Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Az a baj Túl sok pénz van a világban. Btc100k? Nem számít az árazás. Jól írják a többiek, long ++++t hoz tehát long, akármeddig. Stoppok lehet hogy csak 20000 alatt vannak, 19680nal nem tudni....
Nézem én a bolingert,de mellette be vannak húzva minden idősíkon az 50-es,meg a 200-as vonalaim.. Azok sokkal megbízhatóbbak mint a bolinger..Nem tágulnak,szűkülnek hanem ott vannak,és működnek.. Bár én mostanában nem daytrédezek...de októberben sokat kerestem velük..
Dow -0,5 Dax -0,1 Ha a dow repül véletlenül újra 45k-ig( vagy nem) Akkor dax hova megy? Vagy pont akkor esne...? Daxot nem bántják Ezek a reggeli +70-80 rakéták .... furcsák..... .
TA Amiben te nem hiszel soha Leírtad, túl sokat emelkedett. Korrekció>eséssel vagy nélküle. Nélküle= oldalazással. 20300-20500. Te soha nem nézed a bollinger szalagokat. Napos/4h boli szűkül. 4h napos inkább lefelé nyomná, de ott tartják. Minél tovább így marad ,egy idő után kicsit elkezd felfelé fordulni a boli, el tud indulni északra. (Vagy várja az MA-kat. Én azokat nem nézem soha) Profitrealizálás ? Stop 20250 körül lehet. Minek realizálnának? 20600 stopot felrakjak 350re 21250 stopot felrakják 20750re. Hetes tető csúcs körül van. Kénytelen várni.
Nem csak megérzés.. Figyelem a Dow mozgását is.. Nasi most más tészta.. A Dow 1000 ponttal lejjebb. Már lassan egy hete csorog. Most van éppen a H4 200-as támasznál. Onnan pattanhat,akkor a Dax is új erőre kaphat..bár a csorgásban se követte.. Ha átmegy a h4-en,a következő már az 50 napos,újabb 600 ponttal alatta..Daxnak előbb-utóbb reagálnia kéne...Bár úgy is lehet látni,hogy a Dax még mindig nagyon erős,és kivárja hogy a Dow forduljon,és megy vele együtt 600 körülre...vagy a fölé..Ez is benne van a pakliban..
kár elfelejteni.....:) hétfő, 09:45#276031mint szeptemberben írtam a dax hetesen ( ami nem azt jelenti , hogy a héten ugyi) az 5. hullában van ( valami elliott féle izé szerint , aki akar rakjon rán egy zig-zag indit (halvány fehér) és szépen dobja magát) és a hetes emelkedő trendcsatiban (fehér) mozog ....a csatitető környékén ( !!! )indulhat egy komolyabb reccs ( bár ez erre túl magas idősík) https://www.kepfeltoltes.eu/images/2024/12/09/456GERMANY40Weekly.png
Nem adtam el,és röviden összefoglalom miért várom az esést..Szóval alig 3 hete még az volt a probléma,hogy vajon a legközelebbi esést megfogja-e a 18750.. Aztán jött a tömegpszihózison alapuló Miki rally,ha onnan számoljuk,akkor 1700 pont. Miközben fundásan semmi nem változott..Tehát ez a magasság a Miki rallyn kívül semmivel nem indokolható.. Az,hogy még mindig nem jöttek elő az eladók,és nem kezdtek profitrealizálásba,szerintem csak napok kérdése.. Próbálják persze tartani az elért magasságokat,de bármikor beindulhat egy eladási hullám,és az gyors lefolyású lehet..2-3% akár 1-2 nap alatt..Ezt a meglátásomat persze semmilyen TA alapú gondolkodás nem támasztja alá. Szimplán,csak a józan ész..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?