A spekulációhoz kel egy kis bátorság is! azért azt senki ne várja hogy 0 kockázat hatalmas nyerő, de azt gondolom itt az arányok a kockáztató javára vannak.
Én ugy gondolom, h mindenki sakkozzon !! csak tudja azt, h mégha királynő elönye is van, ellenfelének csak király akkor is ha elbizza magát lehet patt,vagyis döntetlen. Azt hiszem ez az ÉLETBEN is igy van.
Én egy " picivel " korábban. :-) igen van döntetlen, amikor megegyeznek a felek, és egyáltalán nem ritka. Lehet lépésismétléses döntetlen amibe általában a rosszabbul álló fél menekül. Az az állás , melyet Marslakó leirt az nyerő állás de lehet patt is ,azaz az ellenfél lépne királyával , nincs sakkban , de nem tud hová lépni.
Azért írtam hogy nekünk Királynő is van hogy ne legyen patt, mert az aki nem tud mattot adni egy csupasz Királynak egy Királlyal meg Királynővel az ne sakkozzon.
meg "remi".tegnap tanultam ezt a szót egy kirakójátékban... remi (főnév) Sport, sakk: Győzelem nélküli végeredmény egy sakkjátszma végén. Döntetlen állás. A sakkversenyen ritka a remi. A sakkmester nem tudott mattot adni az ellenfelének, így maradtak a reminél.
Ha sakkozol elég magas szinten ahogy irod (Élő ?) , akkor tudnod kell , h az ellenfél mindig húzhat egy váratlant , hiába látsz Te már mattot . Természetesen én is hiszek , bizom a jogeröben , nem riogatni akarok.
Est Média