Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Jaja, persze én sem nézem az ilyeneket nagyon semmiben, de a graf a végén azért érdekes...Hogy kb 100% uppot 50% esés követ...Az eléggé rendszeresnek tűnik...
Az a cikk tegnap már fent volt a napi.hu-n, be is linkeltem. Tele van elírásokkal az időszakokat illetően és kb. az unokámnak szól, hogy majd ha megszületik és megnő és tőzsdézni fog, akkor macipiac lesz.... :D
A közelgő veszélyre a Societe Generale stratégája is felhívta a figyelmet a minap megjelent piaci kitekintőjében. Az örök pesszimista stratéga, Albert Edwards az ún. "ultimate" Death-Cross-t említi, amely alatt azt érti, hogy az 50 havi mozgóátlag a 200 havi mozgóátlag alá kerül.
Pontosan. Én is emiatt szívtam meg a shortokkal. A napos fordulós gyertyát kellett volna néznem, nem pedig a mozgók kereszteződését.
De nagy marha voltam!
Aztán a kereszteződés után jelentek meg mindenhol azok az elemzői nyilatkozatok, amely szerint év végéig jelentősen FEL várják az európai indexeket.
egyébként erről a szaakdék szélén táncolunk hírről annyit, hogy a daxban már 07.12.én megszette a két mozgó egymást úgy 6325nél és azóta rendületlenül emelkedtünk majdnem 300 pontot :D
Úgy tűnik. Erre lehet számítani. Csak így picike a nyerő. De legalább trendirányba ment. És akkor most DW?
Felszivárog, mint a talajvíz, aztán esik egyet FEDAPÓ-ra? És ott vagyunk, ahol voltunk?
Isten tudja....
Hát én korrekcióra nem spekizek, csak irányra. Szerintem mostanság dől el, hogy duplacsúcs és megyünk le, vagy törjük inkább a 620-at és megyünk fel tovább.
Ráadásul FEDAPÓ megint megnyitja a lepcsest és az el fogja torzítani a napos gyertyát.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?