Presztizs. Nemzetkozileg komolyabb. Le ne maradjon a NERhuszaroktrol, ezzel a legkozelebbiek klubbjaban maradva , arra az igen hosszu idore, ami meg realisan illetheti a jelenlegi vezetest.
Egy igazan fontos kerdes merul ezen eszmefuttatassal kapcsolatban:miert hozna be a ket kezzel osszgrundolt vagyonat vki a tozsdere,h szetoszthassa a benne levo tulajdonjogat vadidegeneknek?
Jó az irás de szvsz nagyon elöre szaladsz. --a 45 Mrd vagyonelem " csak " ami elötérbe került. ( AV Invest Kft vagyonértékelése ) szvsz van ott még :-)) ----nem rakja be az összes vagyonát , és szvsz lépésröl lépésre fogja . ----a prémium jön magától... ----szerintem is elég 51% feltételezéseddel , miszerint Park 19,51 % -a is már az övé nem értek egyet . A többi számolgatás számomra még korai . :-)
Gratulalok, ez egy tozsdes gondolkodasa, levezetese. Miota vagy itt? Nem szamoltam utana, nem is fogok, de a leirtak alapjan egyetertek a kovetkezteteseiddel. Realis es az idofaktorod hangsulyozasa is lenyeges. Ugy gonolom, real alapon Andynek megeri bejonnie. Talan, a Tozsde muveszeti jelleget lehetne meg emliteni, ami irrealis arakat eredmenyezhet mindket iranyba, kiszamithatatlan ideig. Andy motivacioit probaljuk megfejteni, de gyanitom, igazi inditekai rejvtve maradnak. Mert, en magarol az emberrol beszelek, aki tobb, mint egy gep. Abrandozik, s erez. Koszonjuk szepen e remek irast. :)
Janika04 ! Rövid válaszom: igen Hosszabb válaszom: ahogy irod , "valamilyen tájékoztatást " igen . Persze jó lenne az általunk nagyon várt hir , de ha még nem tartanak ott a dolgok, akkor is jó lenne egy , ( persze diplomatikus ) karácsonyi jó kivánság és köszönet felénk . szvsz :-)
Szvsz 51% eleg lesz Neki. Tudtommal a vagyona minimum ez a 45 milliard, valamint max 50 millio részvény jon majd, mivel igy is lenne 50%-a. Az emberei játszanak majd a számokkal, hogy Andy es mi is jol járjunk :)
Sziasztok! Eljátszottam kicsit azzal a foragtókönyvel, hogy mi is történne akkor ha Vajna tényleg betolná ide a kb. 45Mrd Ft-érő összes bizniszét, milyen várható árfolyamot is generálna az nekünk részvényenként. Természetesen itt minden nagyon feltételes és csak egy gondolatkísérletről van szó, de tételezzük fel az alábbiakat. Andy bácsi az összes vagyonát be akarja ide rakni, és emellett szerentné ha prémiunkategóriában forogna a papír. Utóbbi feltétel minimum 25% közkézt jelent (persze lehet trükközni itt kicsit de most ettől tekintsünk el). Ha így van, és Andy mind a fennmaradó 75%-ot magának akarja, akkor ahhoz tőkét fog emelni. Jelenleg 5% van a nevén, de én azt is feltételezem, hogy a Park tulajdonában lévő 20% is már az övé lett valahogyan, amiről hamarosan hírt is kapunk majd. Ez eddig összesen -25% ami kb. 25 millió rv. A 75%-hoz tehát még 200 milliló rv-t kell bevezetnie tőkeemeléskor, és ahhoz, hogy a 45 Mrd-ot érő cégét ilyen részvényszám mellett sajátértéken apportálja, kb 150Ft/rv áron kellene, hogy tegye. Ez kb. az az ár, ahol most mozgolódunk. Ha ez így lenne, akkor az öreg látszólag elvesztette az üzleten a 45Mrd-os vagyona 25%-át. Azonban, egy ilyen cég a tőzsdén (pláne ilyen profittermeléssel) általában simán többet ér és többre is van árazva a book value-nál. A standard szorzó 1 és 3 közötti szokott lenni, de ha itt a mi estünkben csak 1.33-at veszünk, máris a pénzénél van az öreg. Itt jön be a profittermelő képesség is, amire azt feltételezem, hogy nagyjából 4.5Mrd-ot simán megteremt egy évben a biznisz, amit ha a részvényszámra leosztunk, akkor az kb 15Ft. Namost a piaci átlag viszont 20-25 szörös P/E-n mozog, ami a mi esetünkben mondjuk a konzervatívabb 20-as szorzó egy kb. 300Ft/rv árfolyamot eredményezne. Ebben az esetben viszont az öreg máris másfélszerezte a vagyonát, plusz a tőzsdén lévő társaságok szerintem kedvezményesebben is adóznak az ösztönzések miatt, ezért a profitok még jobbak is lehetnek ennél. Ha az öreg igazán altruista lenne (ahogy valamikor korábban scs fogalmazott), akkor akár megelégedhetne 55%-val is a társaságban, amikor is elég lenne csak kb. 67 milliló új részvénnyel tőkét emelnie, és ezesetben kb. 270 Ft lenne az egyrészvényre jutó sajáttőke, a profit pedig kb. 27Ft/rv. Így a 20-as P/E szorzó után kb. 539Ft jön ki árfolyamra, amikor is az öreg vagyona csak 49,4Mrd körülire nőne, tehát csak 10%-ot keresett az üzleten. Nyilván az elképzelhető 75% és 55% tulajdoni arányok között lehet interpolálgatni tetszés szerint, ha a konzervatív esetet fogadjuk el, akkor is kb. 300-ig simán elmehetne az árfolyam úgy, hogy az öreg 1.5-szerezte a vagyonát, mi pedig kb. dupláztunk innen. Hogy ez a számítás mennyire elrugaszkodott, azt nem tudom, szerintem akár reális is lehet. Kérlek ítéljétek meg ti is. Az időfaktor persze, mint mindíg, egy nagy kérdés, ha meg is valósulna a dolog, az meddig húzódhat.
Utoljára 4IG szólt nagyot. Van már pár nem NER-es papír, amelyekben sokak bíznak a dallasos csávó feldumálása alapján bíznak benne. Az úriember itt volt Est-ben is.... A lényege a kommentnek, hogy itt bizonyosságot nyernek a sejtéseink és szvsz a legbiztonságosabb beszálló 90 körül volt nyár végén, mikor Bakairól már tudtunk. Akkor már a "biztosba" lehetett beszállni, Andy-vel még biztosabbak vagyunk, bár magasabb árfolyamon. Ez így fog menni az új kis cégünk ATH szintjéig. Időtáv..... Én október végéig vártam jelentős közleményt... A NAV-os csúszás nem fél év, hanem 4 hónap volt, emiatt február végéig van a "tervezett"határidő... Közlemény bármikor jöhet, ez már közhely :))) "legrosszabb" esetben 3 hónapot kell várnunk... Érdemes Vaculakot figyelni, általában egy lépéssel a többség előtt jár :))
Én BCS példáját követem, ha mélyponton vagyok és van tőkém, inkább veszek még.. Mostanra elmondható, hogy a járókeretet is betoltam ide.. Nem mondom,hogy nem számít az időtáv, de már engem sem érdekel, mert hiszem hogy jók leszünk.. Lehet inkább az bosszant és másokat is, hogy más papírok meg rallyznak, de lassan mi jövünk.
Biztos, hogy nem vagy egyedül. Bomba őszt vártam, Estben, opusban is, hát nem lett. Volt egy csalódás, mélypont, de itt mindenképpen kivárom, csakazértis Est.
De jó kis írás... Tudod,, nem azért mert amiket leírsz, az pont úgy van, hanem mert ilyenkor azt érzem, hogy nem vagyok egyedül, aki ugyanígy gondolkodik.. Persze ez igaz a többiekre is igaz...
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A