A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Persze, hogy nem arany banya ember. De negyed éves Euró 3,5%? Mi kell még? Nem egy speki hozam, de vagyon építésre? Annak csodálatos. Én hosszú távú játékos vagyok. Imadok spekazni de az csak az adrenalin miatt. Azt gondold meg, hogy mire kell az Euro es mit akarsz vele csinálni. Én kamatokból tovább veszem, de még mindig csak 45% kal tartok, pedig folyamatosak a vételek. Persze jó lenne az aljat eltalálni, de úgy se fogjuk. Én nem is törekszem rá. Továbbra is az a gyanúm, hogy a carry kiszallonak ágyaztak meg ezzel az aljas húzással teljesen tudatosan. Brutal kasza van az alján. Nézz még egy kötvény alapot, az elmúlt 8-9 hónapra. Most van a begyorsulási fázis. A 10 éves hagyott egy rest ha jól emlékszem 9,5 körül.
2 nap múlva lesz 3 hónapja pár vételem. Napokkal nem számoltam, 03.07. 3,5% most, hogy estek a hozamok. Ez azért nem aranybánya még, vagy valamit benézek.
Hát nekem azért van mindegyik lejáraton, nézd meg az államkincstárt. Nekem a bekerülések egy sem volt 14% alatt és van egy nagyobb pozim 0920bol. Még gondolkodom. Nem kell kapkodni. Lehet, hogy egy jó inflációs szám begyógyítja az eset. 200 hetes mozgó 365 körül...
Egész lejárót váltod vagy csak a kamatokat ? Egyelőre én a bank keresésen vagyok :). EUR árfolyam számomra teljesen érthetetlenül alakul. Lehet ha jön egy tényleg jó hír arra maj beszakad.
No, hogy egy kicsit visszatérjünk a számokhoz, én DKJ likvidálásból gondolkodom menni devizába. Azaz érzésem, hogy azért volt szükség a mesterséges kereslet növelésre, hogy ha a carry fordul akkor légyen ami felszívja az állampapír piacot. A hozameses kiváló alkalom, hogy megszabaduljon a carryzo nagytőke az értékpapír pózitól, porlasztva az árfolyamra nehezedő nyomást, illetve persze megint a kicsik fogják megszívni. Ezért én is gondolkodom, hogy holnap likvidálja e DKJt és korábban menjek devizába. Mondjuk technikai jel semmi, csak az egyik tenyerem bizsereg, hogy a hozam esesbol származó profitot ideje átváltani.
Mire gondolsz ? Hogy mennyivel olcsóbb ausztria, mint magyarország ?? Elég pervernek kell lennie ahhoz hogy osztrák után még bemenjek magyarban is , de lehet úgy alakul, személyes beszámolót persze szívesen. Itt meg majd megköpködnek, hogy nem reprezentatív meg hazudozok .. ;)
A héten megyünk haza, de már út közben ausztriában fogom megvenni a szükséges élelmiszert... nem bízom én már számottevő árcsökkenésben, vagy olyanban ami ne járna 2-3x akkora minőségromlással.. Egye a farhátat akinek fogáravaló...
Szerencsére nem a lakosság fizeti ezt meg. Plusz,a nem kívánatos multi majd ha úgy gondolja,elmegy. (vagy kap egy ajánlatot,hogy menjen) Marad Szlovákia/Ausztria shoppingolni.
Hogy is fogalmazott Zsiday ? Közel állnak a kijárathoz. Nem hülyék. Abban a pillanatban, hogy csökkentik a kamatot / elszáll a Ft (amikor eléri/megközelíti) azt a szintet ahol már nem éri meg nekik itt tartani akkor nagyon rövid idő alatt nagy mennyiség fog innen eltűnni. Ebben biztos lehetsz. Ugyanez igaz akkor is, ha csak megrebegtetik, hogy a visszaváltáson módosítanak (úgyis 23:58 kor benyújtott salátával csinálják majd...) A multik még át tudják vészelni, de a zsáknyi különadó, biztos hogy megteszi a hatását. Én 2 lehetőséget látok 1- további nem árcsökkentett termékek áremelése 2- 2-3 éves időtávon a kivonulás. Gyanítom a nagyok is arra játszanak, hogy ez itt előbb utóbb összeszakad és aki jön a jelenlegi helyett muszály lesz azza kezdje, hogy eltörli a különadókat..
Nem csak mert a slepp is közre játszott. Elmúlt 12 év elrontott gazdaságpolitikája a fő ok. Sajnos dilettáns barmok. Amihez nyúlnak szarrá válik. A bukót meg kifizettetik a költségvetéssel kb ennyi. A kisholding (opus) rá a legjobb példa amit művelnek. Olyanok mint a cigányok ha üzletelsz velük tuti rábaszol.
Amit te szélsőségesnek hívsz, azt én egy MANYUP lenyúlás,király kis büdzsé/MNB hiány és az lemúlt 13 évet elnézve inkább realistának gondolom. Pár hete jeleztem, hogy az lesz,hogy a hozamokat lenyomják (ekkor még nem volt meg a 13-as extra sarc), miközben a KSH majd úgy alakítja a számokat,hogy csökkenjen(plusz a bázihatás,de annak is gratulálok,aki ezt benyalja,hogy ezt a Viktor intézte). Persze te a boltban,szolgáltatásokban ezt nem pont így fogod érezni,mint ahogy az élelmiszerek sem csupán 40%kal mentek fel,mikor az átlag torzított infla 14.5re valahogy csak kijött. Én ezt úgy hívom,hogy burkoltan történő,nyílt lopás. Gázár is valahogy fennragadt,miközben 23 körül van (kivéve persze a kiváltságosoknak).Sorolhatnám.Te hogy hívod? Hazafias keresztény siker?
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!