Nagyon illikvidnek tekinthető, szerintem röviddel az osztalék bejelentése után azért megüti az 500-at. Fundásan pedig a korábbi 4400-as árfolyamokhoz képest ma már a forint is gyengébb, illetve a lengyel és a cseh piaci jelenlét is erősebb. Így szerintem a korábbi csúcsok megdöntése fundamentálisan is indokolt, a mhangulat meg majd indokolja az 500-at.
Nyilván túlzás az 1000, de arra mernék fogadni (csak kis tételben), hogy meglesz az 500 idén. A 2019-es (remélem teljes) osztalékkal és a 2020 utáni osztalékkal rövid távon a 450 elég reális árfolyam.
Hogy itt is meglegyen: Nagyot emelkedett a Duna House árfolyama a mai kereskedésben, miután a cég a tegnapi piaczárás után előzetes negyedéves számokat közölt. A társaság beszámolója szerint 2020. negyedik negyedévére a Duna House Group maga mögött hagyta a COVID-válságot. A harmadik negyedévre rekordokat elérő, és a negyedik negyedévben is éves szinten 13 százalékot bővülő ingatlanközvetítés mellett az év végére a hitelközvetítés is új rekordokat döntött 34 százalékos növekedéssel. A 2020. év egészében megmutatkozott a cégcsoport üzletágaiban rejlő diverzifikáció, az utolsó negyedévben pedig a külföldi terjeszkedésben rejlő húzóerő: a lengyel és cseh tevékenységek minden üzleti szegmensben történelmi rekord volumeneket értek el a negyedév során. Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20210108/szarnyalnak-a-kis-papirok-a-magyar-tozsden-464474
Szinte üres az eladó oldal. 450-nél egy kisebb dugó, de azt leszámítva 500-ig szabad a pálya. (Tavaly a veszteséges DH pakkokat átraktam TBSZ-re, mert 350-nél annyira siralmasnak nézett ki. Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan 400 fölé kerül.)
A 400-at erős pozitív hírre szokta átvinni. Ha meglesz a 2019 után fizetendő osztalékelőleg mértéke, akkor fogja átlépni. (Nem elírás a 2019) Szerintem a kzgy-ig nem fog 400 fölé menni, de ne legyen igazam.
Lássuk akkor : a Wabe veszteséges, nem kicsit, és nem két hónapja. Ott a speka és a várakozás hajt fel. Rába? Dettó. Amúgy hatalmas szarkuoac. Milliárdok kellenek bele, hogy talán jó legyen valamire. Speka. Master? Hát ott jó a sztori, de még 1500at sem ér, nemhogy 2000et. Jelenleg speka. Sajnos ezekkel nagyon sokat lehetett keresni. A Duna igazából tök jól megy. Nem volt veszteség, jól megy Lengyelország is. Szerintem kimarad a speka körből, de szép oszti jön jövőre és talán utána sem itt áll majd az árfolyam.
Ki mit vár őszintén jövőre? Én kissé elbizonytalanodtam, az alap felállás, hogy szerintem lesz egy kb. 8%-os oszti meg egy 10% emelkedés......és ez egy érett piacon kellemes hozam lehetne, de most, hogy száguld a wabe, a rába meg a master is....hát kissé relativizálódik
A novemberi értékesítési adatokat még nem osztotta meg senki: https://bet.hu/site/newkib/hu/2020.12./Duna_House_Barometer_kozzetetele__128500593 . Részlet a vezetői összefoglalóból: "Az év végéhez közeledve csökkenő, de még mindig aktív kereslet jellemezte a novemberi ingatlanpiacot a Duna House Barométer adatai alapján, amely így a tavalyinál 4%-kal több tranzakciót eredményezett a lakóingatlanoknál. Az értékesítési árakban továbbra is mindkét irányban érezhető enyhe
változás előző hónapos vagy előző éves viszonylatban is, de összességében stagnáló, korrigáló árak
voltak jellemzőek az elmúlt hónapban.
A Duna House a teljes piacra mért keresletindexe 77 ponton áll, ami utoljára 2015-ben volt ennél magasabb, a vevők tehát aktívan figyelik az ingatlanpiaci változásokat és készülnek az év elején érkező változásokra."
DUNAHOUSE részvény