A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Miért nem keresel olyan cégeket, akik fejlesztenek bloklánc technológiára és bevételeik egy részét ebből szerzik? Pár példa: IBM, MSFT, ORCL, RHT, VMW, CRM, MA, BR, HIT, HIVE, WMT, BAC. Ezek a cégek értéket teremtenek a technológiából, míg a magánkibocsátású coinok inkább belőled akarnak pénzt kiszedni.
Aahh... bátorság? Ha lett volna, s nem vok vérnyúl, akkor 2017. dec. közepén lett volna a kiszállóm a btc-ből, de nem volt, mert benne sem voltam. Nincs okom felturbózott profit hajszolásra, ....csak, ...hát ...a köldöknézés még nyuggerkorban sem egészséges. Mert a fx profitrealizálás egyhangúsága mellett tenni kéne valami izgalmasat.... :) ...gondoltam a bungee jump-ra, vagy az ejtőernyőzésre, de ezeknél ismét előjött a vérnyúlságom, ...az éves Balcsiátúszás pedig már szintén rutinná alacsonyult,... ... még lenne itt ez a falusi kocsma, de ehhez meg nincs kedvem.... ... viszont ez a blokklánc és kripta buli érdekel, legalább is ismeretterjesztői szinten.... ... csak annyira, hogy ne égesse ki az agyamat és a zsebemet... :)
Igényed támadt esetleg, hogy valamiért gyorsan felturbózd a profitodat?... és amellett úgy véled, hogy erre épp a kriptopiac volna a megfelelő a legendásan alacsony kockázatok miatt??...:)... ez esetben irigykedve bámulom eltökélt bátorságodat.
Ezt hogyan igyekszel kivitelezni, amúgy? Direktben csencselsz a kutyagumival valamelyik garázstőzsdén, vagy inkább 50-100+ dodós (eurós) spread-ek mellett hizlalod a virtuális kutyagumi szagát viszonteladó cfd-broki máját??...:))
Igaz, hogy nem tudom (keveset tudok) a bitcoinról, de nem érvelek vele kapcsolatban sem pro, sem kontra. Ellenben próbálok morzsákat zsebre tenni belőle, és próbálok nem Don Quijote lenni.... :)
"...Geza Umak Technológiai jóslatok: “Egy rakéta sohasem lesz képes elhagyni a Föld légkörét” – New York Times magazin, 1920 “A TV nem fog sokáig tartani, mert az emberek hamar megunják, hogy egy fadobozt bámuljanak minden este.” – Darryl F. Zanuck filmproducer, író, rendező, 1946 “Semmi sem indokolja hogy egy megánszemélynek legyen otthon számítógépe.” - Kenneth Harry Olsen, elektronikai mérnök, a Digital Equipment Co. társalapítója, 1977 “Azt jósolom hogy az internet egy látványos szupernovává duzzad, majd 1996-ban katasztrófálisan összeomlik.” - Robert Metcalfe, villamosmérnök, az Ethernet társfeltalálója, a 3Com alapítója, 1995 “Következő Karácsonyra az iPod halott lesz, lejárt, kifut, vége.” - Sir Alan Sugar brit üzleti mágnás, politikus, politikai tanácsadó, 2005 “Nincs rá esély, hogy az iPhone jelentős piaci részesedésre tegyen szert” – Steve Ballmer, milliárdos üzletember, a Microsoft vezérigazgatója, 2007 “A Bitcoin egy lufi ami ki fog pukkani.” – névvel és név nélkül, ismert és ismeretlen személyek, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 ..."
...és lesz sok-sok kutyagumi? Lehet, elfogy az utánpótlás, mert Ázsiában megkajolják a kutyusokat. ...és akkor hiánycikk lesz a kutyagumi. Pedig szükség van rá. ...valahol, valamiért... ....pl a sublót fiókban tartani értékőrzőként... merhogy jó büdös és elriasztja a tolvajt, így a fiókban megmarad a kutyagumi és mellette az érték is.... :) Egyébként is, ha a szomszédnak van, akkor nekem is kell, hogy legyen saját kutyagumim.... :)
úgy vélem, hogy a túlnyomó többség egyelőre sok-sok pénzből vásárolt egy kevés kutyagumit...:))... a sok-sok kutyagumi kevés pénzért eladása majd csak ezután jön...:)))
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!