Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"A chart balról jobbra halad, de csak jobbról balra nézve lehet megérteni."
<Kierkegaard-parafrázis>
Eredeti: "Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni."
Ez tényleg nagyon durva lenne, amolyan igazi tőzsdéhez illő extra szopa-nyala. :)
Bár akkor már inkább egy még meredekebb emelkedést tudnék elképzelni 100 pontnál kevesebb vissza tesztekkel, és akkor teljesülne a long trend utolsó, 3. fázisa, a Newton-Leibniz-Gyuszi -féle "végtelenbe tartó" érintőfüggvény, ami tényleg nem lehetetlen. Sőt, elvileg egy több éves long trend ebből a 3 szakaszból áll: kilábalás (nagyon törékeny) - megerősítés (hosszú, stabil, kiszámítható) - hurrá optimizmus (rövid, gyors, meredek), bár ilyet azt hiszem még nem láttunk.
Minden esetre nagyon veszélyes dolog most erre spekulálni és all in- t mondani 6-700 pont veszteség után. Légy óvatos! Poziban a "szerelem" elhomályosítja az éles látást és csökkenti a józan ítélőképességet.
Elnyújtott csapkodó lesz ilyen kamatkörnyezet mellett, mivel, nincs nagyon más alternatíva....ezt jósoltam, hogy az esés ilyen lesz, bár ez minden képzeletemet fölűlmúlt...
a mi és a miért a kérdés most is.
A világgazdaság helyzete nem olyan borús mint azt egyesek beállítják, bár el kell ismerni, hogy nem is olyan rózsás mint azzal hitegették a népet tavasszal.
Most nincs ugyan hatalmas gazdasági expanzió, de USA nő, Kína Hard landing nem lesz, világháborúra nem kell számítani, az orosz-ukrán helyzet is normalizálódik előbb utóbb. A spekulatív tőke amortizálása mondjuk kihívás lesz, de a kamatemelés alapjában nem fogja bedönteni a tőzsdéket. ez a helyzet szerintem
BTK: "Csalás bűntettét követi el az, aki másokat vagyonszerzés céljából megtéveszt és/vagy tévedésben tart."
Abban van az igazi zsé, nem a magányos tőzsdézésben és önbecsapásban. Az önbecsapás a legveszélyesebb fenyegetés önmagunkra nézve, amit csak el tudok képzelni.
ha egy 6-12 hónapra elnyújtott short trend indul,long korrekciókkal,akkor akár 5000-ig is lemehet.
Most a 8000 megfoghatja és vissza is viheti a 8900 as szint közelébe,mivel nagyon magas a napos túl adottsági szintje,de utána jöhet a 7400-es szint,vagy ha 8000 nem fogja meg akkor 7400 környéke már az első körben össze jöhet.
Kérdés,hogy begyorsul-e az esés napon belüli korrekciók nélküli lesz,vagy elnyújtott ,csapkodó lesz.
egyetértek az általános megközelítéssel és a konkrét számokkal is
feltételezve egy együttes felfelé korrekciót az indexekben érdemes talán figyelni mellé az SP indikátort, amelynek az 1880-1900 sávban illene megnyugvást találnia
Sziasztok!
vegyen mindenki kis levegőt. A 10 k-s dax valóban futurisztikus volt, de szerintem nem kell akkora armagedonra számítani mint 2008/9-ben amikor 8100-ról 3600-ra esett (-55%). Akkor az nyilván egy világválság volt. 2011-ben a görög válság, és EU-s recessziós félelmek miatt. 2009-ben az eus adósságváláság és recesszió miatt 7600-ról 5000-re esett (-35% le). Most azért kontrolláltabb lehet ez a le. Szerintem a 8000-nek meg kell fognia, feltéve hogy a deflációs félelmeket az EU stabilizálni tudja. Itt most hosszabb távra kell tervezni az biztos és vastag sl-t használni (a kanócokat most hagyjuk).
Szintek:
8750 (100 hetes bár ezek mostanában nem
nagyon működnek, de a 8900 visszatesztjéhez jó lehet, és szerintem illene is)
8450/8500 (2013-ban erős ellenállás)
8000/8100 (20%-os korrekció Bear market választóvonal + korábbi csúcs)
+ uccsó mentsvárak 7700 és 7500 között a 2011-es csúcs, 200 hetes és 50 hónapos MA + 2009-es és 2011-es aljak trendvonala.
Valaki biztosan talál ezek között FIBO szinteket is, az célárat segíthet eltalálni, sajnos én nem vagyok ügyes ebben. A forint fillér számokat hagyjuk, mert kanóc biztosan lesz bőven.
Törölt felhasználó2014. 10. 11. 12:16
amerikai indexeket nézve,jövő héten ott is bukni látszanak a hetes támaszok,dax értelem szerűen követni fogja őket akár 8000-ig is.
arany pedig jővő héten long kb 1250 foghatja vagy 1270 fölé zárhat hétvégére.
"A nagy összeomlás soha sem ágyúdörgés közepette jön el, hanem az ágyúdörgés utáni madárcsicsergés közben."
Taxisgyuszi
Lehet, h nem pontosan idéztem, de vmi ilyesmi. Te vagy a legfelkészültebb tréder, akinek az írásait valaha is olvastam, és ez nem cinizmus. De ha Te is így benézted - pedig előre megjósoltad - akkor másoknak milyen esélyei lehetnek?
az egy dolog,hogy én nem értem,de ha jól sejtem az árfolyam sem érti így neki is intenzíven kell képeznie magát,hogy nehogy véletlenül rossz irányba menjen :)
Ha viszont az árfolyam rosz irányba menne,akkor még mindig lehet azt mondani,hogy ez azért van mert az árfolyam nem volt ott a legutóbbi tőzsdei elemzők közgyűlésén,és így nem tudhatta,hogy merre is kell mennie:)
az egy dolog,hogy én nem értem,de ha jól sejtem az árfolyam sem érti így neki is intenzíven kell képeznie magát,hogy nehogy véletlenül rossz irányba menjen :)
Ha viszont az árfolyam rosz irányba menne,akkor még mindig lehet azt mondani,hogy ez azért van mert az árfolyam nem volt ott a legutóbbi tőzsdei elemzők közgyűlésén,és így nem tudhatta,hogy merre is kell mennie:)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?