Opus lezárva nem tökölök tovább elég is volt ennyi, több mint 300 ezer db. Idénre még DAX ot játszom meg a rezet márciusi kifutásra, oszt vége az évnek.
Opus 313/25 -- 321/17K. zárás - 2 gondolt limiten majd eladom, remélem elviszik. A 329 et egyelőre meghagyom az csak 250 db. Több nincs, majd jövőre lesz más is.
Rájuk van rohadva a sok jó papír, MÁP+ többet hoz . Valakire nagyon rá akarják sózni. Bróker meg végzi a dolgát amit kiadtak neki, sózd rá akire lehet de minél többet. "Brókernek 1 egy higgyél el ha azt mondja elfogyott a fedezeted" Na ezért jó még közgyűlésekre járni ott aztán megtudod a "tutit" mit kell venni.Brókerek is fogyóeszközök ahogy anno a 90 es évek végén bejártam a ConCorde be.
..és ilyen egy "kedvencekről" szóló (sztem tök értelmetlen) cikk, íme: 16:38
Új kedvenc részvénye van a hazai alapkezelőknek "a midcapek közül az ANY Biztonsági Nyomda és a Waberer’s papírjait
emelték ki kedvenc részvényükként legnagyobb számban a felmérésünkben
résztvevő alapkezelők." hát milyen hatalmas alapkezelői forgalmak bonyolódnak ezekben a papírokban? észbontó mennyiségekkel pörgetik a kis/közepes kedvenceiket ezek a bigshot alapkezelők... ;)
Hetes charttal én már nem is próbálkozok , mert hogy lesz benne vagy három csavar szinte biztos. Rögtön az elején. Azért elteszem, mit tesz majd a DAX ellene.De jó is lenne gond nélkül beleülni és várni 2-3 évet, akkor ez nem is a tőzsdéről szólna.
pedig a kényszerítő logikai elmélet alapján... ;) na de itt 1 remek példa, mire is gondolok: A honvédségnél az őrmester tanít a honvédoknak a logikáról. - Kovács honvéd, álljon fel! - mondja az őrmester. - Elmondom magának, mi a logika. Itt van maga. Megszületett, felnőtt, majd meghal, eltemetik. Kinő a sírján egy szál fű, egy tehén arra megy, lelegeli, letesz egy szép nagy lepényt. Én arra megyek, belelépek és azt mondom: Kovács honvéd, maga de megváltozott. Na érti miről van szó? - Igen. - mondja Kovács. - Akkor mondja vissza! - szólítja fel az őrmester. Kovács belekezd: - Az őrmester úr megszületett, felnőtt, majd meghal, eltemetik. Kinő a sírján egy szál fű, egy tehén arra megy, lelegeli, letesz egy szép nagy lepényt. Én arra megyek, belelépek és azt mondom: - Hej, őrmester úr! Maga semmit sem változott!
Hát jah, ennek a folytatásnak az "Elmélet" szerint sem elhanyagolható a valószínűsége. Ilyen tankönyvi tisztaságú hetes Flat korr. mindazonáltal több mint meglepő volna az inkább csapodár, krakéler-hajlamú Daxtól. Persze könnyen lehet h. most azzal okoz majd derültséget a befektetők körében, hogy színjózan germán pedantériával pipre megcsinálja a flat-et. Utána all-in for X?? ;)
ELLI(o)TT KLUB