A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Valószínűleg amíg a fel adja a másikat, egy ilyen csapnivaló infla adatra, nem értem hogy tud erősödni , szerintem ebben az MNB gombnyomkodói vannak ...
Istenem,de szar ez a fórum motor.Kedves PF, csináljatok már valamit vele,mert tragédia.: (a másik csoportba rakta be ezt ,amit ide akartam): Nagyon beszorult ide. Infla adat sem mozgatta meg,az MNB lehetésges lazítása trigger lehet. Főleg, ha mondjuk rendkívüli bejelentés során kerül elő a dolog.Még a délutánt meglátjuk,de inkább már a longot keresném az euronak.Ha megy is lejjebb,ahogy trader is írta,nem sokat.
Azért olyan sok tér nincs lefelé. Egyrészt ott a már általam többször emlegetett 15 éves trendvonal, ami valahol 355-360 között van. Másrészt a 345-370 közti sáv egy nagy ellenállási zóna, jellemzően egy korrekció a feléig "bele tud vágni", lejjebb már necces. Szóval a 360 körüli szintet még elérhetőnek tartom, de ott nagy eséllyel már nagyobb speka eurhuf longot nyitnék.
Törölt felhasználó2023. 05. 10. 09:58
Magyar infláció: Éves
szinten 24 százalékos áremelkedés mutatkozott itthon, amely valamelyest
kisebb az elemzői konszenzus által prognosztizált 24,1 százalékos
szinttől. Folytatódik így a dezinfláció folyamata hazánkban is, habár
hatalmas csökkenésnek egyelőre nem lehetünk tanúi, hiszen az előző
hónapban 25,2 százalékon állt az inflációs mutató. Havi szinten 0,7
százalékos emelkedés látszik, emellett a maginfláció továbbra is magas,
de 24,8 százalékra mérséklődött.
Havi alapon az élelmiszerek már nem
drágultak, ezzel szemben a szolgáltatások árai átlagosan 1,7 százalékkal
emelkedtek, éves alapon pedig 14,1 százalékos növekedés mutatkozik.
Ugyan hatalmas javulás egyelőre nem látszódik, de biztató jelnek
tekinthető, hogy az élelmiszerek nem drágultak tovább, valamint
fokozatos csökkenést mutat a fogyasztói árindex. Még van hova csökkenni
azért, de így talán tér nyílhat a jegybank előtt, hogy elkezdhesse
fokozatosan csökkenteni az irányadó kamat mértékét.
Nem biztos. A zárás nagyon fontos. Azonban még én is forint fan. De továbbra is azt mondom, hogy az MDAX és a Russell2000 azt jelzi, hogy az igazi problémák még csak most jönnek. Lássuk a medvét.
Adja az MNB. Én azért most már felmentem valahova 47% környékére devizában. Marcius-aprilis +6%. Euró 376 és 373 között veszegetve , dollár most először, hosszabb idő után 339. Nem kereskedés. Első negyedév forint kamata, és egy kis előre költés.
Benne van,nagyon is. Még azt sem zárom ki,hogy MNB lazítás mellett is erősödik,ha nem tolják túl,és jól kommunikálnak,plusz az inflát is valahogy lefelé tudja majd hazudni a KSH.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!