Na jó, de most nézve egy 10 napig tartó 300-as árfolyam szerintem senkinek sem lenne ellenére. Akkor tényleg mindenki ki tudna szállni 300-on, aki akar. Szóval annyira nem is rossz.
A dolgozói részvényektől már 3 éve rettegsz. Korábban volt egy irreálisan magas célár, most lett egy alacsonyabban megállapított irreális célár.
Vagy azt mondod, hogy látsz esélyt a 300 Ft-os árfolyam eléréséhez? Milyen időtávon számolsz ezzel?
Már 200 Ft-os árfolyamnál is szinte csak a cég veszi a részvényeket. A pénze meg gondolom véges, nem találtak egy feneketlen kutat, teli pénzzel.
Hogy lesz ebből 300 Ft?
Majd térjünk erre vissza 299 Ft-os árfolyamnál.
Természetesen a közgyűlésen meg fogom kérdezni, hogy mi is ez a változtatás a dolgozói részvényprogramon, de ez már annyiszor téma volt a közgyűléseken, hogy előre sejtem a választ. Nem hiszem, hogy attól kellene aggódnunk, hogy jövő hónapban megjelenik 2,5 millió új részvény a tőzsdén.
Ha már 2,5 millió: korábban ennek majdnem kétszerese volt tervbe véve. Szóval ha valami csoda folytán valóban kiosztásra kerülnének a dolgozói részvények és azok bekerülnének a tőzsdére, akkor bő 2 millió darabbal kevesebbel kell számolni. Igaz már 300 Ft-nál. De ez a 300 Ft elképzelhetetlenül magasnak tűnő szám. 50%-os emelkedés, miközben már a 200 Ft is betonfalnak tűnik? Több, mint egy havi nyereségét költötte el a cég egy nap alatt részvényvásárlásra, úgy, hogy szinte nem változott az árfolyam. Ha elfogy a pénz, akkor meg mi lesz?
Tartsunk a 300 Ft elérésétől? Komolyan?
Szerintem nincs sok értelme ezen rágódni.
Március 15-vel a törvény erejénél fogva az ENEFI is átkerült a Ptk alá.
A Ptk sok mindenben más, mint a Gt.
Ahogy nézem az alapszabályt is rendesen érinti az átállás.
Lehet ez is annak következménye.
Ha nem, akkor majd biztos javítják. Hétfőn, a közgyűlésen jelezni fogom nekik.
Január elején a cég központban egy fő híján mindenki felmondott. Ez alatt értsd azt, hogy mindenki. A könyvelésen is mindenki felmondott. Senki se adta a nevét ahhoz, amit a CRH-sok ott műveltek.
A március 11-i közgyűlésen elmondták, hogy két dolgozója van az Nyrt-nek, a januárban felvett menedzser asszisztens, és Csillag László, akinek nem tudom mi a pozíciója, de nem könyvelő.
Ha Te auditor lennél, akkor hogyan auditálnál egy olyan céget, ahol nincs senki, akivel bármit is egyeztetni tudnál?
Ezért is volt a legfőbb téma 11-én az, hogy minél előbb vezetőséget kell a cégbe választani, mert egyébként még most is állna minden.
A közgyűlés harmada erről szólt, miközben nem is volt napirenden.
A cégnél március 22-én indult el újra az élet. És bízok benne, hogy éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy a mérleg elkészüljön.
Továbbá én az auditor helyében minden szőnyeg alá alaposan benéznék, milyen szemetet hagytak hátra a CRH-sok. Ki tudja, nem hagytak-e hátra valami meglepetést.
Felületes vizsgálgatás után biztos nem adnám a nevemet a mérleghez.
A több országra kiterjedő auditálás, figyelembe véve a fordulónap és a mérlegkészítés közötti időszakban történteket is, figyelembe véve a megítélendő ügyletek összetettségét (Gyergyó., Maraosv., lengyel, ...), figyelembe véve a könyvviteli és könyvvizsgálati teendőket, valamint figyelembe véve az FB, AB tevékenységét szerinted mennyi idő az audit?
Ha figyelted a közleményeket korábban mindenki lemondott mindenről, a jan 8-i eseményeket be sem jegyezték.
Márc 22. óta van IT, FB, AB.
Tiszteletreméltó az a munka amit végeznek az érintettek.
ENEFI - THE BEST