Topiknyitó: tokos. 2007. 02. 24. 21:12

Eladok, eleadok, mindent eladok...  

Nem tudom, ki mennyire emlékszik a régi URH számra, ez jutott eszembe.

A minap az OMH-ba kellett ennem (Országos Mérésügyi Hivatal), és ott mondták, hogy azt is eladják az elvtársak.

Aki nem tudná, hogy mi az OMH, annak elmondom, ez a hivatal az, amelyik a mérőeszközök hitelesítésével, kalibrálásával foglalkozik. Kezdve a borfokolótól a benzinkutak mérőjéig mindennel.

És, hogy miért is kell eladni? Mert jó helyen van. Budán, a Németvölgyi úton. Kell a telek valakinek. Az épület persze nem, azt letúrják, épül helyette lakópark. Biztos jó pénzt kap érte valaki, meglesz a haszon.

És miért, pont lakópark? Mert arra nagy szükség van, nincs belőle elég az országban, OMH-ra nincs szükség, abból sok egy is.

Szívesen megkérdezném, mennyit fognak ebből kaszálni, mivel Kóka elvtársnak csípi a szemét nem kérdés számomra, hogy ki.

Még hozzáteszem, mikor hallottam a hírt, rámjött a hányinger. Belegondoltam, hogy ott van az az ember, és semmi mással nem foglalkozik, csak a saját zsebeinek a tömögetésével. Igaz, hogy milliárdjai vannak, de nem elég neki. Neki minden kell. Ismerem ezt a típust, mikor meglát 1 Ft-ot is másnál, rögtön az zavarja, hogy az miért is nem az övé.

És mire kell neki? Heliköpterre? Vagy elmegy az összes város operabáljába? Vagy mire?

Mondanám, hogy felháborítanak az ennyire gátlástalan pasik, de ez már nem csak felháborít, ez hányingert kelt.

Ha csak a fele annyi időt foglalkozna a miniszteri feladataival, annak, amennyit a lenyúlható, ellopható, ingatlanok felderítésével tölt, tán valami történhetne is a szabadrabláson kívül...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 03. 11. 11:09
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
kösz, hogy ingyért is felhozod a topikot :)))))))))))), de itt nagyon kevesen lesznek erre vevők, próbálkozz inkább az ingyenes netes hirdetési felületekkel

ja, és BIZTOS :)
Törölt felhasználó 2007. 03. 09. 22:31
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
Bazd+, muszáj volt minden topicot szétcseszned ezzel? Hirdesd ezt a szart ott, ahol akarod és ahol fizetsz érte, de ne itt...
Törölt felhasználó 2007. 03. 09. 22:27
Könnyű pénzkereset az interneten !!!

Én ugy voltam az ilyen munkákkal hogy nincs kedvem vesződni vele pedig megéri,
veszteni valod nincs, sok ember még sem probálja, akik viszont megprobálták mindenkinek
sikerűlt pénzt szerezni!!!
SURFBAR,a három legjobb. Ez bisztos fizet!!!

részletek itt:
link
link
Törölt felhasználó 2007. 03. 03. 18:18
Előzmény: #39  watson
sztem könnyen elképzelhető, hogy homlokegyenest eltérő tapasztalatok vannak ügyfélelégedettsér terén - ha vkinek vannak még + vagy - élményei, itt ossza meg másokkal, pls.
talán vmi jó dolog ki is jön ebből... (pl. egy fekete lista :)
lehetne ez egy fogyasztóvédelem á la portfolió
Törölt felhasználó 2007. 03. 01. 19:20
Előzmény: #40  matgab
egyetértek a kijelentésekkel.
a kérdés felvetése irreleváns, mert én sem a %-okat akartam összevetni a realitáshoz.
nagyon jól fogalmaztál.
kösz, hogy helyettem is leírtad...
Törölt felhasználó 2007. 03. 01. 19:15
Előzmény: #39  watson
a privis témára nekem nagyon tetszőt írtál, én is nagyon fájlalom ezt - ráadásul nap mint nap lemaradnak az emberek a dübörgő világgazdaságról, és közben kóklerek mondják meg nekik, hogy na most vegyél az Ázsia alapunkból, stb. - mert nincs normális szabályozás
nekem nagyon b...a a csőrömet ez
tisztára, mintha kvantumfizika lenne, hogy 16 éve nem fejlődik ebben az emberek tudása - pedig nem az.
szánalmas...

vagy tényleg ennyire hülye volt eddig minden párt, vagy Matgab elmélete a szándékos nemzetrontásról helyes (ráadásul sajnos utóbbi nagyon is valószínűnek tűnik, ha az oktatást is figyelembe veszem)

szerződések: változtani? mit? bank: előtörlesztenél? általában nem drága, bár itt-ott brutáldrága - kis összegnél értelemszerűen nem éri meg. ELLA ismerős? egyik legrugalmasabb ilyen téren...
bróker: ezt nem értem. Kialkud6sz jobb tarifát, ha elérsz egy bizonyos forgalmat - én már csináltam ilyet, aznaptól megcsinálták. sztem inkább a minőség a gyenge pont - mert ezt sem szabályozzák rendesen.
telekom, net: hűségnyilatkozat nélkül van egy kapcsolódási díj, nyilatkozattal meg ezt elengedik. hol itt a gond? pl. Németországban olcsóbb a net, drágább a telefon. nem mondom, hogy nem vagyunk lemaradva, de egyelőre ennyi telik a piactól. meg kellene állambának tiltania a csatlakozási díjat? nem értem, mi a gond. (persze én is szeretnék havi 1000-ért netezni, e helyett muszáj a többszöröséért - minden relatív: az élelmiszerek ÁFA-emelkedése még ígyis többet vett ki a zsebemből)

de most komolyan: én sem vagyok elájulva a sok szolgáltatótól (k. anyjának küld nekem a tmobil, vodkafón reklámokat), de azért azt sem látom, hogy sz..ja le az ügyfelét. azt meg ne várjuk el, hogy mindig minden zökkenőmentes legyen - sok az IQlight meg a nemtörődöm munkavállaló, őket szépen ki lehet rúgatni. Nekem sokkal inkább bögyömben vannak a hanyag brókerek, cégek, mint az egyéb szolgáltatók. Nemrég vettem bútort, gyors volt és korrekt (bár még a szállításnál érhetnek meglepik :) és korábban is ezzel és más céggel se volt bajom.

"Az emberek meg ameddig csak valami standard szolgáltatást akarnak addig el sem olvassák..."

TV+tel+net szerződés egyben 2 A/4 oldal, ha nem hülye a szolgáltató (vagy nem akar az apróbetűsben sumákolni)

plusz ott volt a példa a hiteles emberkéről, aki nem akarta átolvasni (abszolúte nem egyedi eset)

a poligrupo és tsai is meglehetősen bonyolult rendszerek, mégsem olvassák el sokan rendesen, és utána cumiznak, a PSZÁF meg persze tvsértés híján nem is tudna tenni semmit...

sztem még mindig túl sokan b...nak elolvasni, legalább átfutni a lényeget. (nemrég újabb indirekt bizonyítékot szereztem erről :)

végezetül a kör bezárul: az 1. és a 2. téma összeér. miért nincs még mindig rendesen szabályozva a pénzügy? mert nincs meg az a tömeg, amely kikövetelné a korrekt szabályozást. Mellesleg: ha vmire rá lehetne venni petíció ügyben a TF, portfolió, stb. fórumozóit, akkor az ez lenne: hogy legyen normális szabályozás befektetési, bizt., banki szolgáltatások terén. Sztem amúgy jó lenne közösen ötletelni egy ilyenen, mi legyen benne stb, aztán a végleges formát terjeszteni és benyújtani. Ez is az állampolgárok feladata egy ilyen országban. Nem azon kellene keseregni, hogy milyen nagy a baj, hanem tenni vmit ellene. Sok százezer aláírás jönne, ha mindenki aláíratja a családjával, ismerőseivel, stb. Nincs az a nyámnyila politikai erő, ami ne hajlana meg ez előtt.
nem könnyű feladat persze...
matgab 2007. 03. 01. 08:19
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Mi értelme van a privatizációs bevételeket a GDP-hez mérni?
Semilyen információt nem fogsz arról kapni, hogy mennyire volt reális az árfolyam. A GDP nőhet, vagy akár csökkenhet is, és közben eladogathatják az egész országot is, akár ingyen is akár piaci ár felett is, ha van olyan hülye aki megveszi...Persze inkább az első eset a jellemző.

Az MDF-nek óriási hibája volt, hogy egy ilyen nehéz helyzetben - mint egy rendszerváltás - egy haldoklót ültettek a miniszterelnöki székbe.
Antallal nem lett volna emberileg semmi gond, csak mivel természetes, és egy haldoklótól nem elávrható, hogy erős kezű politikus legyen, hiszen inkább saját bajaival foglalkozik életösztönétől irányítva, illetve a rák rengeteg energiát el is vesz, ezért nem volt se ereje se ideje az ország rendbetételeével foglalkozni.
Ráadásul semmi gazdasági vénája nem volt, egy naív történész volt, aki befosott attól amikor az SZDSZ megmondta neki, hogy márpedig, ha nem lesz ez meg az (ami azóta történik), akkor kivonul majd a nagy nyugati tőke az országból...

Nem fogta fel szegény, hogy a nagy nyugati tőke bizony nem jótékonykodni fog itt, hanem neki piacra van szüksége, ahol a szarjait árulhatja és olcsó bérmunkástömegre van szüksége...

Azért vállalta el, mert történészként nagy megtiszteltetésként érte, hogy felkérték erre a pozicióra és pózolhatott Batthyány és Nagy Ferenc utódjaként magasztosan...
Sajnos az emberi híúság győzőtt a ráció felett és a mai napig ezt szívjuk, mert bizony elmaradt a rendszerváltás, mert amíg Antall tétlenkedett a régi párttagok bizony nem maradtak tétlenek és eltűntették a bizonyítékokat, és átvették a meglévő kapcsolataikon keresztül a gazdasági hatalmat...

Majd a "csendes forradalom" lecsengése után azonnal vissza is szívárogtak a politikába is a média hathatós segítségével!

Emlékszem 1994-ben még én is örültem, hogy majd a szocik rendberakják az MDF gazdátlan herdálásása az országot...Szakértői kormánnyal...
Azóta a kormány meg nyal (amerikának), mi meg csak szopunk...
Kicsit félreértettük egymást...A lopások, privatizációk már nem gazdátlanság keretében -ami ragad az tapad alapon működtek - hanem szervezett módon...
watson
watson 2007. 03. 01. 04:48
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
AKS, érdekekes ez a szerződés olvasásos dolog...
Szerinted hány olyan szerződés vam amiben bármilyen változást el tudsz érni?
Egy bank, bróker, telefontársaság, internetszolgáltató sem került alátókörömbe ahol ez lehetséges lett volna.
Az emberek meg ameddig csak valami standard szolgáltatást akarnak addig el sem olvassák...
... egy nyugdíj előtakarékosság, egy biztosítás vagy egy autó-, ingatlan adás-vétel nyilván más tészta, azt a többség szerintem megnézi.

reális árú privatizáció:
Én a Fidesz alattit is megnézném. Úgy tudom hogy akkor is jelentős volt... persze nyilván Horn alatt volt a csúcsa.
Szerintetek nem a kapkodással volt a probléma? Egyszerűen a társadalm tagjai között kellett volna kiosztani állami vagyonelemeket, hogy jobban működhessenek, és mindeközben a társadalom tudatilag sem volt felkészülve a 'tőkés' gondolkodásra. Mindenki hozzászokott az "állambácsi" megoldja életformához. Ad nekünk munkát, nyugdíjat, idővel autót, telefon vonalat, támogatja a lakásvásárlást... stb.
Szóval a pénzügyi kultúrát elfelejtették felépíteni, és olyan volt mintha óvodás gyerekeknek mondanád hogy itt egy 10es, vásárolj be vacsorára valamit. És örülhetsz ha gyerek jóesetben hazajön egy kosár csokival :-) de hogy kajálni nem fogsz az tuti.
Volt aki részvényhez jutott ócson, attól mégolcsóbban kicsalhatták, volt aki egész társasághoz jutott és tönkrement alatta... a lényeg hogy a többség pénzügyi kultúra hiányában nem tudott élni a lehetőséggel.
Törölt felhasználó 2007. 03. 01. 01:14
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
kíváncsi lennék, milyen vagyonelemeket adott el REÁLISAN az MDF, és mit a Horn-kabinet

1995 mindenesetre kiugróan magas priv. árbevételt eredményezett GDP-arányosan

van vkinek egy ÁSZ/ÁPV vagy vmi hasonló eredetű tanulmánya a cégek, vagyonelemek listájáról?
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 13:18
Előzmény: #35  tokos.
jah, kérem, jól kell választani...
a szabályozás gyengesége miatt be-bepróbálkoznak. persze kényelmesebb volna, ha nem kellene néha-néha reklamálni, stb.

szóval vissza is tértünk az alaptémához: miért is nem működik olyan jól a verseny?
mert nincs kellő szabályozás (szvsz)

nem akarok példálózni, de a szolgáltatók csak annyit tehetnek meg szemtelenség terén, amit MEGENGEDÜNK nekik. elvileg sok szabály már megvan, állambá ezen területeken jó munkát végzett, másokon meg semmit sajnos.
ja, hát néha kóstolgatják a fogyasztót, és ez nem éppen ideális... de ahol az állami szabályozás értelmes, ott max. ideig-óráig lesz kellemetlen.

na mégis hozok példát: telekommunikációs cég késik a vonal bekötésével - de a szerződés szerint csak a bekötéstől kell fizetni, nem a szerződéskötéstől. no ekkor máe érdeke minél hamarabb bekötni és szolgáltatni! persze el is kell olvasni a szerződést, és ahhoz vannak a cégek hozzászokva, hogy az emberek NEM OLVASSÁK el, holott sok ilyen szerződés nyúlfarknyi, nem 29 oldalas, apróbetűs.
még egy: egyik haver személyi hitel bankár, a szerződés 2 oldal. sokszor nem olvassák el se ezt a rövid kis dokut. volt olyan, akit "rávett", hogy olvassa el, mert magától át se futotta volna.
szóval azért ne homárkodjunk :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 13:06
Előzmény: #35  tokos.
Most van az, hogy elviekben egyetértünk. Na meg abban is, hogy a gyakorlat szar. Akkor megyek is enni:)
tokos. 2007. 02. 26. 13:03
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Én is versenypárti vagyok, csak az a baj, hogy szép kis hazámban nemigen van ilyesmi.

A fogyasztó a király - szerintem is, de nem itt az országban, itt sajnos a szolgáltatók a királyok, legalábbis azt hiszik, és úgy is működnek.
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 12:55
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
ja, még az jutott eszembe, hogy az egészségpénztár dominált startégia: egy "betegesnek" biztosítás kell, mert biztosan bekövetkezik a bizt. esemény (persze nem szabad letagadni, eltitkolni betegségeket)
egy átlagosnak sokkal olcsóbb
egy egészségest is érhet baleset, ergo ígyis-úgyis kellhet, és neki meg aztán végképp olcsó

és mindezt a verseny produkálja...
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 12:51
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
sztem is az a gond, hogy nincs verseny

én soxor szidtam már a biztosítókat, de amilyen tuti egészségbiztosítások vannak brutálolcsón, attól néha lehidalok. szvsz sokkal jobb egy ilyen, mint az egészségpénztár egy egészséges embernek - azt meg, hogy nem csak gyógyászati eszközökre és bogyókra költhetem a keretet, valahogy nem díjazom... utálom a listát böngészni, hogy hol mit fogadnak el
a HVG kártyát sem használtam még, pedig az jó (bocs a reklmámért :)
szóval lehet, Kóka csak a zsebeit tömi, de a verseny valóban csodákra képes
(jó, én szeretem, amikor a szolgáltatók ki..ják a hátsóm is, mert én olyan kapitalista vagyok...)

mondjuk én a bürokráciával is ki vagyok békülve nagyjából...
sztem a szabályozott verseny a király: fair play meg ilyenek, a fogyasztó a király, az ügyfélnek mindig igaza van, stb.
az államnak SZABÁLYOZÓKÉNT nagyon sok feladata van (lenne), és nagyon sajnálom, hogy helyette inkább osztogat
tőlem akár üzemeltethet is dolgokat, pl. személy szerint egy állami biztosítónak, pénzügyi tanácsadó szervnek nagyon tudna örülni a fogyasztó meg állambá (profit!!!!!!), csak az érintett versenytársak búsúlnának :)
úgyis képmutató a MNYP: szinte mindent MÁK-ba kell pakolniuk, akkor meg mi értelme? (most nem a tőkefedezeti elvről beszélek, mert az nagyon is jó, hanem arról, hogy mondvacsinált okokra hivatkozva hülyén kötik meg a kezüket tvileg)
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 12:46
Előzmény: #31  tokos.
"Szóval alapvetően egyetértek, sok dolog nem hatékony, de nem látom, mitől lesz hatékonyabb a jelenlegi reform szerint."
Önmagában a jelenlegi reformmal sehogy. Ebben meg én értek egyet. Csak én ezt egy szükséges első lépésnek látom (mégha sokmindenben szar is).
tokos. 2007. 02. 26. 12:42
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Igazából nem látom.

Ez a megyek innen oda, onnan amoda, ez ezentúl is így lesz (nem a kórház állapotától függ) annyi lesz a különbség, hogy most szegényke elmegy Hódmezővásárhelyről Szegedre is, aztán itt poroszkál a részlegek között.

Ha a hatékonyságon akartunk volna javítani, ahhoz ismét csak nem kellene bezárni, hanem valamilyen módon a poroszkálást kellett volna megszüntetni.

A magánosítás sem jelent feltétlenül előrelépést. Szegeden az új klinikán a röntgent magánosították. Gyönyörű szépen megcsináltak mindent a váróban, ahogy belépsz leesik az állad. De a várakozás nem lett rövidebb, és ahogy belépsz a rendelőbe az ütött-kopott 50 éves röntgengép vigyorog rád.
Persze az valszeg drágább lett volna, mint venni néhány új széket...

Szóval alapvetően egyetértek, sok dolog nem hatékony, de nem látom, mitől lesz hatékonyabb a jelenlegi reform szerint.
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 12:32
Előzmény: #29  tokos.
"Ezzel szemben több lesz a beteg, mert valamifajta tevékenység a megszűnő 40-ben is folyt, ott is gyógyítottak meg embereket, akik ezután a megmaradókat fogják megrohamozni."
Ez sem feltétlenül igaz, mert a működésük is totál nem volt hatékony. Gondold végig, egy bajjal hány dokihoz, hány óra várakozással, hogyan lehet/lehetett eljutni.
Pl. meghúzódott/ficamodott valamim, elmegyek a házi dokihoz, az beutal az ortopédiára, elmegyek az ortopédiára, onnan elküldenek a röntgenre, onnan vissza az ortopédiára és jó esetben a háziorvoshoz nem kell újra menjek. Biztos, hogy ez így a leghatékonyabb? Tuti nem. Egy csomo dolog nem hatékony az egészségügyben. Érdekes módon egy magándokinál sokkal gyorsabb, olajozottabban megy minden, kevesebb emberrel, kisebb helyen, sokkal hatékonyabban (na persze, mert ott a saját profitja érdekében erre rákényszerült, egy állami monstrum nem, a bebetonozott pozíciókkal, kapcsolatokkal vagy csak megszokott bürokratikus utakkal, megszokott hatékonytalanságokkal, megszokott kevés munka sok cigi és kávézással, legyen az bármilyen hivatal vagy akár kórház)
tokos. 2007. 02. 26. 11:13
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Én nem feltétlenül vagyok az átszervezés, és a racionalizálás ellen. Biztos vagyok benne, hogy az OMH-ban is lehetne kapirgálni, ilyesmi személyes tapasztalataim vannak.

Ugyanakkor nem gondolom, hogy a racionalizálás feltétlen velejárója lenne, hogy az ingatlan teladják. Azt meg végképp nem gondolom, hogy az jelentené a racionalizálást, hogy eladják a fejük fülül a házat.

Nem gondolom azt sem, hogy a 153 helyett feltétlen jobb lesz a 115-nél, egyszerűen azért, mert nem látom, hogy mitől lenne hirtelen egyik napról a másikra jobb az a megmaradó 115. Több lesz a műszer? Több lesz az orvos? Vagy tengernyi észt kapnak a kormányzattól és sokkal hatékonyabban fognak gyógyítani? Hirtelen varázsütésre felújítanak mindent? Aligha.

Ezzel szemben több lesz a beteg, mert valamifajta tevékenység a megszűnő 40-ben is folyt, ott is gyógyítottak meg embereket, akik ezután a megmaradókat fogják megrohamozni.

Mi várható? Sok jó nem, azt hiszem, az emberek vagy megdöglenek, vagy, aki bírja anyagiakkal, és élni akar, magánrendelésre fog menni.
Attól félek erről szól a dolog, és ami felháborít, hogy mondjuk az olyasmi emberek, mint én, semmi mást nem fognak tenni, csak fizetni a TB járulékot orrvérzésig, egyébként meg az agyonadózott, agyonsarcolt jövedelemből lesznek kénytelenek kúráltatni magánrendelésen a családot.
megint 2007. 02. 26. 11:11
Mióta az eszemet tudom, itt mindíg átszervezés van.
Mindíg az az ok, hogy ez így nem működik gazdaságosan , meg nem hatékony stb.
Aztán mindíg kiderül, hogy az átszervezés többe került mint amennyi a megtakarítás volt vele.
Az eredmény meg úgy se működik mint ahogy szervezkedés előtt, és még drágábban újra át ne kellene szervezni.
Arról nem is beszélve , hogy ha X helyről elbocsátanak valakit és Y-ra felveszik akkor sosem küldik el üres zsebbel !

Mi meg csak esszük a kefét

Tök mindegy , hogy államigazdaságokat vagy közintézményeket vagy kórházakat vagy mást szervezünk át a lényeg hogy csináljunk valamit, mert akkor lehet költekezni....a pénzből meg jut is marad is.

Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 10:52
Előzmény: #24  tokos.
"Hidd el pénznyelő, ez egy gátlástalan, mértéktelen banda, semmi más nem érdekli őket, csak az, hogy két kézzel tömjék a zsebükbe a pézt."
Nézd, ezzel egyetértek, én se vagyok hülye. Mégkevésbé nem vagyok elvakult ilyen vagy olyan szavazó. Csak ezeken a topicokon - nem rólad beszélek - gyakran hangzanak el olyan szövegek, hogy "kiárusítják", "elkótyavetyélik" az országot, "kifosztják" a népet, stb., végig sem gondolják, hogy attól nekünk nem jobb, mert (csődhalmostul) van ez meg van az, attól jobb, ha működik (nincs ez máshogy a kórházaknál sem, ha van 153 szar, adósságcsapdában haldokló kórház, vagy van 115 így vagy úgy működő, az mégiscsak jobb). A másik divatos dolog, hogy ha eladás, átszervezés, racionalizálás folyik, akkor reflexszerűen megy a szöveg, hogy mert valaki jól jár ezzel. Sok esetben ez biztosan így is van, csakhogy így sajnos nem lehet semmit csinálni.
tokos. 2007. 02. 26. 10:24
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Két dolog. Egyrészt elég szomorú, hogy a Győzikén és Big Bráneren nevelkedett nép dönt az ország sorsáról, másrészt senki nem hozta szóba a Fideszt, nem értem, miért kellett ide keverni őket, most éppen a kispadon csücsülnek... Vagy tán lázálmod van, és azért óbégatod, hogy FITYISZ, FITYISZ?
Vagy mi?
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 10:03
Előzmény: #24  tokos.
"Hidd el pénznyelő, ez egy gátlástalan, mértéktelen banda, semmi más nem érdekli őket, csak az, hogy két kézzel tömjék a zsebükbe a pézt. tokos. "

Ez így van! A baj csak az, hogy a jobboldal semmivel sem jobb. Nem véletlenül buktak el két választást. Az MSZP szar, de úgy tűnik, a népk szerint a FITYISZ még szarabb. Tehát ne legyél oly hangos, kérlek.
tokos. 2007. 02. 26. 09:32
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
"ELVILEG a feleslegesen nagyértékű ingatlanokban tevékenykedő túlméretezett bürokrata hivatalok leépítése, átszervezése, összevonása nem hülyeség"

Elvileg valóban nem. Csak itt nem erről van szó. Átszervezni a jelenlegi helyükön is át lehet szervezni, az ingatlan értéke meg nem csökken.

De mint írtam, mindössze arról van szó, hogy valaki szemet vetett rá, és valaki megkapja jussát azért, mert odaadja. Egyébként telekáron akarják elpasszolni, és mivel a "palota" nem kell az új tulajnak, a bontás költségeit is az állammal akarja lenyeletni. Jó pénzért le is fogja.

Hidd el pénznyelő, ez egy gátlástalan, mértéktelen banda, semmi más nem érdekli őket, csak az, hogy két kézzel tömjék a zsebükbe a pézt.
Törölt felhasználó 2007. 02. 26. 09:19
Előzmény: #22  tokos.
Tudom, mit beszélek, és persze, túloztam a palotával, mondandóm lényege azonban nem ez volt.
Ettől függetlenül a gátlástalan zsebtömést persze én is elítélem, de ELVILEG a feleslegesen nagyértékű ingatlanokban tevékenykedő túlméretezett bürokrata hivatalok leépítése, átszervezése, összevonása nem hülyeség. És valahol, valamikor el kell kezdeni.
tokos. 2007. 02. 26. 08:07
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Bocsi, de te nem tudod, mit beszélsz.

Szó sincs palotáról. Nem különösebben nagyméretű. Több épület van és kész.

Egyébként meg, ha túl nagy lenne, egy-két épület bérbeadható irodának. Valószínűleg jó ára lenne...

De sajnos nem erről van szó, itt a léről van szó. Kókának fáj, ha van pénz ami nem az övé. Egyszerűen iritálja.

Sajnos ez volt az a pont, amikor azt mondtam, ezek nagyívben sz.rak az ország érdekeire. Mértéktelenül és gátlástalanul tömik a zsebeiket, semmi másra nem megy ki a játék, csak erre.
Törölt felhasználó 2007. 02. 25. 21:10
Előzmény: #20  prfecó
Persze, a fidesz öszinte támogatásáva. Jobban élnénk mint ma, ha az orbánékat 89-ben lecsukják 15 évre. (átlag magyar). Ebben biztos vagyok, kiszámoltam...

Topik gazda

tokos.
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek