A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Valószínűnek tűnik a sávozás....aggasztó a deviza külföldre menekülése....4mrd Euró az sok. Nagyon sok. Ez csak a lakosság. Kegyelmi állapot van. A magyar gazdaság EU források nélkül harmat gyenge.
Gaz megtalálta az aljat valószínűleg. 50ig vissza nagyon gyorsan. A forintnak ez nem jó. Dollár 2 esélyes még nem történt semmi. Holnap majd a nagyok eldöntik. Továbbra is dollár long nagyobb time framen . Ha három fehér gyertya a negyed éves, akkor átértékelés
Azt írom, hogy a habi és a negyed éves gyertya nagyon fontos a dollár kereszteken és a hosszabb időtávon, hónapos, negyed éves, éves, bizony további dollár erő várható. Meglátásom szerint a dollár index csatornát tört. Én 120ig visszavárom. A negyed éves gyertya nagyon fontos. Ha ez is feher gyertya, akkor ez a 3. és érdemes az egészet felülvizsgálni. A Russel2000 ben még ott van a rés. Le fog jönni érte. Kíváncsi vagyok, hogy a 20 hónapos mozgó átlag nyomja le tovább, vagy fölé megy. Kevesebben vagyunk, akik a nagy bear marketre fogadnak, de azért hónapos és negyed éves indexeknél erolkodes van.
Egy kis naptár és találgatások: Júni 13-14 FED, eddig úgy néz ki nem emelnek kamatot, de volt róla szó hogy Kanada és Ausztrália is emelt. Júni 20 hazai kamatdöntés, 17% -> 16% várható a porfolio szerint, de a 13% még maradhat. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230608/vegre-egy-kellemes-meglepetes-hatalmasat-esett-az-inflacio-magyarorszagon-620160 Júni 23 Fitch ratings, szerintem a megszorítások miatt még nem biztos hogy leminősítenek, és hivatalosan az is kimondva hogy ugrottak az uniós pénzek. Leminősítés nélkül pedig a 16% még mindig nagy kamat előny lehet de a többi kamat már erősen esik. Mai cikk hogy már esést látnak a banki hitel kamatoknál is: https://www.portfolio.hu/bank/20230609/nincs-eleg-penzed-uj-lakasra-itt-vannak-a-legjobb-lehetosegek-hogy-megis-tied-legyen-almaid-otthona-620092 Kiváncsi vagyok mikor térnek vissza az ingatlanos topikba az emelkedést várok, úgy látszik jön megint az ingatlanpiaci fordulat ha esnek a kamatok. Kis találgatás: -> valahol jövő hét lehet egy allj? -> aztán kamatcsökkentés és fitch miatt egy kis fel korrekció? -> ha marad a 16% aug végéig és nagyon erős lesz a turizmus még lehet egy utolsó új allj (EUR vs USD kérdés itt is?!), de jelenleg úgy tűnik hogy utána talán már trendfordulónak kéne jönnie. https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2022-evi-sajtokozlemenyek/a-monetaris-tanacs-2023-evi-ulesrendje Így végül júli 25 lehet fontosabb lesz majd mint a most júni 20? Kamat csökkentési ütem gondolom attól függ majd hogy a hőn áhított egyszámjegyű infláció hogy alakul EUR/HUF jelenleg 366 alá nem látom hogy miért menne be, viszont nyár végéig még bármi lehet USD/HUF csak kérdőjel továbbra is, de még csatornában CHF - erről ritkán esik szó, mintha megint nagyon erős lenne már EUR-hoz képest.
Gondolkodom ilyen nyúlvány kifejlesztésében is, de az általam elérhető erste és OTP cuccok között még nem láttam igazán vonzón (mondjuk nem is értek hozzájuk)
7,3%. 10,5% hagyta a rést. Brutal sírás lesz, mikor vissza megy érte. Pláne, hogy azért szerintem a lakosság az eladói oldalon lép fel június végén. Miért ne tennék el az utóbbi néhány hónap kb. 30-40% nyereségét. Nem hülyék. Utana a a carry szépen elkezd kivonulni. A magyar államkötvények meg olyanok lesznek mint a forró krumpli...nem áll össze ez sehogy....se a 370 es forint. Kegyelmi állapot van.
Milyen üzenet ez a vállakozások felé? Tapasztalható a nyugati cég egyféle lecserélése keleti működőtőkére, de az új, keleti vállalkozások felé milyen üzenete van annak, hogy Mo.-on a kormány időről időre arra utazik, hogy explicite megnehezítse a dolgukat akár az ország eladósítása árán is?
Igazából két ok van az erős forint mellett. Az egyik az infláció leszorítása és a vállalkozások tönkretétele. De magas kamatfelár nélkül nem nagyon lehet erős forintot csinálni. Szóval ez egy szép megoldandó feladat :)
Pont hogy nem marad sokaig a kamat. A kamat oldali kotelezettsegeket is oeviszik, sok az a 2000 milliard jövőre. Utana az hirtelen be fog esni, PMAPnak a kovetkezo lesz utolso jo éve kb. Nem a gazdasagnak lesz az eros forint, hanem a Nernek. De aztan mondom, ez fikcio a részemről, de ahogy a klasszikus mondja:Boldest measures are the safest.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!