Örülök h. sikerült megmozgatni kicsit a topikot.
Kis pakkal beszálltam én is. Ez viszont nem jó ómen :)
Kiderül mennyire lesz hosszú távú befektetés...
A várható 6 milliárd körüli árbevétel alapján /nagyon konzervatív becslés/ ha csak 250 millió Ft nyereség keletkezik, akkor a részvény a jelenlegi árszinten 1-es P/E-n forog. Ennél valószínüleg jóval több lesz az eredmény, ezért törtszámjegyű PE ráta is elképzelhető :)
A kis közkéz miatt csorog, párezer darabbal jött le. Én kaptam ma egy kicsit, amit köszönök szépen.
A véleményem változatlan:
- A cég a béka segge alól jött fel, a veszteségek után épp a válság alatt futott fel a termelés. A csoport meghatározó cégének, az Excel Csepel eredménye több mint 70 százalékkal nőtt a félév vége óta, a harmadik negyedéves jelentés szerint a csoport pénzügyi helyzete folyamatos javulást mutat.
- A Csepel Holding Nyrt. 99,96 százalékos tulajdonában lévő Excel Csepel Kft. szerződést kötött a OAO „SASTA” (Oroszország) Szerszámgépgyárral automatikus gyártórendszer szállítására. A szerződés értéke: 3 580 000 euro. Az EXIMBANK és a MEHIB 2010.november 19.-ei jóváhagyásával a szerződés hatályba lépett.
- Csúcstechnológiát alkalmazó szélerőmű-generátor gyártóüzem épül Tiszaújvárosban: a Tisza Elektrometál Kft. nagyteljesítményű generátorokhoz állít elő nagy pontosságú acélköpenyeket. A generátorházak gyártásához szükséges, főleg egyedi gyártású, részben sorozatban készülő precíziós megmunkáló berendezéseket a budapesti Excel-Csepel Szerszámgépgyártó Kft. gyártja, a csepeli üzem 4,4 milliárd forint értékben szállít precíziós megmunkáló eszközöket a Tisza Elektrometál Kft-nek. A hatmilliárd forint értékű beruházás várhatóan 2011. július végén fejeződik be, a tulajdonosok hozzávetőlegesen 8 éves megtérülési idővel számolnak. Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, hogy a gyártáshoz szükséges eszközök egyik legnagyobb beszállítója az Excel-Csepel Szerszámgyártó Kft. lesz, így magyar mérnökök által tervezett, Magyarországon gyártott, magyar tulajdonú technológia alkalmazására kerülhet sor.
- A névérték 400 Ft. 2,3 millió részvényére vetítve ez kevesebb mint 1 milliárdos cégértéket jelentene, de a valós cégérték ennek minden bizonnyal többszöröse. A közkézhányad alig 300 ezer darab, így könnyen tud nagy elmozdulásokat produkálni.
- A várható 6 milliárd körüli árbevétel alapján /nagyon konzervatív becslés/ ha csak 250 millió Ft nyereség keletkezik, akkor a részvény a jelenlegi árszinten 1-es P/E-n forog. Ennél valószínüleg jóval több lesz az eredmény, ezért törtszámjegyű PE ráta is elképzelhető :)
Jó kis cég ez. Én ettől várom idén a legnagyobb emelkedést. Hivatalosan még mindig nem közölték a legnagyobb megrendelésüket, de a jelentésből majd úgyis kiderül.
Éva, kifejezetten jók a "megérzéseid". Szerintem, a Csepel fogja elérni a legnagyobb árfolyam emelkedést a jövő évben. Elég siralmas a hangulat, de szerintem, hasonlóan mint az RFV, ez is képes lesz felülmúlni önmagát. Még 1-2 ilyen jó hír és jöhet egy kis rally :) Azt mondom most, középtávon biztosan a Csepel lesz a befutó! Sok szerencsét!
CSEPEL