ezt is be szoktam írni. Érdemes elolvasnod, hogy miket írtam be tegnap a FED jkv utántól, vagy előtte bár mikor. Szerintem a meglátásaim jók, legalább 70%-ban eltalálom az aktuális irányt és ehhez pont ez kell. Még egyszer kösz a véleményt, és tényleg teljesen egyetértek Veletek, de nem az én esetemben.

Jó éjt!
ocsibroker
ocsibroker 2015. 02. 19. 23:39
Igen, jó üzletnek érzem, amit csinálok.

Nem keresek trendeket m5-ön, valamit félreértettél. Ha megnézed a reggeli elemzéseimet, meg a napközbeni hozzászólásaimat mind H1-H4-D1. M5-ön, vagy akár M1-en csak a beszállási pontokat várom ki. Az ellenállásaim alatt vagy fölött vannak az elméleti stopjaim, nyilván pozíciótól függ, és a következő kis ellenállási vonalam az elsődleges cél, a másodlagos a nagy ellenállási vonalam. Még az is lehet, mint pl ma reggel, hogy ellenállás előtt kiszállok, és ha áttöri akkor egy stopos megbízással visszaszállok a következő vonalig. Ennyi...
ocsibroker
ocsibroker 2015. 02. 19. 23:19
Előzmény: #5793  Törölt felhasználó
Köszönöm a véleményedet, mint tudod, nagyra becsülöm a tapasztalatodat és a hozzászólásaidat egyaránt.

Most is állítom, hogy igazad van minden túlzás nélkül 99%-ban, de mi van, ha én vagyok az 1 % ? Nálam ezek működnek. Megnéztem az össz.múltbéli adatot, jelenleg 88,3% a nyerő/vesztő pozik aránya 1950 nyitásból kevesebb mint egy év alatt. Ha jön a rosszabb széria, és ez visszaesik mondjuk 75-80-ra (ami elég jelentős), még szerinted is mint írtad, nálam működik. Akkor nagy bajom nem lehet. És mindezek mellett a tőkém növekedésével a kockázati %-om is csökkent természetesen.

Még egyszer örülök a „vitánknak”, az természetes, hogy másként látunk dolgokat. Ha mindenki mindig ugyanazt látná, akkor vagy vevő, vagy eladó nem lenne.

Remélem aki figyelemmel követte a hozzászólásainkat, az építkezik belőle, mert én is ezt teszem.

Aki most kelt annak Jó reggelt, aki most fekszik annak Jó éjszakát, a többieknek Jó napot :)))

Sok sikert Mindenkinek!
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2015. 02. 19. 22:37
Előzmény: #5793  Törölt felhasználó
Kiegészítő morzsák Kisvuk gondolataihoz - Pszichocsapdák Pintér Péter tollából:

...Hova vezet a kis összegű számla? A trader arra törekszik, hogy a chart alapján kiszemelje a „biztosnak tűnő" belépési jelzéseket. Megtalálja végre a várva várt gyertyamintából kialakuló dupla csúcsot! Na, akkor ilyenkor mielőbb nyitni akarja a pozíciót, mert ugye azt olvasta a könyvekben, neten, stb...hogy ez egy „nagy megbízhatóságú" gyertya alakzat. Megnyitja a tradet, és várja a csodát, hogy majd pénzt keressen. Igen ám, de a stop, amit el tudna helyezni az 80 pip-re van! A H4-es idősíkban az értelmes stop szint oda esik. Mit tesz ilyenkor a kezdő „spekuláns"? Kiszámolja, hogy mennyit veszíthet, és ez ugye az ő esetében 20 $ volt (1000$ tőke, 2% kockázat). Rájön az emberünk, hogy neki bizony lentebb kell vinnie az idősíkot, és meg kell néznie hogy H1-en mi a helyzet. Nézegeti a chartot, nyomkodja a MetaTradert, de csak nincs olyan kis mennyiségű pozíció magában a szoftverben, amivel nyitni lehetne! Hát akkor nincs más hátra, menjünk le M5-re, mert ott már biztosan tud majd nyitni.

És elérkeztünk a problémám egyik gyökeréhez, melyből a legtöbb tradert egyszerűen nem tudom kihúzni. Kezdők azonnal a daytraddel próbálnak meg pénzt keresni egy olyan játékban, amiről még azt sem tudják, hogy hogyan működik! Mivel kevés volt a pénzed, ezért „bekategorizáltad" magad a rövid idősíkú kereskedésbe, anélkül hogy tudtál volna róla.

És kik közé estél be?

Azok közé, akik 10-15 éve devizáznak, és mire te észbe kapnál már ők nyitottak és lezártak 5 pozíciót, amíg te számolgatod, hogy 1 pip az hány $? Meg azok közé az automaták közé keverted magad, amik a pillanat tört része alatt lekereskedik a szignálokat és pénzt keresnek olyan elmozduláson, ami neked alig több, mint a spread az adott devizában! Szóval ilyenek közé sodródtál, és mégis hiszel abban, hogy sikeres legyél!

Egyszer olvastam valahol hogy: „rossz társaságok megrontanak hasznos szokásokat". Hát ez nagyon is igaz erre az esetre! És ezt az idézetet nem egy tőzsdei sikerkönyvből vettem... Garantálom, hogy M5-ön soha az életben nem lesznek olyan trendjeid, mint amiket a példáimban szoktam mutogatni! Sőt véleményem szerint a devizapiac M5-ös idősíkjában abszolút randomszerű mozgás figyelhető meg. Persze ez megint csak az én „teóriám", és nem kell egyet érteni vele. A véleményem attól még nem fog változni.

...Ha viszont mégis igaz az, hogy rövid idősíkban a mozgás véletlenszerű, akkor pedig hogy van az, hogy mégis arra alapul a kereskedési terv, hogy a „múltban megfigyelhető mozgások ismétlődésének mintáit" akarjuk lekereskedni a technikai elemzés segítségével? És persze erre mondhatod azt, hogy, de nincs igazam, mert M5-ön is nagyon szép trendek, és alakzatok vannak. Hát persze! Utólag nyilván hogy azt látod benne.

A kérdésem az, hogy amikor a tradeben vagy és döntést kell hoznod a mozgó M5-ös gyertyában, szinte másodpercek alatt, akkor képes vagy-e sikeresen letradelni a pattemt? Csak azért, mert én úgy vettem észre (és nagyon sok ember tradeje láttán mondom ezt), hogy a nagy többség képtelen rá!

...Tegyük fel, hogy kezdő traderünk mégis egy született zseni, és minden M5-ös mintát lekereskedik és meglátja a jobbnál jobb lehetőségeket, 1/1,5-ös, akár 1/2-es R/R-es lehetőségeket is le tud tradelni. Az azt jelenti, hogy kockáztat mondjuk 20 $t és nyer 30 $-t, vagy 40 $-t attól függően, hogy mennyire volt jó a trade. Azt már nem is írom, amit a legtöbben csinálnak, hogy 1/1-es tardeket is lenyomnak, és keresnek 20 $-t a 20 $ kockáztatása mellet...vagy akár kevesebbet is... Szóval maradjunk csak a jobb üzleteknél. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ülsz napi 5-6 órát a gép előtt, és ne adjisten keresel pénzt: vajon a hozam nagysága és az eltöltött idő, valamint a kockázatod figyelembevételével JÓ ÜZLET AZ, AMIT CSINÁLSZ?

...

Törölt felhasználó 2015. 02. 19. 22:17
Előzmény: #5791  ocsibroker
szerintem pedig te nem erted hogy en mirol beszelek...
engem nem zavar hogy te hogy kereskedsz....
es az se, hogy teszel-e stoppot vagy nem...
es az se hogy 45000ft-bol felmesz majd 200-300000-ig, nekem mindegy....
ami nem mindegy, hogy amikor beleszaladsz 1 rossz sorozatba akkor mivel az atlagos kockazatod nagyobb mint az atlagos nyereseged problemad lehet, a te esetedben ez kb. 75-80% aranyban mukodik....
de nem fog mukodni 50-60%-os talalati aranynal...
de engem ez nem zavar mert rajtad kivul mar ezt kereskedok ezrei vegig jatszottak...

sok sikert hozza!
ocsibroker
ocsibroker 2015. 02. 19. 21:49
Előzmény: #5790  RangerHU
Kössssz! Ez biz arra ment, vérré vált egybő... :))
ocsibroker
ocsibroker 2015. 02. 19. 21:46
Előzmény: #5789  Törölt felhasználó
Akár hiszed akár nem, továbbra is megértelek, egyetértek Veled, inkább az az érzésem, hogy Te nem értesz engem. Sőt még ezt is megértem.
A hozzászólásaid alapján ítélve több éve ( akár 10-15) foglalkozol a kereskedéssel, forex, nyersanyag, kötvény stb…, ráadásul nem kevés tőkével. Nem tudom, hogy hogy kezdted, nem is tartozik rám, de én 45 000 ft-al kezdtem. Gondolhatod… Ha emlékszel a régebben váltott email-jeinkre, én pont úgy kezdtem, hogy napi 3 pip hetekig, aztán 6, aztán 9 stb. Szerintem a gyertyák pont úgy mozognak m5-ön, mint h4-en. Pont a kis tőke miatt a kisebb időtávon nyílván kisebb az átlagos mozgás is, tehát kevesebbet nyersz is, és vesztesz is, ha megfelelően kezeled a kockázatot. Figyeld a trendet egy nagyobb idősíkon, és kereskedj kissebben. Véleményem szerint az elbukó kereskedők 60-70%-a nem azért bukik, mert hazárdírozik, bár biztos ilyen is van, hanem azért, mert a tőkéjéhez képest nem megfelelő idősíkon kereskedik ( nem extrém helyzetre gondolok, mint pl SNB). Persze tudom, m5-ön is lehetsz párszáz pipes bukóba, de ott nem kezeltél kockázatot. Viszont ugyanezen szituban ( értem ez alatt a gyertyákat, indikátorokat, stb) mondjuk h4-en nem párszáz, hanem pár ezer a bukód, és megint csak azért, mert kockázatot nem kezeltél. És ha m5-ön 5 pipre teszem a stopot, akkor h4-en 50 pipre fogom tenni. És ha 10 pipre teszem a tp-t, akkor h4-en 100 pipre teszem ugyanezt.
Szerinted 45 000ft-ból, melyiket fogom választani az 5 pipes stopot a 10 pip tp-vel, vagy az 50 pipes stopot a 100 pip tp-vel?
RangerHU 2015. 02. 19. 20:51
Előzmény: #5788  ocsibroker
egészségedre!
Törölt felhasználó 2015. 02. 19. 20:29
Előzmény: #5769  ocsibroker
nem a matek nem jo, sokkal inkabb lehetne azt mondani, hogy leegyszerusitettuk az egyszerusitest.....

mert 100 kereskedesbol sokkal gyakrabban nem 50-50nyero es veszto....(van szoras)
most akkor meg azzal nem is foglalkoztunk, hogy milyen aranyban van a stop es celar egymassal...
1:1 esetleg 2:1 stb, stb....
es azzal se foglalkoztunk hogy hany pipre van a stop....

es mar meg is erkeztunk a rulettes peldahoz...:

ha nem hiszed, probald ki, nem tudsz minden nap 1 pipet megkeresni...
;)
ha pedig valaki 20 pippert kockaztat mondjuk 100, esetleg 400-at....akkor igenis van eselye a penzet meg 2,3,4,5 szorozni de hosszutavon minden penzet bukja....
mar csak a ruletes peldabol kiindulva....

egyebkent ami piciben mukodik, nagyban nem teljesen ugyanugy mukodik...
;)
remelem 1 nap megerted mire is akartam kilyukadni....
ocsibroker
ocsibroker 2015. 02. 19. 20:12
Előzmény: #5786  RangerHU
Ebben a bizonytalanságba már csak abban vagyok biztos, hogy 2 percen belül iszom egy kis páleszt :)
ocsibroker
ocsibroker 2015. 02. 19. 20:07
Előzmény: #5786  RangerHU
én sem tudom, hogy mi az az "árbócszalag", de most már sejtem...
RangerHU 2015. 02. 19. 20:02
Előzmény: #5784  ocsibroker
nem arról van szó, h rosszul húztad be...ha "árbocszalag" eső trendben ként értékeled akkor kitöréskor a várható elmozdulás mindig új aljat csinál..de ez ugye teljes elméleti itt.
ocsibroker
ocsibroker 2015. 02. 19. 19:50
Előzmény: #5782  RangerHU
...de ebben az esetben igen !!!

link
ocsibroker
ocsibroker 2015. 02. 19. 19:48
Előzmény: #5782  RangerHU
nem figyeltem, rosszul húztam őket, ebben az esetben nem feltétlen új alj, valahol a kettő vonal között

link
RangerHU 2015. 02. 19. 18:28
Előzmény: #5777  ocsibroker
Merkel telefonál...meg is mozdultunk a hírre picit.
RangerHU 2015. 02. 19. 18:24
Előzmény: #5781  RangerHU
másik te ábrád szerinti kitörés új aljat jelent...
RangerHU 2015. 02. 19. 18:14
Előzmény: #5780  ocsibroker
megnéztem...ha ez egy "árbocszalag"(még ismerkedem a pontos elnevezésekkel)csökkenő trendben, abból felfelé nem nagyon lép ki az árfolyam...

amire magam suta módján utaltam az nem ilyen volumenű.

Topik gazda

markyy
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek