Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"a führer pofájába se az amcsik léptek, elöször az oroszoktól kapott, usa csak akkor kezdett észbe kapni amikor már a ruszkik a "spájzban" voltak ,
"
és arról is tudnék, hohy ki mikor szállt be, illetve, hogy ki kitől /mit kapott/ először! de az nagyon "off" lenne ide. Ezt is miért merem ide? Nos, ha atőzsdét kicsit is érdekli a politika, akkor azért! Azért mert félek az igazság hal meg újfent lefghamarabb, csak előbb lemásolja a múltat újra, majd ha az emberiség nem, de amaz a leckét jól megtanulta, akkor égheta számla, jöhet a csúszda.
hú, azt most láttam.
pedig nem vagyok oda egyáltalán Clint Eastwoodért, de az a film ütött, volt mondanivalója, és nem lehetett abbahagyni a nézését (mint minden jól rendezett filmnél), pedig nem egy bonyolult sztori
azt én is ajánlom.
visszatérve topikra: ez a dax egy béna kacsa amerika nélkül. Mostmár, délutánra nem is próbál úgy csinálni, mintha csinálna valamit, szinte könyörög, hogy mutasson neki irányt valami, nyisson már ki new york..
Ha ezek közül valamelyik érdekel, el tudom küldeni pdf-ben (ha pl. ebookon olvasol)
Én spec jobban szeretem hagyományos módon olvasni és amit nem tudtam megvenni azt inkább kinyomtattam és beköttettem.
Edwin Lefévre - Egy spekuláns feljegyzései
Mark Douglas - Trading in the Zone
Birger Scháfermeier - A sikeres trading műveszete
T. Harv Eker - A milliomos elme titkai
Clint Eastwood magaválasztotta színészi hattyúdalát, a "Gran Torino"-t láttad már? Épp valamelyik nap adták a tévében, így újra megnéztem. Ha nem láttad, akkor kötelező darab, de SEMMIKÉPPEN ne olvasd el a cselekményét előre... szerencsére nekem sikerült régebben úgy megnéznem, hogy nem tudtam miről szól... nagy élmény, ha így vág neki az ember.
Néhány hete írtam be ide vagy 30 olyan tőzsdei könyv címét, melyeket a legfontosabbnak tartok... hát azokat mindenképpen ajánlanám.
Németül tudsz? Mert épp tegnap szereztem meg a net fortyogó bugyraiban André Tiedje könyvét: "Elliott-Wellen leicht verständlich", ez a címe. Most is ezt olvasgatom éppen. Tiedje guru 2011 óta 30.000 körülre várja a Dow Jonest néhány éven belül Elliott alapján.... és jelentősebb köztes korrekció nélkül. Az ő elképzelése szerint pld. az armageddon érdeklődés hiányában mostanában is el fog maradni.
Sima lektűrként fogom fel az írásait, egyike azoknak a neveknek, akiknek a prognózisait rendszeresebben olvasgatom.
a führer pofájába se az amcsik léptek, elöször az oroszoktól kapott, usa csak akkor kezdett észbe kapni amikor már a ruszkik a "spájzban" voltak ,
a volt jugo konfliktus generálása kapcsán se csodálkoznék ha 20 év múlva kiderülne hogy benne volt a cia/usa keze , (mintahogy a mostani ukrán szitunál is) ,
viszont az akkori kgst/varsói szerz. tömb szétesése után jó alkalom kínálkozott usának megcibálni az oroszmedve bajszát élesben a balkánon , mármint hogy mik az új tűréshatárok , ki mihez tartsa magát !
biztos ismered cia vs Kuba/Diszno-öböl , Che vagy Allende esetét dél-amerikában ,
benne volt a kezük, vastagon !
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?