A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Még egyszer R Ö V I D T Á V! . Én rövid távre kerestem befektetést... Senki nem vonja kétségbe, hogy egy 10 éves időtávon, ha van tőke, és annak keresünk befektetést mi lett volna jó.
"Az elmúlt tíz alatt összesen jobban járt akinek a párnacihában volt Eurója mint aki magyar államkötvényben tartott forintot." Ez van a köztudatban, de nem, nagyon nem. 2013.06.01-én 296,02 volt az EUR, a mai maximum 370,99. 10 év alatt összesen sokkal nagyobb hozamot lehetett elérni prémium magyar állampapírral, mint 25%. Kb a pénz értékének 1/3 -1/4-ét simán bukta az, aki a párnaciha eurót választotta a PMÁP-pal szemben.
Pontosan illetve, én rövid távra terveztem 1-3 év max. Közép távon megint más lenne, de a mi lett volna ha-n felesleges rugózni. Jelenleg a kockázat nagyobb a Ft-ban. Eur belépési pontot olvashatsz minden topikban. Magyar gazdaság adatairól KSH most adott ki korrekciót. TA alapon is isten tudja hanyadik aljat fogta --> fordulás várható. Én ilyen helyzetben nem bízom se a Ft ban (csak kenyér és hitel pénzt váltom abba jelenleg) se az állampapírban. RÖVIDTÁVON!
Mióta chart-trader írt róla én is azt nézem Ugye úgy könnyű ha megvan mikor, mit és hol kell keresni : DNem szoktam chartokat posztolni, szóval ezek ilyen kezdetlegesek, de USD/HUF hetesen már megjelent tegnap napközben is. https://invst.ly/108ree https://invst.ly/108rr8 Máshol eddig nem láttam de most már eurhuf hetesen is mintha látszódna valami. https://invst.ly/108rv1 Mióta Humanoid mesélt a bitcoinról mint megelőző indikátorról azóta azt is nézem néha. Mintha ott is lenne valami. https://invst.ly/108s2rEsetleg ha ma lesz majd időd usd/huf és eur/huf chartot is felrakhatnál.
Nem érdemes összehasonlítani két különböző kockázatú befektetés hozamát, pláne nem rövidtávon. Az elmúlt tíz alatt összesen jobban járt akinek a párnacihában volt Eurója mint aki magyar államkötvényben tartott forintot. Egy kis korrupt balkáni országnak saját devizájában kölcsönadni nagyon kockázatos befektetés, így indokolt a mostani kamatfelár.
Egy gondolat csak ehhez,aztán maradjunk a topic lényegénél. A kormány mindig,mindent kétértelműen csinál. Rendeleti kormányzás covid alatt: Azrt kell,hogy a covidra addhassunk gyors választ,ne kelljen a parlamament. (Pont nem erre kellett,eleve 2/3 volt,kamu). Most nagylelkűen megmentik az embereket attól, hogy ne állampapírban üljenek,mert ugye a csúnya infla (amit javarészt ők maguk okoztak), ezáltal becsatornázzák őket oda,ahol a hatalmas költségvetési lyukat megfinanszírozzák.(Amit persze szintén ők okoznak) Ne legyünk naívak,legalább ebben a topicban nem,mert nem a nyeretlen 2 évesek vannak itt jellemzően.
Rendben akkor az én példám írtam korábban már állampapír topikban , hogy nem tudom 1 összegben nagyot betenni, ok a kezdő csomag egy 5k €kb de onnantól havi szinten akartam bővíteni 1k€ al .1 hónapja csinálták meg az MNB nél a számlanyitásom , így eddgi nem is tudtam volna venni. Most meg úgy gondolom hogy jobb helyen van EUR-ban mint Ft ban. Abban az esetben igazad lenne, ha 2 éve lenne már számlám és lenne benne ~20-30k € . akkor valóban jobban zavarna.
Nem furcsa, hogy még sok sok milliárd van hitel intézeteknél 1-2% kamatra. Rossz nekik , hogy felvilágosítják őket, hogy ilyen inflációs környezetben hiba ott tartani a pénzüket? A buta, birka nép ....
Kezdem én is így látni, emiatt is gondolkodom magyar számla megszüntetésén. Állampapírból végül nem vettem, mert váltottam időben és úgy gondolom ezzel a kivárással nem vesztettem sokat.
Mert szerinted végignézik,ahogy az állampapír piac összeomlik? Vagy hogy mindenkinek megengedik,hogy pillanatok alatt tönkrevágjanak mindent? Sztem nem :)
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!