Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
ASX (Ausztrália ), Nikkei ,Topix (Japán) , CN A50 (Kína,) Hang Seng (Hong Kong,] KOSPI (Korea ) de még az NZX ( Új- Zéland) is mínuszban indul. . DAX lesz a mai nap csodája? - lehet kieste most egyelőre magát.
Igazad van#2.-án szünnap volt amerikában,fel is húzták még a Daxot. Az esés 3.-án reggel indult be..Akkor meg füvet nyírtam,délutánig kihagytam kb 1 millió nyerőt. A másikat meg a pénteki kiugrálással.. Az,hogy már most tzdod,higy hétfőn reggel árállsz shortba,az azért elég durva.. Ha mélyen nyit,esetleg akkor mernék próva longot nyitni,de csak ha elindul reggel felfelé.. Shortot nyitni ekkora esés után,akkor is bátor dolog,ha eserleg pluszos nyitás lesz.. Az megint más,ha valaki 19.000 körül nyitotta a shortot,és a tartás mellett dönt.Akkor csak a nyerőből mehet vissza. De új pozit nyitni,az már casinós..
Beszéltünk a napokban arról, hogy hol lehet még nyitni 1:500 tőkeáttéttel számlát. Még aznap találtam egy helyet ahol van MT5 számla is, mert az fontos hosszabb távú pozinál.Nyitottam egy demót és azon hosszútávra reálisnak vélt pozikkal. https://imgur.com/a/FtuJoeP Két hétig él a demó számla. És ha már DAX akkor tulajdonképpen erre lenne a séta. https://imgur.com/a/vLaSBLZ
Igazából harmadikán kezdődött az esés, mert nekem még minuszosak a hétfőn nyitott shortjaim, amiket hétfőn zártam is. De mindegy is. 14:30 után volt a felhúzás, nem csináltam semmit. 17-kor pillantottam rá a telefonomra, és volt egy visszapattanás. Ebből gondoltam, hogy visszahúzzák. De tévedtem. Az NQ-ban is sokáig tartotta magát 18420 sáv, és fel-fel rántották 18500-ig. Gondolkoztam, hogy forítok, de végül nem. Egyenlőre megmaradt a 3 long ponzim. Meg a minuszos hetem. Pedig tegnap már pluszban voltam. Hétfő reggel majd átállok shortba.
Csdobos azért siránkozik,mert nem utólag,hanem előre megmondta.,hogy a szeptember-október az esésről fog szólni.. 2.-án el is kezdődött.. Tartottam egészen máig,mert nem igazán voltak fordulatnak jelei.. Az meg hogy tegnap pl a tesla 6% emelkedésben van,ma meg ugyanennyi esésben,számomra érthetetlen dolog.. Azt bizonyítja,hogy mindenki bizonytalan volt ez ügyben. Én csak értetlenül álltam a felhúzások előtt,de mégis hagytam magam elbizonytalanítani.. Több volt azért ebben,mint üres tippelgetés..
https://kephost.net/p/MTM3ODU3OQ.png hogy szemmel is értelmezhető legyen, itt a példa. a 17:50-es kalapács, és az utána lévő gyertyák. A long amire te fogsz, egy ÖNTÉS napon, az a short-profiteralizálók miatt lehet, hogy megelégszenek a short nyerővel, mint csdobos MA reggel, realizál, fújja a gyertyát:). Zöldül. De ha erősebb az eladói nyomás, mint a short realizálóké, akkor pirosodik tovább. kell várni egy újabb jelet. Amúgy ez totálisan hulló kések. Ha meg itt nyitsz shortot -2,5%-ban megint ugyanúgy szivathatnak. Ilyenkor jobb mozizni ,mint "belevenni", csak hogy poziban legyél. Ahogy írják: jobb a békesség hétvégére!
Ha már pozit nyitnék szembeszélben. stop magam alá 20 ponttal, ami megállít,ha szar irányba fogadok. amint 0-ban vagyok és jön a zöldülés elhalad mellettem 20 pötyit, 0-ba rántom a STOP-ot, "persze kiütnek" talán, de legalább nem bukok. https://www.investing.com/indices/nq-100 rakd át m5-re. Érdemi Zöldülés, dupla alj, emelkedő aljak, még m5-ön sincsenek. Megint a hulló kések kategória. Talán MOST Nasdaq 18420-nál próbál aljat fogni. m5-re rakd át, 17:50-kor van egy zöld kalapács, a szár végének jelentősége van, mert arról pattant. (és zöldült) levihitek újra a kalappács aljáig, de a szár legvégéről ISMÉT pattanni kell, az egy jel. 18420 LONG, STOP 18400, amit írtam, amint 18440, STOP 18420, aztán mozizhatsz. Vagy bejön a szembeszél pozi, vagy kicsap a picsába 0-ban, de legalább nem ég rád.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?