A hamarosan megalakuló negyedik Orbán-kormány legfontosabb programjai közé tartozik majd a kedvezõtlen demográfiai folyamat megfordítása. Ezért minden ezzel kapcsolatos terv a figyelem középpontjába tud kerülni. Legutóbb Semjén Zsolt
most? Amióta a PF letiltotta a matgab nevet, azóta ezen vagyok itt és le is írtam több topicban. Persze itt nem vagyok aktív, csak néhány kevésbé látogatott szakmai topikban, mert itt a PF-en túl sok a nethuszár .
Ha nincs gyereke,egyedül él,és csak szociális segélyből,akkor mi lesz? Közelebbről nézve három egymást követő nemzedék egymás iránti bizalmára épült a rendszer:
a szülő fizeti a járulékot, hogy a nagyszülőnek legyen nyugdíja,
miközben eltartja a gyermekét annak reményében, hogy mire ő is megöregszik,
és a gyermeke fizeti majd azt a járulékot, amiből neki lesz nyugdíja.
Quality vs quantity theory...globálisan, minden kulturára kiterjedöen, a legerösebb (negatív) korrelációt a gyerekszámmal, az iskolázottság mutatja. Képzett, tanult gyerekeket felnevelni, sokkal több befektetés (energia, és egyéb), mint képzetlent. Azaz, csak kevesebbet lehet képzettnek nevelni. A technológiai fejlödéssel pedig egyre képzettebb gyerekek nevelésére van szükség.
én nem vitatkozni szeretnék senkivel, hanem leírtam a gondolataimat a témával kapcsolatban. Volt egy -két érdemi hsz, de most már a politikai klikkhuszárok ellepték ezt a topikot is. Ezért rossz a PF, na léptem. Jó acsarkodást!
Ölég hamar elfogytak az érveid. :)) Neked meg az a fóbiád, hogy aki kritizálni meri a pöcsvezért, az orbány fóbiás. Pedig tényleg ritka nagy baromságnak tűnik, a nőkkel kötendő szerződés, a demográfiai helyzet megoldására.
Baromi egyszerű, hogy miért születik relatíve több gyerek a kivándorlók között. Mert rövid távon a gazdasági állapotuk jelentős javulását érzik, a jövőbe vetett hitük erős. Illetve alapvetően az ország elhagyó emberek alapvetően vállalkozó szelleműek, nem félnek a jövőtől , bíznak abban, hogy gyerek felnevelését is megoldják. De ez egy mikro szint és nem makro szint.
Jó kérdés felvetés volt! Kár, hogy neked jutott még csak eszedbe! Ezzel a felvetéssel nem szeretnének kutatókat megbízni a profithajhász konglomerátumok! Pedig van benne igazságtartalom!
Kerülgeted itt a forró kását. Miért nem mondod ki magyarul és érthetően, hogy miről van szó? Fertilitási paradigmaváltás pszichológiai-ideológiai fundamentumokon!
Elõkerült a radikális magyar nyugdíjjavaslat
Ugrás a cikkhez