Ilyen is volt már. Amikor 1.4000-ről esett 1.3500-ig beszálltam már 8 csomaggal különböző szinteken vételbe, mert naívan gondoltam, hogy ez már mekkora esés, biztos korrigálni fog. Hát nem így lett. Szerencsésen jó híreket találtam, és megértettem, hogy mindennek oka van, és hogy az esés még csak most kezdődött. Gyorsan beszálltam shortba 12 csomaggal, és elmentem nyaralni. Kb beállítottam a long stoppot oda ahova a short profitot ahol nulla közelében ki tudok szállni. Kb vesztettem rajta 2.500 ft-ot. De akkor sem használtam fel a marginom 30 %-át. Hidd el, óvatos vagyok, főleg ezek után :)))
"Amióta nem használok stoppot, azóta jobban megy a kereskedés."
Már ne is folytassad, az egyetlen barátod a stop senki más, főleg nem azok, akik rossz tanácsokkal látnak el és a szemedben hízelegnek, hogy jól nyomod... ha ellened megy 150 200 pipet, hát egyszer ellened fog menni egyszerre többet, azt hívják margin Call -nak.
Amióta nem használok stoppot, azóta jobban megy a kereskedés. Éppen az ingadozások miatt, ha túl közel teszem, akkor kiüt, ha távolra teszem, semmi értelme, illetve ha már elmegy ellenem 150-200 pipiet, akkor várható egy kisebb korrekció, és egy új beszállással akár nullába, akár nyereségbe kihozható :)
Mért van az, hogy én vagyok az egyetlen, aki konkrétan le meri írni, hogy mi alapján kereskedem ( ezt minden reggel ), plusz talán eddig csak én láttam legközelebb a mai nap célárát is (2250), és mégis kapom a megjegyzéseket? Ha nem nekem szántad, akkor bocs :)
EUR/USD