Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Inkább azt kéne belátnod,hogy szeretsz trenddel szemben kötögetni napon belül,mert veszélyesnek tartod a napon túli trendirányú tartást.. Ettől még lehetsz nyerőben,nem vitatom,és sok sikert kívánok hozzá,dehát egy páran már felrakták ide a fej-váll alakzatot,ill.volt szó a halálkeresztről is,ami mind az eső trendet valószínűsíti,és úgy néz ki be is teljesedik.. Ettől még jó longolást kívánok,csak nehogy beragadj,aztán meg jön véletlen egy fekete hétfő a további hozamemelkedések miatt..😉
830 környéke (sávban) hetesen azaz hetesen kemény dió onnan szép soxor pattan az ár … ha letöri (passz ?) majd alatta a 100 hetes MA- val akkor csúnya lehet…a fekete manusz hullámos kacatjának (ellis izé) elméleti célára naposon 14600 kb. finoman matekozva http://keptarhely.eu/view.php?file=20231020v02xh7351.jpeg
No comment...😜 Fáradt vagyok már ahhoz, hogy újra leírjam az idősíkok szerepét +a többi "okosságot". Irígylem azok türelmét, akik ezt rendszeresen megteszik, mert sokat tanultam itt tőlük(pl.Joe)🙏
"Minden irányt lekereskedsz" Kb.egy bő hete egy irány van,és az nem a long..😉 Majd ha fordul,és elkezd emelkedni,akkor longba állok pár napig,hétig..Majd amikor Te a pluszos nyitásokba beleshortolsz. Na akkor kell majd longolni..🙂
egy javaslat nézegess elemzőket minél többet , de ne ezt várd , hogy tudják a tutit az irányt , mert ugye csak valószínűsítenek (és a zöme nem kereskedik csak lóvéért elemezget) , hanem nézd meg hol , hogyan , hová húznak ki fibót , trendvonalakat, csatikat stb stb ...milyen MA-kat , EMA kat használnak ill indikátorokat esetleg elliznek....nincs egyedül üdvözítő út, egyszer valaki azt mondta , hogy ez egy külön szakma , de a bankok szolgáltatók komoly érdeke , hogy idehozd a pénzed majd elvesztve bánatosan elkullogj...:) „ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
Ne ijesztegesse a dolgozókat kérem ! Hiszen ahogy az anyavállalatnál lévő don szokta ( maximális empátia hiánnyal és szerénységgel ötvözve) mondani “ ha a kicsik sokan veszik gyorsabban esik és ha sokan shortolják emelkedni lássák “ http://keptarhely.eu/view.php?file=20231020v01xfp422.jpeg
"Jelenleg 70 pontra van a KO-tól, 2200 az értéke. Ha jól tudom, kb. 6 certipötyi 1 dax pont, tehát 400 körüli a "felár" a KO-hoz képest. 20% körüli bukta, ha kiütik, ha fullos a maradványérték.". . Nem tudod jól. A certiknél a "szorzó" mutatja az alaptermék és a certi árfolyamának kapcsolatát. Az említett erstés certinél ez 0.01. Azaz 1 DAX pont => 1 eurócent változás, tehát 3.8-3.9 hufos változás.
csak a legtutibba érdemes beszállni napon belül vagy 1-2 napra …pl. dax longnál a dodo index esik a daxvix , söpövix esik és a sentiment alapján a kicsik nincsenek extrémen tele longgal ( mert 90%ban veszteségesek tehát általában elbaxxák) …illetve a pozi felett ne llegyen a tf-nek ( vagy nagyobb tf-n ) megfelelő erősebb ellenállás + aztán még 5 oldalnyi fiszfax ….a shortnál fordítva …azt rebesgetik 10.000 óra gyakorlás és összejöhet persze a legjobbak találati aránya sem lesz 50-70 % felett , ami minden üt a kockázatkezelés..,.ja és ha index kereskedő valaki érdemes még 3-6 instrumentumot ismerni ..állítólag (úgy hallottam)
Mostanában nem szokott longolót mondani nem? Az igaz hogy irányt látni szinte lehetetlen a megszólalása után elnézve az összevissza mozgásokat. Igazából a csatornában lefelé történő hullám mozgását próbálom követni a tétjeimmel. Annak pedig még lejjebb van az alja. Meglátttyúk :)
háát az adatok majd powell előtt már kissé kaszinós partizánkodni szvsz főleg certivel (macerás ill necces a kockázatkezelés) .....ha powell tata mond pár nyugtató mondatot akkor a duplaalj alakzati célárát is összebarkácsolhatják viccből.....:) "Vannak régi pilóták és vannak bátor pilóták, de nincsenek régi, bátor pilóták."
h4en csinált egy dupla aljat a kérdés felfelé egy hetes csökkenő trendvonalat áttöri-e (100 körül) ,ha nem majd taknyol tovább a 830 környéke felé (ugyi az idősíkból adódóan nem tudható, hogy ma lehet ) http://keptarhely.eu/view.php?file=20231019v02xb8vfr.png
Jelenleg 70 pontra van a KO-tól, 2200 az értéke. Ha jól tudom, kb. 6 certipötyi 1 dax pont, tehát 400 körüli a "felár" a KO-hoz képest. 20% körüli bukta, ha kiütik, ha fullos a maradványérték.
Igen, ebben az esetben örülök a nullának, ami min.50 pötty napi átlagban. Csak arra nyitok pozit, amit én jónak látok. Gondolom, te minden irányt mindig lekereskedsz😉 Jól teszed, ha megtesze! Én jól élek abból, a "néhány" pontból amit nekem sikerül összehozni. Nem figyelem 0-24- ben. Vannak favorit időszakaim és sokat utazom is.
Bocsi, de én sokkal többet nyertem mert 15300-ról TS certi shorban voltam 10-es áttéttel. Szóval kb. 20% al adtam el azt ma reggel és várom a Pingi alatti TL beszállót :)
óóóóó rafkós pásztorkirály kend…. régebben a piros volt alul a kék meg fent, de a lényeget tekintve egye le a fene pár napon belül aztán újratervezés kellene a mai zűrzavaros időkben mindenképpen…persze a GBL-k mókás húzásait némileg ismerve nem zárható ki a terved, hogy gyorsan tartanak egy miki rallyt utána…:) https://www.youtube.com/watch?v=quwIhvHlEVk
ez az első lépcsős pingvin , de volt egy régebbi lentebb lévő piros pingvint (ismeretlen pingvin pásztorok hajtották feljebb valószínű) https://www.youtube.com/watch?v=5JtAXM_U9XA
"kétszeresen kicsinyített" órás azt mutatja kb. mint a "normál" h4 ...nézd meg mit látsz normál nézetben óráson majd h4en.....:) ...de ön dönt nekem aztán teljesen mindegy....a kérdés ki milyen idősíkon kereskedik , annak messze nem mindegy https://i.imgur.com/L5LbHJJ.png
Az elmúlt napokban,csak a tegnap előttin volt egy kis átmeneti erősödés. Ezért írtam,hogy mostanában az eső trend a jellemző..Most is lent vagyunk a támasz körül. Én úgy tanultam,hogy még napon belül is veszélyes a trenddel szemben menni,mert az irány váratlanul bármikor lefordulhat..Ha a a helyes irány választjuk,abba még ha beszorulunk is,véletlenül,a következő napon már van esély hogy pluszba forduljunk.Ezért írtam amit írtam..
óráson illetve kisebb tp-n sinte kár elemezgetni , mivel annyira csapkodó (hírérzékeny) h4en ill naposon ( 3-14 munkanap ) a dupla alj (950) majd egy régi piros pingvin célára (830 körül) valószínűsíthető , mint ahogy a fekete nagykövetem firkálta egy kissé igénytelen rajzocskán ...utána ujratervezés feketemelos péntek, 16:38Előzmény: #260720 feketemelos#260749 van egy manusz Elliottnak hívták (már bekrepált , mint lenin)...neki volt egy hullámelmélete amivel kisebb idősíkon kár erőlködni , de ha naposon összeáll a kép szép találati arány jöhet össze hasonlóan , akár mint a napos ichimokun….ezen hullánbizgele szerint az ötödik hullám kezdődött a daxban naposon lefele… http://keptarhely.eu/view.php?file=20231013v03xikngm.png
gondoltam rajzolok egyet, dél körül aktívak vagytok. dax 1h: https://kephost.net/p/MTAwMzU4Nw.png az igazsághoz hozzátartozik az, hogy a várakozásaim általában nem jönnek be, így ha én esést várnék, akkor abból emelkedés lesz...:D. Bár.. én úgy látom, hogy azt a narancssárga vonalat (ami alulról jön felfele) nem kellett volna letörnie, látszólag vissza is tesztelte, de egy kicsi sávban oldalaz (ezeket a tetőket összekötöttem a lefele tartó narancssárgával) a kéket még nem tesztelte vissza, talán nem is kell érintenie, és átmegy vissza a narancssárgák fölé. Ti hogy látjátok? (EUR HUF pozim van...)
Egy pap felajánlja egy apácának, hogy elviszi kocsival. Az apáca beül, és keresztbe teszi a lábát, ami miatt a ruhája felhúzódik, és így láthatóvá válik a combja. A pap ezt meglátja és kis híján karambolt okoz. Miután egyenesbe hozza az autót, a pap lassan az apáca combjára teszi a kezét. Az apáca azt mondja: „Atyám, emlékszik mit mond a 129. zsoltár?” A pap erre elveszi a kezét. De amikor sebességet vált, akkor a keze újra az apáca combjára téved. Az apáca megint azt mondja: „Atyám, emlékszik mit mond a 129. zsoltárt?” A pap elveszi a kezét és mentegetőzik: „Sajnálom, nővér, a test könnyen bűnbe esik.” Amikor megérkeznek, a nővér nagyot sóhajt és kiszáll. Amikor a pap visszaér a templomba, szalad, hogy megnézze a 129. zsoltárt. Meg is találja: „Menj tovább és keresgélj, mert ott feljebb megtalálod a megdicsőülést.” A történet tanulsága: Ha nem vagy jól informált a munkáddal kapcsolatban, akkor könnyen elszalaszthatsz egy nagyszerű lehetőséget és pofára esel. :D
Pontosan , de szép közhely. Bár arról unortodox és a “laza” tréder körökben sem hallani, hogy hetes grafikon alapján kereskednek napon belül , mert nem lehet…DD)) Utoljára ilyen orbitális zöccségeket Zsuzsi királynő írkált, aki valószínűleg egy unatkozó nyugdíjas nénike lehetett max. egy demó számlával…:) https://www.youtube.com/watch?v=tRHEhznrjvY
Jók a tankönyvek, a nagy guruk és a kisebb megmondók...de a legjobb, ha magadnak alakítasz ki szabályokat és be is tartod. Szerintem túl merev néhány trader, és makacsul tolja a saját véleményét. Take it easy!
Ha a belépési idősík M1 = trendirány idősíkja M30 Ha a belépési idősík M5 = trendirány idősíkja H1 Ha a belépési idősík M15 = trendirány idősíkja H4 Ha a belépési idősík H1 = trendirány idősíkja D1 Ha a belépési idősík H4 = trendirány idősíkja D1 Ha a belépési idősík D1 = trendirány idősíkja W1 Ha a belépési idősík W1 = trendirány idősíkja M a napon belüli kereskedés 5-15 perces grafikonon (Daytrade).történik , percesen skalpereknek becézik a klikkekőket persze ez végülis mindegy
9 és 10 óra között volt egy kb 70 pontos emelkedés, 50 pontot szokott fogni, így akár sikerülhetett is neki. Rocconál is a reggeli emelkedés volt a favorit.
Hát én elolvastam ezt a cikket,de vagy nem tudom értelmezni,vagy hülyeségeket ír. Az SP-től nagy rallyt vár az utolsó negyedévben,viszont a célárat változatlanul 3900-on hagyja..Hogy is van ez?Jelenleg 4360-on van...
EUR USD mintha fordulna 1h-n DAX nem igazán bír az 15180-al. Brent közelít a kilövéshez: 91 Megvolt a dax teljes réstöltés, mégis erőtlennek tűnik egy rakétához.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?