A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
láttam néhány videóban "short term hodlers vs long term hodlers" megfejelítést a BTC fényében, tehát ilyen 3 vonalas chart, amin az egyik a BTC ára, a másika short term befektető ki és bevonulásának vonala, a harmadik pedig a long term befektetők ki és bevonulásának vonala. Az érdekelne hogy tradingview-n valaki tudja-e mi a neve ennek a chartnak (ha ez esetleg ott is megvan), vagy bármely másik hasznos chartnak ami short term vagy long term ki és bevonulókat mutatja a BTC alakulásának fényében?
pedig amúgy ez nagy patthelyzet, mert az ember nyilván segítene! így én azt találtam ki hogy: noha nem játszok nekik befektetőset, de azért csurran cseppen majd néhány dolog, mint mondjuk fizetett nyaralás, amit én állok, ilyesmi... én úgy gondolom az én esetemben ennyit tudok tenni. ettől másnál még működhet hogy kezeli a szülei befektetését, vagy segíti vagy ilyesmi.
na én pl nem mernék családon belül befektetni így.... pedig az én szüleimre is ráférne igy kis pénz. ha valami nem úgy alakul, rámegy az olykor amúgyis törékeny viszonyunk.
Törölt felhasználó2021. 08. 09. 08:55
Be akarnám pakolni szüleim megtakarítását, de jobbnak látják a kancsóban őrizgetni a vitrinben. Istennek nem hajlandóak kicsit sem kockáztatni... Idősek már. Mondjuk fiatalon is mindig biztonságra törekedtek. Így viszont az infla megeszi reggelire...
A BTC havi ciklussaiból adódóan szvsz megnézzük a heti EMA 50-et 34 k-nál aug 15-20 között, aztán onnan baromi nagy ugrás fel. Én újabban ezeket a ciklusokat követem, nem hodlerkedek már.
BTC: A hétvégén el is értük a prognosztizált 200 napos mozgóátlagot. Itt kisebb tökörészésre számítanék. E szint leküzdése után azonban még gyorsabb emelkedésbe kapcsolhat és elkezdődhet a nagy májusi letörés vissza tesztje...a következő 3-4 hétben ez lehet a program...
ez a 40K felettiség ez nagyon impozáns valóban. de nálam nagyobb a tűréshatár. egy 36-38Kval is még emelkedő csatornában maradna , hiszen higher-low lenne még mindig. jaj de bánom azt a 30K-t azóta is. sokat tanultam belőle.... pedig már csak maradék pénz elszórása volt a tét jó szinten de még így is fájdalmas :D
Napos zászlóból kitört, egyben a nagy májusi esés után eddig ellenállási zónának számító 40-42k sávot is áttörni látszik. Ha ez sikerül és maradunk tartósan a zóna felett, akkor nálam bullish...ebbe akár még belefér, hogy egyszer visszatesztelje a kitörést a zónából, de 40k-nak most már tartani illene a további bullish folytatáshoz...
az előző bejegyzésem téves, majd törlik. wycoff szerint megvolt az utolsó jó beszálló 38ezer körül. innen már csak fel és oldalra. kíváncsi leszek. 80%nál járhatunk wycoffban és eddig tankönyvien bejött.
wycoff szerint egy nagyjából 38.000ig tartó visszaesés jöhet mint utolsó jó beszálló. most már kíváncsi leszek erre a wycoff-ra bejön-e tényleg :D eddig olyan 70-80%nál járunk a formációban és egy az egyben úgy alakult, tankönyvi minta.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046