Topiknyitó: Portfolio 2017. 11. 25. 12:22

Élesedik a verseny a munkavállalókért: Meg kell tartani õket!  

Ugrás a cikkhez
Az általános munkaerõhiány egyre nagyobb kihívás elé állítja a munkaadókat: a betöltetlen álláshelyek már nem csupán a betanított vagy képzett szakmunka szegmensét érintik, hanem olyan szellemi területeken is tömegével
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 11. 25. 18:08
Előzmény: #17  Mikieger85
Én pontot teszek a bekezdések közé. 
.
Így.
.
Re.: mrihárd - szerinted valóban ő reprezentálja a vállalkozó fogalmát? Nem kicsi a baj akkor.
Én voltam sima alkalmazott, multivezér most meg van egy családi cégünk, hidd el, amíg nem csinálod a vállalkozást, nem habonyi értelemben, hanem valóságos módon, fingod nem lesz még nagyságrendileg se hogy az mi meló. Sima alkalmazottként dolgoztam egy egységet, multivezérként kettőt, most hármat. Sima alkalmazottként kerestem egy egységet, multivezérként huszat, most kettőt vagy hármat. Nem panaszkodom, nem cserélném el semmi pénzért, ez a saját utunk, nem másé, csak információ.
Lajos50
Lajos50 2017. 11. 25. 18:03
Előzmény: #15  Mikieger85
Nagyon magasak a közterhek,jelentős csökkenés kell és egy számjegyű SZJA!
Mikieger85 2017. 11. 25. 17:50
Előzmény: #17  Mikieger85
(idióta fórummotor nem ismeri fel az entert... Ezt még az egyiptomiak írták az ókorban??)
Mikieger85 2017. 11. 25. 17:48
Előzmény: #16  _Bekre_Pal_
Munkavállalói oldalról én ezeket láttam - ismétlem, jóféle diplomával:1. nagycégnél: választhatsz a picivel jobb fizetés+folyamatos fúrás-gyilkolás és a megélhetésre alig elegendő (lakbér+rezsi+20% nettó)+nyugis, élehető munka között2. kiscégnél nagy mázlival lehet jobb fizetés+élhetőbb környezet - csak épp a cég szűnik meg 3év után3. még a jobbnál jobb fizetés is maximum az Európai bér fele-harmada. Lehet érvelni, hogy nyugaton a megélhetés drágább, csak ez nem mindíg állja meg a helyét. (ahol igazán drágább a megélhetés, ott ez a szorzó is magasabb szokott lenni)4. vannak olyan dolgok, amik a munkaadói réteg felett állnak, pl nyugdíj: mennyire is lehet biztos benne egy mai magyar jobban kereső munkavállaló, hogy egyáltalán kap majd nyugdíjat 20-30év múlva?
.
Mindeközben azt látja a munkavállaló, hogy a "felette álló rétegre" nem vonatkoznak a törvények: 
http://hvg.hu/itthon/20170904_m_richard_seychelles
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 11. 25. 17:34
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
értem. biztos rosszak a tapasztalataid. nem is akarlak meggyőzni semmiről, például hogy nálunk korrekt kétoldalú a kapcsolat meg hogy nem játsszuk azt hogy szívességet teszünk. lehet, hogy a szüleid nagyon rádtelepedtek, ezért a gondoskodás ijesztő fogalom lett számodra.
.
akkor átfogalmazom, vedd úgy, hogy azon vagyunk, hogy úgy alakítsuk a cég működését, hogy az alkalmazottaink hosszú távon számíthassanak a cégre és a munkájukra na meg az azért kapott juttatásokra, mert tudják, hogy a vállalkozás a helyes irányba fejlődik a közös erőfeszítéseinknek köszönhetően és nem fog kirohadni alóluk.
Mikieger85 2017. 11. 25. 17:19
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Fiatalabb koromban munkavállaló típus voltam - de nem hülye, hogy diplomával aprópénzért menjek dolgozni. Így munkavállalóként kezdtem, csak ott, ahol meg is fizettek.
Törölt felhasználó 2017. 11. 25. 17:12
Előzmény: #12  _Bekre_Pal_
Még szerencse, mert én olyan cégnél szeretek dolgozni, ahol korrekt, kétoldalú a kapcsolat, és nem érzékeltetik, hogy ők tesznek nekem szívességet, ha náluk dolgozok. Nehezen viselném, ha a tulaj olyannal jönne, hogy már-már a családtagjainak tekinti az alkalmazottakat. Én hamar megtanultam, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.
Törölt felhasználó 2017. 11. 25. 17:03
Előzmény: #2  Mikieger85
"nincs mese vállalkozókáim és kedves magyar állam, a nagy pénzek lenyúlása után most zsebbe kell nyúlni."
Számodra is adott a lehetőség vállalkozásba kezdeni. Miért nem teszed??????
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 11. 25. 16:57
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
akkor jó, hogy nem nálunk vagy, mert örülünk hogy ők nem menekülnek, hanem nagyon élvezik a jó dolgukat. fene se akarna fluktuációval szarakodni. szerencsére sok helyen bánnak rosszul az emberekkel, így azok is találnak maguknak helyet, akiknek a mi attitűdünk terhes.
Törölt felhasználó 2017. 11. 25. 16:51
Előzmény: #8  _Bekre_Pal_
Én menekülnék attól a munkáltatótól, amelyik azt állítja, ő gondoskodik rólam.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 11. 25. 15:29
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
4-5 évvel ezelőtt semmi se pörgött hitelből
.
az a baj, hogy a kolléga és te is olyan dolgokról ítélkeztek, amiről nincs elég tudásotok
.
na meg a szembenállás mint szemlélet: egyék meg a kakát, azt mondod. nos amikor a vállalkozások kakát esznek, abból az alkalmazotti szektor is alaposan be fog habzsolni. fel kell ismerni, hogy mind egy csónakban evezünk, szükségünk van egymásra.
Törölt felhasználó 2017. 11. 25. 13:04
Ami történt - mondom ezt melósként - a KKV-kban még kb 4-5 évvel ezelőtt:
Ment a szekér, mert hitelből pörgött minden.
De úgy voltak vele, hogy jó az a nettó 80-100 ezer, - 120-125 ezer már csúcsfizetés volt - a hülye melósnak.
Na igen. A hülyének tényleg, de akik húzták és építették a vállalkozást, annak ez semmi nem volt.
De meg volt mondva, nem teszik, el lehet húzni, jönnek mások...
A vállalkozó meg közben "hízott", mert a melós ugyan a pénzéből komolyan nem tudott vásárolni, na de volt hitel ilyen-olyan mindenre.
Aztán most jött a kakicunami, aki értelmes volt, az beintett, a nagy részük kiment, a sérültekből is valamennyi, de arányában azokból többen maradtak. A normálisak kevesen vannak, azokat már megpróbálják foggal-körömmel megtartani, a sérültekkel meg nincsenek előrébb, de hát ez van...
És most kevesebből fizetnek annyit egy sérültnek sz@rabb melóért, mint azelőtt a többet és jobbat végzőnek a több bevétel mellett.
Zseniális.
Aztán még azért még ott vannak azok a hülyék, aki még mindig ott tartanak, hogy nettó 120-125 ezer teljesen jó.
Persze nagy a fluktuáció az alkalmazottaknál, meg ezáltal a cég működésében, de hát még mindig nincs agyuk egyeseknek, hogy adjon egy normális fizetést és aki megérdemli, azt tartsa meg.
Szintén zseniális hozzáállás.
Akár tetszik, akár nem, ezt bizony a KKV tulajdonosok és vezetőségeik alakították így, ez a helyzet miattuk alakult így.
Egyék meg, amit főztek.
Nem sajnálom egyiket sem.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 11. 25. 13:02
Előzmény: #7  Mikieger85
mielőtt tévedésbe navigálod magad, olvasd el a hozzászólásom utolsó nagyobb bekezdését: amíg az egész egy pumpoló államban működik, nem jön el a te országod, ahogy te elképzeled.
na megyek, mert egy olyan vállalkozóka vagyok, aki azután, hogy tegnap éjfélig tolta és ma délelőtt lazára vette és csak 3 órát dolgozott eddig, kicsit beleerősítek a melóba. a legjobbak vagyunk a szakmánkban, öt éve csináljuk, de múlt hónapban még vittem be tagi kölcsönt, nemhogy saját fizetésről vagy megtérülésről beszélnénk. eközben négy alkalmazottról gondoskosunk
Mikieger85 2017. 11. 25. 12:55
Előzmény: #5  _Bekre_Pal_
A mucsaröcsögei Homo Sapiens meg kompatibilissé válik a Münchenivel, és ugyanúgy tud pl dél-európában nyaralni, 50 colos laposTV-t venni, stb-stb.
Mikieger85 2017. 11. 25. 12:53
Előzmény: #5  _Bekre_Pal_
A pékség-cukrászat majd szépen Bécsi-Müncheni árakat fog kérni a termékeiért. Így működik a közös piac.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 11. 25. 12:46
Előzmény: #4  Mikieger85
melyek azok a tevékenységek? a pékség? a cukrászat? a vendéglátás? a kiskereskedelem? a gépkölcsönzés? a sorolhatnám akármeddig mi?
ezeket a tevékenységeket nem fogja elsöpörni a piac. és ezekben az a helyzet, amit említettem.
elsöpörni. ez is olyan internacionálés.
megmondom, mi fog történni: mivel nálunk a vállalkozások terhei és a bérekre rakódó költségek egyaránt magasabbak mint a fejlett országokban, az a különös helyzet fog kialakulni, hogy lesz egy nyugatit némiképp közelítő bérszínvonalunk egy az ottanit jelentősen felülmúló árszínvonallal párosítva és ugyanúgy fog mindenki szenvedni, mert a gazdaság ugyanúgy le lesz fojtva. nem 300, hanem 1300 eurót fog kapni a mucsaröcsögei homo sapiens, és abból kilónként 30-at fog a csirkemellre költeni. nagy eredmény.
Mikieger85 2017. 11. 25. 12:40
Előzmény: #3  _Bekre_Pal_
Ez van, őket meg sajnos el fogja söpörni a piac. Ahogy a rabszolgákra épülő cukorgazdaságok is letűntek a közép-amerikában, vagy a gyapotszedés USA déli részén, így Mo.-ról is el fognak tűnni azok a tevékenységek, amikért csak éhbért fizet a megbízó. Ennyi, sajnálom, egy homo sapiens ideje nem havi rongyos 300EUR-t ér.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 11. 25. 12:34
az, hogy azokat akiknek a cége szét van terhelve és napi 16 órában hajtják a melót hogy ezzel másoknak is munkát adjanak és befizessék a rengeteg mindent te vállalkozókáidnak nevezed és lenyúlással vádolod őket, azt mutatja, hogy nem ismered azt a világot és a késő kádári pejoratív proletárkép él benned velük kapcsolatban. az a helyzet, hogy rengeteg vállalkozókád nem tudja kitermelni még ennyiért se az elegendő alkalmazottat, és ha a vállalkozóka további terhelést kap, akkor sokuk bezár vagy kivonul más országba (van személyes ismerősöm, aki pont most most intézi a kivonulását).
Mikieger85 2017. 11. 25. 12:22
Előzmény: #1  portfolio
A munkaerőpiac nyitott - nincs már szögesdrót+géppuskás őrtornyok - így meg kell nézni, mit adnak a munkavállalóknak a versenytársak! Ha 3-4x akkora bérek vannak bizonyos szakmákban, akkor az a szerencsétlen 10-15% nem lesz elég, főleg, hogy az infláció (lakbér-árak!!!) ezt bőven megeszik. nincs mese vállalkozókáim és kedves magyar állam, a nagy pénzek lenyúlása után most zsebbe kell nyúlni.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek