MA50 talán kicsit kisimult, MA200 pedig 40Ft körül. Ha fordul, jó lesz. Én jobban örülnék egy nyugodt emelkedésnek a rángatózás helyett. Július már H2, meglátjuk milyen eredmények lesznek, talán szeptemberben már kapunk inputokat.
két típusú eladó van jelen: 1. aki 8-10%-ért kereskedi le a könyvet 2. aki 40-60Ft közötti rallyban beragadt és most valamiért ki akar szállni. A 2. típus beadja a tételt, a 1. típus megveszik és beáll 8-10% fentebb. Jó jel, hogy vannak a könyvben 10-20-30K tételek és nem az van, hogy pár százezer forinttal elszáll az árfolyam. Én nem látok drámát.
ezzel csak annyi a gond hogy kitől ? 50ft jöttek be majd lement 30 alá de olyan kis forgalommal hogy akik ott vettek azok a felmenetelbe eladhatták. szóval itt csak a tulajdonosok adhatnak ezen az árszinten.
semmit nem jelent. az ilyen kiszálló emberektől lehet jó árban venni. szerencsésen nem beönti földig, hanem árfolyamra figyelve csinálja. gondolom nem akar mnb radarra kerülni. 20.000db itt 700.000Ft ergo bagatel. :) sarki gyros-os forgalma nagyobb egy hétfő délelőtt.
Alapvető probléma igen, hogy amíg nyáron, napos időben túltermelés van és az energiahálózat nem bírja a terhelést (vagyis nem bírná el), addig télen vagy rossz időben nincs napenergia termelés. Az akku megoldás nem jó, mert drága és rohadtul környezetkárosító (ezt ma már látják a népek). A megoldás a zöldhidrogén tárolás lesz. Az MVM és a MOL is eltökélt ebben az irányban. Nagyon kíváncsi leszek, hogy az ÉPDU megoldása hová fog ebben pozícinálódni?
A helyzet a következő. A szabadalom a GeoAkku Kft tulajdona és ezt helyezték az ÉPDUBA. Az MVM-es pilotról annyit tudni, hogy zajlik, nem állt le. Ennyi az infó. Gondolom egy ilyen szabadalom esetében kellő óvatossággal járnak el, hogy amíg a deal nincs meg, addig ne kerüljön nyilvánosságra, mert akkor megjelennek az "alterego"-k.
Én csak azt nem értem, ha akkora nagy dobás lenne ez a GEOAKKU cucc, akkor mi ez a kuss? Van valami titoktartási kötelezettség? Miért nem ír róla senki? Szaklapok, bármilyen jellegű sajtó? Lassan 1 éve nem jutottak olyan szintre, hogy lehessen ebből valami?
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995