Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Én nem így látom. Választások előtt nagyon úgy nézett ki, hogy a Wall Street inkább Hillary-t preferálja. Én úgy látom, hogy a Goldmanos fiúk utólag álltak be Trump mögé, ami teljesen természetes reakció, hiszen nem érdekük a feszültség az elnökkel. Általában mindegyik elnök valamelyik wall street-i befektetési bank éléről választ magának kulcspozícióba embereket, ez Trumpnál snincs másképp. Trump esetében ez azért furcsa mert populista politikai kommunikációval sikerült befutnia. ami nincs összhangban a goldmanos apparátus kiépítésével (government sachs).
A Goldmannak és más nagy befektetési bankoknak nincs nagy szerepük Trump választási győzelmében, abban viszont már lesz szerepük, hogy az elnök kitölti-e a ciklusát és mennyire lesz sikeres. Szó volt arról, hogy Trump akár bele is bukhat az elnökségbe és ki sem tölti a mandátumát, itt lesz döntő tényező a Goldman és társaik mert ha ők kitartanak mellette, akkor nem lesz könnyű megbuktatni.
Abban egyébként nincs semmi újdonság, hogy a politika szorosan összefonódik a pénzügyi rendszer vezető figuráival, ez mindig is így volt és így is lesz, aki szembeszállt eddig a pénzügyi érdekekkel, vagy megbukott vagy merénylet áldozata lett.
Olvastam/hallottam már pár elméletet tőzsdei stratégiákról, de hogy a Trumpról alkotott vélemény 80%-os súllyal szerepelne benne, ezt itt hallottam először :D
Persze mindig tanul az ember :))
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?