Csináltam egy saját számítást, ami lehet teljesen fals, a rendelkezésre álló infók alapján számoltam. :) A MOLly topikba feltettem, de bemásolom ide is: Megnéztem, hogy a magam számítása szerint mit jelent a hatósági ár bevezetése a MOL-ra: https://files.fm/u/9mdawpzse A levezetés szerintem tiszta:MOL teljes bevétele (100 %)--> abból mennyi a Fogyasztói szolgáltatások rész, tudniillik ebben vannak a kutak (18%) --> abból mekkora részt tesz ki az üzemanyag értékesítés (72%)--> ennek hány %-a kerül értékesítésre Magyarországon (27%). Aztán, hogy ez, egy negyed év alatt, mekkora kiesett hasznot jelent a MOL-nak. Ez az ÉN számításaim szerint 20 Mrd Ft, vagyis egy részvényre 20 Ft. Vagyis a cég pénzügyileg nem ettől fog megreccsenni. DE! * ez egy pénzügyi levezetés, ami nem ilyen egyszerűen jelentkezik az árfolyamban (FOMO beindult) * ez az aktuális BRENT és HUF/USD állapot szerint van, ami kb. 0%-os kiskereskedői árrést feltételez * az INA árfolyama meg sem mozdult a horvátországi üzemanyag befagyasztásra 10.29-én (azóta sem) * TA alapon a hír "nem számít", a korrekció lehetősége ott volt a MOL charton, de a mélységére különböző ALT-ok voltak Összegezve: a korrekciót katalizálta a politikai "szabályozás". (senkivel nem szeretnék sem politikai, sem eszmei vitába bocsájtkozni, ez egy számítás a magam részéről, hívjuk kíváncsiságnak, amit megosztottam. Ha hülyeségnek gondolod (lehet teljesen fals az egész, hiszen minden információ nem áll a rendelkezésemre) vagy nem tetszik, görgesd tovább :) - van épp elég bajom az árfolyammal ;)).
nincs jelentősége a hírnek, tegnap ugyanazt gondoltam a mol-ról, mint most is... lásd pl tegnapi chartok. najó, annyiban van, h felgyorsította a mozgást, felkavarta az állóvizet, így nem lassú lecsorgás, hanem turbulens mozgás alakult ki a mai napon, sanszosan az idei legmagasabb forgalom mellett... (jelenleg top2 a 2021 mol volumen)
Bennem is ez motoszkál, hogy technikailag az történt, ami benne volt a pakliban, mint egyik ALT, csak volt némi katalizátor hozzá. Ahogy írtad, nincs átfedés a hullámok között, így akár "jó" is lehet. A dupla alj (még) lehet, bár kis timeframe-n félig-meddig meg is lehetett, hiszen visszament 2528-ig (ha jól emlékszem).
ELLI(o)TT KLUB