Topikgazda: matgab 2009. 02. 26. 09:45

Előretör a Jobbik  

Ugrás a cikkhez
Míg a Jobbik tovább erősödött, addig a Fidesz és az MSZP erőviszonya nem sokat változott - derül ki a Medián közvélemény-kutató HVG-nek készített februári felméréséből.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=110862
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2018. 06. 18. 14:52
Előzmény: #169  zsoltee77
#171
Feloszlott a soproni Jobbik
Kálmán AttilaÚJSÁGÍRÓ.  2018. 06. 18. 14:09
»A Jobbik soproni tagjai mindannyian kiléptek a pártból, így a pártszervezet megszűnt létezni a hűség városában
– így kezdődik a soproni Jobbik utolsó közleménye.
A közlemény szerint a Jobbik helyi szervezetét „10 évvel ezelőtt radikális jobboldali értékrenddel, erős nemzeti öntudattal bíró soproni emberek alapították.” Azt írják, „a Jobbik utolsó másfél évben vitt politikája messzire került tagok meggyőződésétől. A 2012-es majdnem 40 fős tagság mára 14 főre csökkent. 2016-18 között pedig már nem kívánt senki a népfrontossá váló Jobbik tagja lenni Sopronba.”
Azaz a néppártosodás programja miatt oszlott fel a soproni szervezet.
Ennek köszönhető többek között Novák Előd eltávolítása, Morvai Krisztina szembefordulása a Jobbikkal, és Toroczkai László kizárása, valamint Dúró Dóra kilépése is. A pártot elhagyó radikálisok ezen a hétvégén indítanak saját mozgalmat Mi Hazánk néven.
Bizakodva tekintünk az Ásotthalmon zászlót bontó Mi Hazánk Mozgalom felé
– írják a soproniak, tehát valószínűleg rájuk is számíthatnak Toroczkaiék.
A közlemény kitér arra is, hogy „Vona Gábor pártelnök áprilisi lemondása reményt adott az eredeti – csak a nemzet – irányvonalhoz való visszatérésre. Megütközve vettük tudomásul, hogy távozása csak taktikai, hiszen szemérmetlenül kijelölte saját utódait, akik tovább a megkezdett úton mottóval kérték a párton belül a támogatást.”
Vona Gábor a soproni jobbikosok szerint „leplezetlenül igazolta, hogy a bukott politikai iránnyal való szakítás helyett a Jobbik továbbra is a liberális és baloldali erők felé tett gesztuspolitizálás továbbvitelében érdekelt!”
A volt soproni jobbikosok, akik önkormányzati képviselők Sopronban függetlenként folytatják a politizálást"
Törölt felhasználó 2018. 06. 18. 08:11
Előzmény: #169  zsoltee77
#170
Lajos es viktor szépen elintézte a jobbikot :)
Mai hír hogy lajos publimont nevű cégét megvennék, és lajos eladná. Gondolom sok pénzért megveszik tőle, kárpótolva es egyuttal megfizetve a jobbik szétveréséért tett drága lépéseket. :)
zsoltee77
zsoltee77 2018. 06. 18. 07:59
Előzmény: #168  pampa
#169
Hónapokig gondolkodtam rajta, hogy a Jobbik bukása Vona balfasságán múlott-e. Mostanra úgy gondolom, hogy volt az a pénz, amiért elárulta a tagságot, híveket. Akkor vált világossá ez számomra, amikor kijelentette, hogy vereség esetén lemond, kiszáll, abbahagyja. 
pampa 2018. 06. 18. 07:35
#168
"EGY TELJES MEGYE OTTHAGYTA A JOBBIKOTA KILÉPŐK EGYRE NYÍLTABBAN VÁLLALJÁK, HOGY A MI HAZÁNK MOZGALMAT TÁMOGATJÁK
Gabay Dorka
Újabb alapszervezetek feloszlása mellett Nógrád megye szinte összes jobbikos tagja kilépett a pártból, és csatlakozik a Toroczkai ­László által életre hívott Mi Hazánk Mozgalomhoz. Pongrátz András és Novák Előd a mozgalom nevében sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy lyukaszászló-adományozó misszióval szeretnék elérni az antikommunista követelések politikai napirendre tűzését.
A hét végén is folytatódott a Jobbikból való kilépési hullám, a pártot elhagyók egyre nyíltabban vállalják, hogy a jövőben a Toroczkai László-féle Mi Hazánk Mozgalmat támogatják, és részt vesznek annak június 23-i ásotthalmi zászlóbontásán.
Dócs Dávid, a Nógrád megyei Cserháthaláp korábbi jobbikos, ma már független polgármestere szerint Nógrád megyében gyakorlatilag mindenki kilépett a pártból. Közleményében úgy fogalmazott: 15 Jobbik-szervezetből egy vagy kettő marad a megyében. Közölte, hogy kilépett a pártból a Jobbik Nógrád megyei elnöke, egyetlen polgármestere, egy megyei közgyűlési képviselője és három helyi önkormányzati képviselője, így a települési képviselők közül csak kettő marad a Jobbikban. Azzal, hogy mindkét megyei alelnök távozott, a teljes vezetés elhagyta a pártot.
Az egyik választókerület elnöke – aki egyben ország­gyűlési képviselőjelölt is volt –, valamint egy választókerületi szervező kilépett, továbbá a másik választókerület elnöke sem vállalja tovább a munkát.
Kilépett a megyei információs koordinátor, és lemondott a pénzügyes is. Nógrád megye 1. választókerületében a hat szervezetből kettő feloszlott, egy fontolgatja, a szurdokpüspöki és a salgótarjáni pedig inaktív, nem létezik, csak papíron, tehát a hat szervezetből mára csak egyetlen maradt meg biztosan.
A megye 2. választókerületében viszont egy sem maradt: kilenc szervezetből hét feloszlott, kettő inaktív, a 48 fős tagságból 34 lemondott párttagságáról, és több egyéni tag is kilépett.
Hasonlóan döntött a teljes diósjenői, budakalászi, kiskunlacházi, adorjánházi alapszervezet mellett Töreki Ottó, Bakonyszentkirály jobbikos elnöke, valamint Pajor Tibor újpesti önkormányzati képviselő is. Külön érdekesség, hogy Vona Gábor első pártelnök városában, Gyöngyösön is otthagyták ketten a Jobbikot. Kovács Zoltán és Bús Árpád Zsolt is a hét végén jelentette be távozását a pártból, egyszersmind csatlakozását a Mi Hazánk Mozgalomhoz.
A kizárt Toroczkai csapata napokon belül zászlót bont Fotó: Mirkó István
A mozgalom nevében tegnap Pongrátz András – Pongrátz Gergely ­1956-os szabadságharcos hős öccse – és Novák Előd volt jobbikos alelnök sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy lyukaszászló-adományozó misszióval szeretnék elérni az antikommunista követelések politikai napirendre tűzését. Novák Előd követeléseik között említette az állambiztonsági múltra, így az ügynöklistára 2060-ig kimondott titkosítás feloldását, a kommunista vezetők elszámoltatását és kitiltásukat a közéletből, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonását.
Pongrátz András célként fogalmazta meg egy új párt megalapítását, hogy „olyan jobboldali közösség jöjjön létre, amelyik tudja ellensúlyozni a Fideszben megmaradt baloldalt”, és a nemzet ügyének továbbvitelére tudja kényszeríteni a kormánypártot."
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 20:46
Előzmény: #161  Miguel
#167
"A Parlament elé dolgukat végzőkről:
Ők sajna a politikusainkról mondtak véleményt de nem őket tisztelték meg mondandójukkal, valóban disznóság amit ez ügyben tettek.
( ha tudom, hogy dolgom lesz akkor oda végzem ahová való)"

A magyar szélsőségesekkel az a baj, hogy egyúttal minden tekintetben azok: a primitivizmusban is.
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 20:45
Előzmény: #165  Miguel
#166
Ennyit az előretörésről...
Miguel
Miguel 2009. 03. 06. 20:36
Előzmény: #164  Törölt felhasználó
#165
Mi az, meghal a topik?
Törölt felhasználó 2009. 03. 05. 17:07
Előzmény: #65  Miguel
#164
most olvasom, hogy a zöld baloldal nevű szövetség is indul az EP választásokon, mégpedig Tamás Gáspár Miklós vezetésével. (Nem röhög!!!, komoly!)

"Mindenesetre az ex-SZDSZ-es, zöldbalossá avanzsáló TGM nagyon szépen beleillik abba a sorba, ahol az MSZP-től az MDF-ig eljutó Bokros, a valaha szintén liberális, mára azonban a szélsőjobboldali generációváltás végrehajtó Jobbik jelöltjévé váló Morvai Krisztina található."

link
Miguel
Miguel 2009. 03. 05. 16:11
Előzmény: #162  matgab
#163
Igen igazad van, a média piszkálta és a körülmények is több mint gyanúsak.
matgab 2009. 03. 05. 15:57
Előzmény: #161  Miguel
#162
pontosítsunk JH-ról nem kiderült, hogy meleg, hanem egy libsi újság próbálta utólag is bemocskolni, a halott ember úgysem védekezik alapon...

JH meg sztem nem meghalt, hanem hidegre tették, persze úgy, ahogy Diana is véletlenül halt meg, és ahogy a német jobbos ejtőernyősnek sem nyílt ki anno az ernyője...

JH kezdett az országában veszélyesen népszerű lenni...

Amúgy ma Mo-n csak formális demokrácia van.
Sőt manapság már inkább az sem...
Miguel
Miguel 2009. 03. 05. 15:29
Előzmény: #160  commander8
#161
Édesapád bölcs ember és teljesen igaza van.
A felelőség őket terheli ( is) de ezt a terhet most úgy néz ki megint ránk akarják rakni.
Csak köztörvényes cselekedetekért ültetnek(?) le nálunk politikusokat.

Az osztrákoknál JH párja anno hasonló megrökönyödést váltott ki( na ők is azt hiszem szélsőségesek) aztán napirendre tért felette mindenki.) vagy ott a szlovák példa Meciarral az élen.
Sőt JH-ról utólag kiderült, hogy... hogy is mondjam vonzódik a saját neméhez.
( nem meleg, mert a meleg szónak más a jelentése Bayer Zs. után szabadon)

A Parlament elé dolgukat végzőkről:
Ők sajna a politikusainkról mondtak véleményt de nem őket tisztelték meg mondandójukkal, valóban disznóság amit ez ügyben tettek.
( ha tudom, hogy dolgom lesz akkor oda végzem ahová való)
commander8 2009. 03. 05. 13:54
Előzmény: #153  Miguel
#160
Még mielőtt bárki azt gondolná rólam, hogy a mai baloldaltól odáig lennék, akkor most mondom, hogy téved. Való igaz, hogy az elmúlt 20 évből 12-ben baloldali kormánya volt az országnak. Tény, hogy ide jutottunk. Természetesen a felelősség őket terheli.
Ugyanakkor – véleményem szerint – Magyarországnak a legjobban az ártana, ha egy szélsőséges politikai erő kerülne hatalomra. Ugyanis abban mindig megvan a diktatúra veszélye. Ha lehet az még jobban megosztaná a társadalmat.
Egyetértek: szégyelje magát az 56-os események miatt a nyugat. De az is, aki összevizelte és odacsinált az említett esemény 50. évfordulóján a Parlament elé. A képemről lesült a bőr, amikor az idejött delegációk vezetőinek lábujjhegyen kellett végigmenni a téren mert alá volt aknásítva.
Tudod az apám egy egyszerű parasztember. Ő azt mondta nekem amikor én szólásszabadságról, meg demokráciáról, törvényekről beszéltem neki. „Menjél fiam te a francba. Melyik az a törvény ami ezt megengedi? Az az ORSZÁG HÁZA.

commander8 2009. 03. 05. 13:29
Előzmény: #158  Miguel
#159
No majd csak zöldágra vergődünk (legalább mi).
Baj van a politikai elittel. Nem úgy teszi, tette a dolgát, ahogyan kellett volna. Az ún. "megélhetési politikustól" feláll a szőr a hátamon.
véleményem szerint nem azért van ott, ahová beválasztottuk, hanem azért, ELSŐSORBAN AZÉRT, hogy az ország érdekében tevékenykedjen. Nem teszik. Pedig már nagyon itt voln az ideje.
Miguel
Miguel 2009. 03. 05. 13:04
Előzmény: #157  Miguel
#158
Ja, amit tudunk:
újjal másra mutogatni, lesajnálni ha más a véleménye mint nekünk vagy vmit másképp csinál mint mi és nem értjük miért is?
majd ha neki lesz igaza akkor... jah könnyű neki.
Nagyon tudunk tanácsot adni mit is kellene válság idején csinálni a tőkének, hova mennyit tegyen vagy ne tegyen.
És végül nagyon tudunk kéregetni. Ez már szinte arcpirító ahogyan kuncsorgunk.
Miguel
Miguel 2009. 03. 05. 12:59
Előzmény: #151  commander8
#157
Így van és semmilyen formációban nem tudták:
Se MDF-Kisgazda
Se MASZOp-SZDSZ
Se FIDESZ Kisgazda-MDF-KDNP
Se MASZOP egyedül.

( Kísérleteznek 10 millió emberre,l ellopják a GDP 50%-át vagy többet, mindegy ki van hatalmon.Lenullázták a nemzeti vagyont és most több az államadósság mint volt 1990.-ben.)

Senki aki a patkó környékén ül vagy ült.
Ez nem jelenti azt, hogy a Jobbik most aztán rendet tesz.
Mi magyarok erre nem vagyunk képesek, csak ha valaki( most épp a jenkik) seggét nyaljuk, vagy ha valaki ül a nyakunkon.
Ennyi.
Miguel
Miguel 2009. 03. 05. 12:53
Előzmény: #149  commander8
#156
Így van, pont annyi a különbség, mint a veres zászló és a horogkeresztes - veres zászló közt.
Egyszerűen, nem ugyanaz a kettő.
A csúsztatás az, amit bele akarnak magyarázni.
Miguel
Miguel 2009. 03. 05. 12:50
Előzmény: #145  matgab
#155
Ha lenne kalpagom most megemelném előtted és lapogatnám az hátadat.

:DD
Miguel
Miguel 2009. 03. 05. 12:49
Előzmény: #144  matgab
#154
A művelt angol erre azt mondja.
Yesssssz ez így korrekt.
Akik pediglen hozták sohasem fognak megbűnhődni érte.

Hogy mit akarnak visszavenni arra pediglen újfent:
szinte mindenki megígérte, ő ha hatalomra kerül rendet tesz.
S lőn azóta van rend nálunk.
Ez a mai politikai elit húzzon végre a francba jöjjenek a török leigázók akkor talán tudunk egy irányba haladni.
:D
Miguel
Miguel 2009. 03. 05. 12:45
Előzmény: #142  commander8
#153
De, így már értem, mekkora paradoxon.
Remélem Te is érted.
A sportot űzésről ua. a véleményem, mint Neked.( ha tényleg arról van szó)
A jogszabályokat azok alkotják akik a patkóban ülnek. Nézz rájuk szinte 2/3-uk jogász vagy jogi végzettségű.
Ehhez sem értenek tehát!!

Nagyon leegyszerűsítve:
A kibújás a közös terhek alól egy adóparadicsomban nem lehetséges. Miért is?talán mert ott mindenki fizet mindenért, és azt kapja amiért fizetett.

"Erre varjál" gombot : arra van a vagyonosodási vizsgálat, ha meg ügyesen ki tudja védeni azt, akkor megint ott tartunk mint már korábban.( nem a mutyizásról beszélek, mert nálunk mindenki ismer mindenkit és mindenki tud a befolyásával üzérkedni)

Nem hordozza ugyanazt a mögöttes tartalmat persze az ókori horogkereszt mint a mai de ugye azért mert valaki használ valamit, ami nem fasiszta jelkép azért még nem fasiszta.
( ennyi erővel aki használja a rovásírást az meg pogány mert 1000 éve a latin betüket használjuk az eleink írásmódjától meg nyilaitól rettegett a művelt Nyugat.
Az amelyik leigázta az ismeretlen világot és kiirtotta az indiánokat, rabszolga sorsa ítélte a fekete bőrűeket stb.stb.

Ne csak a 40-es évekbeli dolgokat szégyelljük, hanem ami utána történt 56-tól is. És azt szégyellje a művelt Nyugat is.

:)
matgab 2009. 03. 05. 12:39
Előzmény: #151  commander8
#152
vagy azért nem lépték meg, mert nem tehették vagy azért nem mert ők maguk -illetve párt elődjeik voltak maguk a cocialisták.
commander8 2009. 03. 05. 12:36
Előzmény: #144  matgab
#151
Egyébként nem vagyok vállalkozó ellenes. Nem zavar, ha valakinek van és gazdag ember. Sőt azt szeretném, ha ebben az országban sok gazdag ember lenne, mi több én is az szeretnék lenni.
Hogy-hogy kik hozták ezeket a szabályokat? Az elmúlt közel húsz év során a magyar választópolgár által megválasztott képviselők, politikusok.
Csak nem végezték el a dolgukat. Mennyi idő és lehetőség lett volna megreformálni a szocialiszmus rendszereit. Nem történt meg. És miér nem?
Azért, mert mindegyik politikai erő féltette a politikiai tőkéjét a felörlődéstől, a negatív intézkedések miatt.
commander8 2009. 03. 05. 12:27
Előzmény: #148  exley
#150
Ne gondold, hogy attól is hanyatt vagyok esve. Képzeld tudom mi történt a sztálini időkben, illetve az 50-es években. Többet is mint gondolnád. A magam értékítéletében ugyanolyan elítélendőnek tartom azt is, mint a már említett jelképeket. Közönséges mészárlás folyt ezeknek a jelképeknek az égisze alatt az elmúlt században. Nem kellene őket ismét szalonképessé tenni.
commander8 2009. 03. 05. 12:21
Előzmény: #132  Miguel
#149
Piros-fehér, piros ezüst?
Nézz rá, ha direkt nem akarod észervenni, akkor valóban nem fogod, de egyéként nem sok a különbség köztük. Főleg azoknak nem akik nem ismerik a piros-ezüst színösszetételt, illetve a jelentéstartalmát.
Ez így csúsztatás.
exley 2009. 03. 05. 12:20
Előzmény: #147  commander8
#148
...és a "veres" csillaggal,
commander8 2009. 03. 05. 12:17
Előzmény: #145  matgab
#147
Na ezektől a fejtegetésektől tudok lepadlózni. A XXI. század elején - ismerve az elmúlt század történéseit - elsősorban nem az indiai, kínai, trójai jelentéstartalommal szembesül, asszociál az ember, ha horogkeresztet lát, hanem a holokauszttal, a németországi náci diktatúrával stb. Szerintem.
Törölt felhasználó 2009. 03. 05. 12:02
Előzmény: #145  matgab
#146
Csakhogy a szvasztika ott fordítva forgot ...
;)
matgab 2009. 03. 05. 12:00
Előzmény: #144  matgab
#145
a horogkereszt meg amúgy ősibb Trójánál, ha jól tudom, sőt utána is néztem most:

Jelentése Indiában, az Indus menti Mohendzso Daro kultúrában (i. e. 2500-1500) jó szerencse, míg Kínában halhatatlanság volt. A magyar népművészetben is előfordul, tekerőlevél néven. Legtöbbször úgy helyezték el, hogy a vonalak vízszintesen és függőlegesen legyenek, bár néha 45 fokkal elforgatva is használják; a hindu változatban gyakran egy-egy pöttyöt is tesznek a szárak közé.
matgab 2009. 03. 05. 11:57
Előzmény: #142  commander8
#144
de kik hozták ezeket a szabályokat, amik alapján ma ennyien kibújhatnak?
Mert a szabályokat valaki meghozza, és pontosan azért olyanok a szabályok, mert olyannak akarták őket meghozni -tele kiskapukkal- amilyenek.

Mert ma mo-n egy bűnőzőnek több joga van, mint az adófizetőnek. És olyan adózási szabályok vannak, hogy tisztességes vállalkozás nem maradhat talpon, ha a szabályoknak megfelel. (Az OTP és egyéb cégeket nem tartom tisztességeseknek, hiszen egy oligópólium tagjaiként visszaélnek piaci és gazdasági erőfölényükkel.)

És akkor itt kanyarodhatunk vissza a jelképekhez: azért lengetik az árpádsávos zászlót, mert vissza akarják kérni azt a közéletet, erkölcsöt szabályrendszert, ami azt a rendszert jellemezte.
Törölt felhasználó 2009. 03. 05. 11:25
Előzmény: #140  neomodel
#143
Istenem!

Ennek a felismerésnek a súlyát napokig fogom nyögni...

hogy nem szólt,hogy nem új?!

nem gondoltam,hogy ez a bajotok,így már érthetőbb az egész,kiv. az a része,hogy ha nem "ellenség" bukkant volna fel így kurtán-furcsán,hát tuti nem kértétek volna rajta számon uezt....

mackókám...

a többi nem érdekes(legalábbis számomra)
commander8 2009. 03. 05. 11:11
Előzmény: #132  Miguel
#142
Tudod a magam 3 elemijével és két (1,5 faiskolájával) is fel tudom fogni, hogy mi az, hogy csúsztatás, mellébeszélés. Egy kicsit próbáltam irónikus lenni, amikor azt írtam, hogy nem értem a „szabadságharcos-terrorista” kifejezést. Tudod miért? Azért, hogy magad is rájöjj, hogy ez mekkora paradoxon. De már látom, hogy nem értem el a célt. Mindegy, nem az én bajom.
Mint ahogyan az sem, hogy a mai Magyarországon szinte sportot űznek jelentős rétegek abból, (nem feltétlenül rád gondolok, mert konkrétan nem ismerlek) hogy hogyan bújjanak ki az adó megfizetésének kötelezettsége alól. Teszik ezt azzal a jelszóval, hogy a jogszabályok adta lehetőséggel élek, ennek következtében, pedig jó ez így ahogy van.
Minél kevesebbet az államnak, és minél többet nekem. A többi nem számít.
Ismerek olyan vállalkozót, aki a minimálbérre van bejelentve, a rendszerváltás óta, de szinte azóta cseréli a milliós verdáit, a több tízmilliót érő (csak garázsába), mondván, hogy a vállalkozás még kéri a pénzt. És ők azok akik szolgáltatják az erkölcsi mintát az embereiknek.
Amikor pedig felteszem neki a kérdést, hogy mennyi eü hozzájárulást fizettél, akkor az a válasz, hogy ezért vagyok én állami alkalmazott. Na erre varjál gombot.
Egyébiránt a vicc ebben az egészben, hogy ezt meg lehet tenni. Mert ilyenek a szabályok. Rosszak, nagyon rosszak.
Valóban elvitatkozgathatunk a jelképeken, holott talán nem is ez lényeg. Bár a mögöttes tartalom az számít, hogy a horogkereszt a 20. században nem a trójai horogkereszttel azonos üzenetet hordoz,(nem összetévesztendő az ezüstvillával és késsel) mint ahogyan az Árpádsávos zászló sem, a középkori Magyarország jelenkori aktualizációja. Aki ezt gondolja, az valójában szégyelli azt, ami történt a 40-es években itthon. Szégyellheti is.
Visszatérve az adó kérdésre a mai helyzetben – szerény nyomott véleményem szerint – kellene egy olyan rendszert kialakítani, amelyben a fenti „furcsaságok” ellehetetlenülnek, és ebben az országban mindenki viseli a közterheket a lehetőségeihez mérten. Magyarország valóban lehetne „adóparadicsom”, csak ahhoz valóban NEMZETNEK kellene, hogy váljon.
Én is idézek:

„Ha én rózsa volnék”
(Illés együttes)
kristop 2009. 03. 04. 21:48
Előzmény: #140  neomodel
#141
link

Fanka video.

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek