SP 3870 környékét nem lépi át durvábban fel akkor sajnos ott van a levegőbe még mindig a 3700 vagy alatti szintek. A 387...... felett meg ott figyel a 3959 környéke egyelőre.Várom az irányt. XAGUSD T: 21 E 35 Figyelős
Gondoltam tetszeni fog! :D Az élet minden területén működik, működhet. Pl fogyókúrázni is érdemes vele, ott kell meghúzni, ahol a harmadik hullám van, de tényleg! Covid: 3 hétig vártuk önkéntes karanténban a mentőt, hogy legyen egy PCR teszt, utána elmentünk önköltségesre, addigra már megindult az ellenanyag-termelés (megjegyzem, TB-t fizetem rendesen), pcr negatív lett, a gyerekeknél már a rövid IGG (vagy mi) nem mutatott semmit, valószínűleg ők hozták haza a suliból. Bármennyire is segítőkészek és mindent megtesznek az orvosok, ápolók, a kormányzat hülyeségét már ők sem tudják ellensúlyozni (lásd hétfőn még siker, hogy 5500 eü dolgozó elhagyta a pályát, mert 95000 aláírt, miért ilyenkor kell szívózni velük?!).
uh, na ilyet se láttam még, elliott-covid chart!? omg! :O) na akkor 1 kis off: 7végén mesélte ismerős az ő kovidos-honvédkórházos-sztoriját, basszus, az a fejetlenség... pedig ő aztán végül (és szerencsére) nem maradt bent, csak "erős gyanúval" került oda ~24 órára...
Itt nem a jobb-közép-baloldalról szól hanem az éppen AKTUÁLIS KORMÁNYRÓL. A sok minuszolóknak meg azt üzenem addig örüljetek míg nem kerültök ilyen vagy akár hasonló helyzetbe.
Na akkor öntsünk "tésztavizet" a pohárba.☝️🤗 Én a magam véleményét fogalmaztam meg, amikor azt írtam nem foglalok állást kovid témában itt a PF-en. Mindenki más azt ír róla, ami jól esik. Ahogy írtam anno, nincs cenzúra, szabadság van (persze amíg normális "hangnemben" folyik, blabla). Szal csak bátran. Ha kikívánkozik pl belőled a kovid-téma, akkor a sars-cov-2 a téma, nem kell vigyáznod erre. Relax 🤙😊
Maximálisan 1 et értek veled, hála nekem már "felnőtt" gyerekeink vannak nekem ilyen gondom nincs, de a környékemen,testvéreim hasonló gondokkal küzdenek. Hogy egyes vezetők hogy gondolják ezt hogy 1 fillér nélkül otthon marasztalják a szülőket, hát ez rájuk vall a szociális érzékenységük. De nem akarok politizálni pedig oldalakat írhatnék ezekről. Megmondom őszintén minden tiszteletem akik hasonló gondokkal küzdenek, édesanyák-szülők-hát nem irigylem őket. Lényeg hogy itt minden jó szerintük, mondják "együtt megoldjuk." mint minden mást is :-(((((( olyan is.
Nem ez a szar ügy. Hanem az, hogy egy háromgyerekes családanya (párom) lassan egy hónapja várja, hogy a Pfizer/Moderna vakcinát megkapja. (de még csak a szputnyik/sino/astrazeneca sem került felajánlásra) 2021. március 5-én a magyar kormány alapvető emberi/eü jogokat sem biztosítja egy közel 25 éve TB-t fizető állampolgárának (édesanyának), miközben a családok fontosságáról beszél. Nem a 80-90-100 évesek a prioritás, aki pedig nem tud helyesen priorizálni ilyen válságos időkben (sem) az nem alkalmas a feladatára. Csak halkan jegyzem meg, hogy a home office kierőszakolásával az otthoni költségek nőnek meg, de 0, azaz Nulla forint nem sok annyi kompenzáció sem érkezik... A társadalmi/szociális/pszicho oldaláról nem is beszélve már. Na ezek az igazán szar ügyek!
A Wiener Börse bejelentette a régiós CECE index változásait, melyek
március 22-től lépnek életbe, így az átsúlyozás hatásai március 19-i
kereskedésben érvényesülhetnek majd.
A mostani változások nagy nyertese az Avast, mely új tagként egyből
több mint 5%-os súllyal kerül be az indexbe. Ennek eredményeként a cseh
részvények aggregát súlya is jelentősen növekszik, elsősorban a lengyel
papírok kárára.
A negyedéves felülvizsgálat jelentős változásokat hoz a régiós és a
magyar komponenseknél is. A hazai részvények közül kikerül az indexből a
BIF és a Graphisoft Park is, miközben bekerül a CIG. Mivel a fent
felsorolt papíroknak jellemzően alacsony forgalmuk van, így a napi
forgalomhoz képest jelentős hatást válthat ki az index átsúlyozása.
Azonban ezeket a hatásokat tompíthatja, hogy kis súlyú részvényekről van
szó, melyek esetében az indexet követő alapkezelők rugalmasak lehetnek,
és a költséghatékonyság érdekében ilyen kis súlyú papíroknál nem
feltétlenül követik le teljesen az indexet.
ELLI(o)TT KLUB