A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Én nem foglalkozom a hírekkel, ETF-ekkel... (amikor kereskedem) A chart vezet, abban minden benne van, még a meg nem történt jövőbeli események is.... Ez meg azt mutatja, hogy az ötödik hullámban vagyunk és ennek a végén egy erősebb korrekciónak kell következni.... 48800-51000 közé teszem a lehetséges fordulót, de szélesebb képben, picivel alatta és fölötte is fordulhat.... Korrekció után új történelmi csúcsra fog indulni, ráadásul nagyobb és lendületesebb mozgással....
Valami azt súgja nekem, hogy ez az ETF csodavárás nagyon nem úgy fog elsülni, ahogy móricka elképzeli. Minimum egy 2017-hez hasonló fork-war-t érzek benne.
A kis korrekciókat mèg elkèpzelhetőnek tartom nyilván, de az eddigi emelkedèst nemtudom elkèpzelni, hogy visszamenjen 40 alá, pláne az általad gondolt 50000+ -os szintekről, főleg ha vègre engedèlyezve lesznek az etf-ek, illetve a felezès is a nyakunkon.
Így már bukott a kis korrekció lehetősége.. Fontos szintek: 46144. Ez a minimum amit el kell érni. 47997. Innen lehet egy 1500-2000 pontos kis korrekció 52260.- erről a szintről vagy ennek közeléből kell lefordulni és a teljes emelkedés korrekcióját vissza adni, ami bőven 40000 alatt lesz.
Chart szerint lejöhet 38500 körüli mélységbe a BTC. Negyedik hullámban van és ez általában egy széles vagy háromszög korrekció, utána mehet 48800-51000 körüli magasságba, onnan kell jönni egy mély korrekciónak.
Nagyon lecsupaszítjátok szerintem. Ezt is meg azt is. Egy adott fiat pénz mögött azért ott van a kibocsátó ország gazdasága... A bitcoin mögött ott van a számítási kapacítás ( hashrate ) a decentralizáltság stb stb amik sok embernek, tudom, nem jelentek semmit... : )
Csak a nyomaték kedvéért használom ezeket a jelzőket. Egyébként nem így van? A FIAT rendszer és a kripto rendszer is fedezetlen. A FIAT-nak csak annyi előnye, hogy tudsz vele fizetni közvetlenül. De mindkettőt csak a hit, a bizalom tartja életben.
Nekem a tőzsde mindig is hobby volt és az is marad. Persze a cél nyílván a profit. Mellesleg, csak azért kommentáltam a postodat mert " lefitymáltad " a föld 9.ik legnagyobb pénzügyi " termékét " . Sokan nehezen emésztik meg tudom, de jó lenne már megbékélni vele. : )
Igaz, hogy folyamatosan képzem magam, de vannak nálam jóval képzettebbek, akikre érdemesebb hallgatni. Én nem tudok senkit kivezetni a fényre , úgy gondolom, mindenki csak magát tudja. Valahol erről szól a tőzsde, nem? Képezd magad, hogy előnybe kerülj.
Ugyan meséld már el, hogy mit tud az arany láncszem, amit a bitcoin nem, vagy mit tud sokkal jobban? Feltéve, hogy csak a pénzügyi rendszer omlott össze, nem az internet és a villamos hálózat. Utóbbi esetben piac sem lesz, ahol bevásárolsz, szóval ne ez legyen a magyarázat.
Szerintem a cikk lényege, hogy az írója is beismeri, hogy a BTC is a többi FIAT-hoz hasonlóan egy fedezetlen szutyok, amiben nem szabad a megtakarításokat tartani. Ha a jelenlegi pénzügyi rendszer összeomlik, a BTC fabatkát sem fog érni. A piacon egy arany láncszemért be lehet majd vásárolni, de a BTC-vel, meg a mobiloddal együt el fognak küldeni melegebb vidékekre (a büdös p.ba). Viszont butaság temetni a BTC-t. A pénzügyileg képzetlen tömegek és ezek vannak nagy többségben, mindig megvezethetők, ráadásul mohók. Néhány varázsige (decentralizált, digitális arany, korlátozott mennyiség, bányászat, stb.) és önként odaadják a megtakarításaikat, a lényeg nem érdekli őket, hogy ez is csak egy fedezetlen hulladék akár a FIAT. Ezt kell kihasználni! Én, aki az értékalapú befektetés mellett kardoskodok általában, 2023-ban a bevételek túlnyomó részét, szinte 3 cég hozta. MARA, RIOT és HIVE. Három szemétre való papír, de kitünően kereskedhetők normál tőzsdéken, ahol nem lopják el a pénzem. Januárban még én sem gondoltam, hogy idén a kriptopiacon keresem majd a legtöbbet és még kripto sem kell hozzá. Írok majd még pár szót ezek kereskedéséről.
Amelyeket jelenleg is kereskedem. Bitcoin (BTC) Solana (SOL) ez nagyot ment és sokat is hozott. Ripple (XRP) Cardano (ADA) Polygon (MATIC) Hedera (HBAR)
Akik kereskedik a BTC.t. Még egy új csúcs hiányzik 48800- körülire fog felmenni, én onnan várom a fordulót, ami a 15500 környékéről indult emelkedés teljes korrekciója lesz és bőven vissza fog térni 40000 alá. Ennél a korrekciónál 37500-38500-ra figyelek, eddig minimum vissza fog érkezni.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046