Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 05. 23. 17:10

EUR/USD  

EUR/USD-re mit tippeltek, közel és távoli időintervallumra?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2014. 12. 15. 08:49
Előzmény: #3219  szarvasvadasz
Szia Vadi

én adtam egy pluszt annak ellenére, hogy a link nem nyílik meg nálam :o))

egyébként köszi a vasárnapi fürkészésedet
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 12. 15. 08:48
Előzmény: #3216  szarvasvadasz
-1-et ért ez a hsz? Nézzük, mi lehet az oka:

a) Nem így fordul a hajó.
b) Nem a lassulás jele az ending diagonal.
c) Hétfő van.
Törölt felhasználó 2014. 12. 15. 08:44
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2014. 12. 15. 08:42
Törölt hozzászólás
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 12. 15. 08:38
Előzmény: #3206  sellMcsitri
Hasonlat, a hajónak nagy a tehetetlensége, nem tud hirtelen megállni és élesen fordulni.

Egy igazi hajó így fordul:
link

Egy Minor szintű lendületes esésnek idő kell, amíg a forduló előtt lelassul, ennek a lenyomata az ending diagonal.
Törölt felhasználó 2014. 12. 15. 07:55
Előzmény: #3207  seri2
OFF
Nem akarok kötözködni, de a tartályhajók az egyíves gyors fordulás érdekében leeresztik eelöl vagy hátul a horgonyukat azzal ellensúlyozva a sodrás és a centrifugális erő ránehezedő hatásait, így viszonylag gyorsan és "könnyedén "meg lehet fordítani egy ilyen monstrumot is.
Persze ha nincs sodrás és ez a Balcsin történik, még látványosabb a dolog.
ON
tberki 2014. 12. 15. 07:18
Előzmény: #3211  Törölt felhasználó
Van egy olyan erzesem Kisvuk hogy rossz fat hugyoztal le...

Csak egy megjegyzesem lenne: irod itt lent hogy tokmindegy mennyi a szamla erteke blablabla. Kozben minden masodik hozzaszolasod arrol szol hogy neked nagyobb a kockazatod egy egy pozicion mint masok teljes szamlaja. Ki a f@szt erdekel mar megbocsass? Ezen kerlek gondolkozz el mert ha ezek nem lennenek akkor igenis lenne ertelme figyelni arra amit irsz, igy viszont a masodik mondat utan elkezd az ember lanya gorgetni lefele.
Törölt felhasználó 2014. 12. 15. 06:33
Előzmény: törölt hozzászólás
kölcsön adjam a personal analisatort? :)
Törölt felhasználó 2014. 12. 15. 04:06
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2014. 12. 15. 03:43
Előzmény: törölt hozzászólás
:)
Nagyon valoszinunek tartom, hogy az aposod jobb palinkat foz mint en, talan mindenki jobbat foz mint en, mert en nem szoktam.....
Abba azert nem lennek biztos, hogy jobbat foz mint a nagyapam...,de ugye ezzel a stilussal atcsapnank ovodas szinvonalba....
Ha azt irom, hogy megint tesztat zabalunk a heten, esetleg azt hogy ha tovabb folytatodik a trend meg a vegen lazac lesz vacsira, esetleg azt hogy meg az is elofordulhat, hogy azert latom, lattam rosszul a piacot mert a vacsihoz elfogyasztott Penfolds megzavarta latasom.....(van aki ezt viccesnek talalta, valaki ezt gizdazasnak)
Ezt nem gizdazasbol irtam, egyebkent megjegyeznem hogy Tokaji-t is lehet kapni 600-800ft-ert muanyag flakonba, meg lehet kapni 400$-ert is...ugyanez elofordulhat a Penfolds-al is...
es ha igazan tudni szeretned, szivesebben enem a nagyim toltott kaposztajat vagy fankjat a nagyapam baracklekvarjaval,de sajnos a nagyim foztjebol mar sajnos nem ehetem, barmenyi penzt is hajlando lennek fizetni....

Nem kerkedek az ezust tombokkel, csak azert tettem fel a bizonyitvanyokrol fotot, mert nehanyan azzal vadoltak, hogy nem vagyok kovetkezetes ill. nem azt teszem mint amirol beszelek......

(Ha gizdazni szeretnek feltennek 1 olyan szamlat aminek az erteke AUD-ban nagyobb mint itt a legtobb kereskedonek a szamlaja forintba, esetleg 1 pozicio kockazata $-ban nagyobb mint itt a kereskedok szamlaja.......),de most tenyleg.....erre pedig lehet azt valaszolni, hogy Indiaban, Bangladeshben,Kinaban es Indoneziaban,Singapourban is kereskedok 100 ill. 1000-nek van nagyobb szamlaja mint nekem...

Engem nem erdekel, hogy valaki 5$ kockaztat 1 kereskedesen vagy 500000$-t, ettol nem lesz se jobb, se rosszabb ember.
Az se erdekel, hogy ki honan szarmazik; Vajdasag, Erdely,Kazahsztan, Pakisztan,Burma vagy Virgin-Island...esetleg AU, vagy USA.....

Szoval maragyunk annal, hogy az elozo hozzaszolasod kicsit egyszerucskenek sikerult....
es csak azert nem veszem fel a kesztyut, mert a hsz-id kozott lehet nehanyat talalni ami erteket kepvisel........
(itt most nem a grafikonodra gondoltam, letisztul az majd idovel)..
Ami teny az teny kepes vagy felismerni ha valamiben megindul a mozgas, esetleg trend...ez pedig arra utal, hogy nem csak fenyezni tudod magad hanem kereskedni is tudsz valamenyire...
(nem biztos, lehet hogy olyan jo vagy mint hiszed magadrol, de nem biztos, talan ez 1 eleg targyilagos megallapitas volt)
;)
es csak azert nem foglak megbantani, mert halaval es koszonettel tartozok neked, hogy nov. 28-an felismerted, hogy USD/CAD-ban megindult a mozgas....
szeritem a forum erre valo, hogy tobb szem tobbet lat, es aki kepes megfeleloen kockazatot kezelni, az ha lat vagy hall 1 jo lehetosegrol akkor azt tokeve tudja kpvacsolni.....
Szoval koszi, hogy megemlitetted a USD/CAD part....
tobb mint 400pottyot tettel a zsebembe...
es van meg 1 pozi amin tobb mint 120potty lebego profit van...
na ezert nem vettem fel a kesztyut, remelem a jovoben is sikerul nehany erdekes dolgot eszrevenned a piacon es megosztani a forumon, hogy masok is profitalhassanak belole....

Az hogy mi a velemenyed a stilusomrol az a te dolgod, persze nem biztos, hogy igazad van, lehet, de nem biztos....
es az se fontos, hogy nekem mi a velemenyem a te stilusodrol, modorodrol....
nem kotelezo egymast kedvelni....
Azt viszont ketlem, hogy toled fogok tiszteletet tanulni, nem mondhatom hogy soha, mert nem hiszek a sohaban,de nagyon valoszinunek tartom.....
Szerintem eleg mas fogalmaink vannak a tiszteletrol....

Pomperj belekeverni a mi kis nezetelteresunkbe, hat nem is ovis, talan kicsit bolcsis szintunek tunnik.....
Ha pedig valamennyire ismernel, akik olvassak az en hozzaszolasaimat azok tudjak, hogy engem nem erdekel, hogy valaki eltalalja az iranyt vagy nem, sokkal inkabb az hogy mennyivel jarul hozza a forumhoz, es mi ertelme eltalalni az iranyt ha nem sikerul elhozni az elmozdulas nagy reszet??????

link

U.i.:
Legkozelebb legyel olyan kedves es nezd meg kinek irod az uzidet es milyen stilusban.....ha pedig elkerulne a figyelmedet akkor ne azzal zard hogy "tanuljatok tiszteletet mert egy olyan hozzaszolas amit tettel, azzal talan kicsit erdekesse teszi, hogy igy zarod.....
Szoval az utolso hsz-odat annak vettem, hogy kicsit elmeretezted az EUR/USD shortodat es kicsit nehezedre esik jelenleg az erzelmeid kontrolalasa.....
Szoval reszemrol nincs harag,de szerintem hasonlo stilusu hozzaszolast nem kene nekem cimezned, mert lehet meg nekem is rossz napom.....

Minden jot neked!
Törölt felhasználó 2014. 12. 15. 03:38
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2014. 12. 15. 03:32
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2014. 12. 15. 03:25
Törölt hozzászólás
seri2 2014. 12. 15. 00:20
Előzmény: #3206  sellMcsitri
gondolj egy kibaszott nagy tartályhajóra,na az qrva nehezen és lassan fordul és közben mindig ki akar szaladni a partra.
sellMcsitri 2014. 12. 14. 22:23
Előzmény: #3191  szarvasvadasz
és ezalatt a hajófordulás alatt mit kell érteni? :)
Sipi9
Sipi9 2014. 12. 14. 22:10
Előzmény: #3204  szarvasvadasz
Igen, ez annyira így van hogy a régi szép időkben két dolog volt, amit napi szinten elolvastam amolyan támaszként. Az egyik Ő volt, a másik pedig az EWI előfizetés. Ezekből már elég jól ki tudtanm alakítani a "saját" elképzelésemet. ;-)
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 12. 14. 21:53
Előzmény: #3203  Sipi9
Sive Morten nagyon jó, azon kevesek közé tartozik, aki Joe DiNapoli módszerét követve sallangmentesen, közérthetően, minden reggel (!) set-upokban gondolkodva osztja meg, mit lát a piacon - évek óta, minden egyes nap.
Sipi9
Sipi9 2014. 12. 14. 21:48
Előzmény: #3202  szarvasvadasz
Köszönjük!
Ime egy más módszerrel történő megközelítés, szinte hasonló következtetésekkel: link
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2014. 12. 14. 21:22
Előzmény: #3179  szarvasvadasz
EU: a pirossal berajzolt mozgásból az első fel és a középső lefelé kör is korrektív szerkezetű, az utolsó piros fel viszont most pedig impulzív szerkezetűnek tekinthető -> expanded flat C ága? Ez arra utalna, hogy amikor az utolsó piros fel teljesen kész mondjuk hétfőn (ideális esetben valahol a pirossal jelölt területen), legalább 1.24 körülig vagy alá lejön még az árfolyam. Erre spekiztünk a pénteki ending diagonalos rajz mentén.

Ha a zölddel rajzolt lefelé kör impulzív szerkezetű lesz, akkor számolni kell a tovább gyorsuló eséssel is, ha viszont erőtlen hármas szerkezetű lesz, akkor valószínűleg véget ér a Minor szintű esés azzal a le körrel, ending diagonal záró alakzattal és utána dobbantunk felfelé lendületesen, első körben minimálisan 1.29 körülig.

link
Törölt felhasználó 2014. 12. 14. 21:06
Törölt hozzászólás

Topik gazda

markyy
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek