Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
ja, véletlenül bele is vett nekem 9900-on, rajta felejtettem egy megbízást, zártam is, jól jött :) Bár egy újabb rekord szint jobban jönne, zoltanóval rengeteget fogunk keresni rajta :)
Ma ECB ülés: a piaci várakozások kamatcsökkentésről és egy a KKV szektornak szóló célzott hitelprogramról szólnak. Emellett kérdés, hogy Draghi belebegteti-e az eszközvásárlás (QE) lehetőségét az euró leértékelése érdekében - ezt is elég sokan szeretnék. A legjobban annak örülhetne a bank, ha verbális intervencióval sikerülne érdemben gyengíteni a közös devizát, ekkor nem is kellene már újabb tényleges intézkedést hozni - ha a piacnak ez elég. Egyre inkább az a konszenzus, hogy most nem lesz QE, de Draghi az infláció csökkenésének esetére beígéri majd azt, erre már volt korábban is utalás.
Érdekesség, hogy a friss áprilisi adatok szerint az Eurozóna kereskedelmi többlete rekordszintre emelkedett az USA-val szemben (elsősorban persze Németországnak köszönhetően), ez elvileg nem támogatná az euró gyengítésének szükségességét - bár ettől még a periférián nagyon örülnének ennek.
Nagy napra ébredtünk. Délután eldőlhet az irány, 10 napja ezt várják a piacok...eközben USa inkább felfelé haladt, Dax oldalazott...9930 környéke talán arra nem lesz elég, hogy esés előtt felszúrjanak 10000ig, bár 50-70 pont azért nem sok....A piacok azért nem véletlen mentek felfelé az elmúlt hetekben, elég sok minden be van árazva, talán egy hajszállnyival több esély lehet a csalódásra, de meglátjuk...Usa és a Daxnak is elég nagy tér lett lefelé is...
szerintem,HA minuszba teszik a kamatot,az csak egy felfelé rántást fog okozni és vissza,ha "QE" indítanak az egy fel-le aztán fel 14000-ig.(de én hót kuka vagyok az egészhez!!!)
Draghiék ma mindent eldöntenek. Átmennek mínuszos kamatba, mongyuk -5%-ba :) így aztán kiseprik a pízt a bankokból, hogy kölccsétek el meg fektessétek be, az indexek meg örömükbe kilőnek mint a rakéta, és eltűnnek a semmibe...
ja és még egy érdekesség,mindenki aki május 26 előtt daxot vagy dax komponenst (jelentsen a szó bármit is) vett az nyereséges. persze az nem azt jelenti,hogy a nem szakadhat be.
A smart money (okos pénz) már menekül a részvénypiacokból. Többen elhagyták már a hajót, a maradék pedig szép lassan adagolja a pakkjait a lakosságnak.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?