De minek a 70%-a? :) Kereskedési idő ok, de napi? Mondjuk 8 óra a kereskedési idő, annak a 70%-a 5.5 óra, akkor 2.5 órát nem muszáj. Ha havi szinten nézzük, akkor beleférne h 5 teljes napig nincs, ami nonszensz..
Ahha.. Ez egy blabla szöveg, egy baromság.. Sztem jogilag meg lehetne kapirgálni. Akkor engedje a piaci kereskedést. Ez gyakorlatilag így netto lopás.. Az árjegyzési szünet mértéke a kérdés, arról ugye nem regél.. Ha ugye egész nap nincs és nem tudsz zárni, akkor ellopták a pénzed. Én tuti perre vinném ha nagy kár érne.
Hát sajnos mindig mi, kisemberek b@szunk rá. Örüljünk, hogy oda vihetjük a pénzünk és vehetünk certit vagy bármit. Ja, hogy néha nem megy és ezért akár jelentős veszteség is érhet? Az a te bajod, ott van az ÁSZF-ben, mi szóltunk. Tapsvihar!
1.2.16-os pontban van leírva 109 o. teteje (bocs telóról nem engedi a copy-paste-et), hogyha nincs árjegyző, akkor sem vállalnak felelősséget... mondjuk ezt a 70%-os dumát nem találtam...
Nem is a valós technikai probléma a baj, hanem az, hogy olyankor ugranak ki, amikor nagyobb elmozdulás van, vagy nagyobb pozit zárna az ember nyerőben. Rendszeresen kiszedi az algoritmus ilyenkor a jegyzőt, szóval lehetetlen reagálni és rossz irány esetén hatalamas bukót szed össze az ember. Vagy jó irány esetén hatalmas elmaradt haszon "keletkezik". A kockázatot meg viselje a k.cs.g ügyfél. Ezt lehetne megfogni, hogyha folyamtosan és hitelesen rögzítve lennének ezek az Erste mutatványok. Én többször jeleztem az MNBnek, de nagy ívben b.sznak rá...
https://www.ersteinvestment.hu/static/befrt/download/Certifikatok_warrantok_202102.25_cl.pdf Itt azt írják, folyamatos az árjegyzés, de előfordulhat hogy nem a kereskedési idő 100%-ában.. Ami logikusan azt jelentheti, hogy egy nap rövid időre eltűnhet, de nem fél napokra.. 70%-ot sehol sem ír.. Az meg nonszensz hogy havi 70% legyen megadva, ne vicceljünk, akkor szabályos hogy mondjuk 4-5 teljes nap nincs árjegyzés?? Ne vicceljünk.. Sztem napi szinten kell ezt nézni.
Kaptam választ az Erste-től, van benne pozitívum is..., az hogy gyorsan válaszoltak ;). 1.) Mikor állnak helyre az árjegyzők: nem tudják, dolgoznak rajta. 2.) Van-e lehetőség bármilyen kártérítésre ezekben az esetekben: "Társaságunknak havi minimum 70%-os időarányos árjegyzési kötelezettsége van, amelyet a mai napot érintő technikai problémával együtt is bőven teljesít."
Nálam is áll, írtam nekik e-mail-t, semmi válasz eddig (sajnálom, hogy nem lett semmi az ügyből, de gondolom az apróbetűs 170 oldalas ÁSZF kitér ezekre az esetekre is és nem az ügyfél számára kedvező módon védi az "érdekeket").
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!