A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
én most erste elszámolásban, mai napon azaz 9-én, a holnapi napi értéknapot látok eur/huf pozinál, nem úgy volt, hogy aki szerdán zár pl, az hétfői elszámolással kerül lezárásra ugye a kamat miatt érdekes, mert egy ilyen szerda-hétfő az kb 50 fillér?
eggen, pedig én is nagyon várok egy CHF gyengülésre EURral szemben, mert ez nem jó a svájciaknak, nagyon nem! ugye volt a kimondatlan 1,2 meg 1,1 szabály aztán nincs semmi
Érdekes szerintem szerintem az import-export alakulása. Sokat exportálunk, keveset importálunk. Ha jól értem, akkor ez a forint piacán, mint vásárlási erő jelentkezik, nem? Adják az eurt és veszik a huf-ot, igaz? Tudja valaki, hogy ilyen értelemben milyen export-import szaldó vajon mennyit mozdítja a forint árfolyamát?
Az a CHF leszúrás az azért nagyon durva volt... Nem nagyon emlékszem, hogy lett volna hasonló durva elmozdulás major piaci termékben azóta se annyira hirtelen. Szerintem az úgy nézhetett ki, hogy egyik pillanatban még volt bid oldal, utána meg gyakorlatilag eltűnt és kész. Szerintem akkor és ott nem is volt nagy forgalom, mert nem volt mibe beleadni. 1,2-ről 0,87-re nyomták le.
Lehet, hogy érik a 370 leszakítása? Felfelé nem bír menni, ilyenkor óhatatlanul is a másik irányba mutat a mozgás. Még mindig nem szabad elfelejteni, hogy a 15 éves teljes emelkedés 38-as fibója 355 ft...
Pereskedett ott sok ember mas bankkal is 2015 ota, hidd el. Az akkora sokk volt, h ott komoly penzek mentek lecsoba, amik rendelkezesre sem álltak a tokeattet miatt.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!