Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
üdv....jövő héten egy nap 100 pontos eséssel felér az éves szentiment nullába...azaz megérkezünk a vízválasztóhoz ! :)
Törölt felhasználó2012. 10. 20. 20:50
Előzmény:
törölt hozzászólás
ezt a nagy adóssághalmazt melyet sok ország felhalmozott nem fogják tudni leépiteni. több eus országban választások lesznek ellenkezés széthúzás görögök kilépnek és akkor dölnek a dominok + szerintem katonai konfliktus a közel keleten ami átterjedhethet más országokra is. ja és élelmiszerválság még nagyobb aszály miatt nagyjából ennyi de majd meglátjuk
Kib@ottk*vasok lóvét nyomtattak. Ez a pénz egyszercsak ki fog áramlani a jáccótérről (tőzsde, értékpapírpiac) a világba és az eladósodottsággal bírkózó nyugati világban nem lesz olyan ipar, gazdaság, ami felszívhatná.
Ugyanakkor az infla kézbentartása végett emelni kell majd a kamatokat - de nem lesz, ami a kamatokat kitermelhetné.
szerintem ha esni fog azt még idén elköveti minden adott hozzá rossz gyjk. amcsi elnőkválasztás kimenetele amcsi adósság lefaragási újabb eus problémak. aztán emelkedés és a végső összeomlás 2013 nyara de ez inkabb az én fikcióm :-)
Nyilván lesz nagyobb esés (800-1000 pont), de sztem még nem most, hanem valahol 7600-8100 közöttről, amikor már a csapból is az fog folyni, hogy a DAX új abszolút csúcsra megy 8150 fölé... erre spekizve sokan fognak beülni, igazi terülj-terülj asztalkám-ot nyújtva a global playereknek.
Együtt kb. 10%-os súlyt adnak a DAX-ban. Az igaz, hogy lehetne jobb is a várakozás, de nem olyan xar ez, mint amennyire te annak látod--- sztem )
Törölt felhasználó2012. 10. 20. 16:16
Sziasztok!Ha Európában lesz gyorsjelentési szezon akkor lehet a short pakkokat bekészíteni főleg ha a dajcsok leadják a dolgaikat mert akkora tréh van náluk hogy rossz nézni!A Volkswagentől kezdve a Mercedesig mindegyik bajban van jelenleg de nagyon...(csak egyenlőre nincsen nagy dobra verve)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?