A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Pedig nem kéne ennyire nevetned... :D mert az mnb csodaprogramjában ahol pos-eket telepítenek nem kis összegért képzeld el a visa kártyát nem fogadja el. Pedig nekik több ügyfelük vank mint a mastercardnak...
'...Ez a minimális gondolom pár 100%-al drágább a Lightning Networhoz képest, ami bárhol a világon használható lesz, ellenben a Mastercard-al.' . Bocs ezt eddig nem láttam. Ismét megnevettettél. :-)
'Sajnos', akikkel üzleti vagy magánkapcsolatban állok és pénzforgalom keletkezik köztünk, azok nem fogadják el a btc-t fizetőeszközként (nagyon helyesen). Akik meg csak a btc-t fogadnák el, azokkal meg én nem állok üzleti ill. magánkapcsolatban. :-)
Tehát van havidíjad. :) Lebuktál! Az, hogy hogyan bújtatják a költségeket az csak részletkérdés. Persze ha átlag Józsi lennél akkor 3* annyit hagynál ott. De legalább kimaxoltad azt amit lehet manapság.
Nekem x számú SEPA-utalásig benne van az utalási díj a havi csomagköltségemben, sok más egyéb kedvezménnyel együtt. Rá kell szánni az időt, és be kell menni a bankba személyesen letárgyalni a kondíciókat. Ahogy máshol, másféle üzleteléskor is csinálnád.
Azért nem mindegy, hogy alap utalásokhoz kell e közbeiktatott harmadik fél aki sápol vagy nem. A lényege ez a rendszernek. Pl. földhivatal..észtországban már rájöttek erre.
Nekem 6 éve van, zéró a díja. Belföldön forintért, külföldön tranzakció napi banki középárfolyamon vásárolhatok vele bárhol/bármit az interneten. He nem volna, ki kellene találni. :-)
Ja tudom ezt nagyban nyomják itthon is, páran keresnek vele, de a legtöbben meg fizetik a hitelkártya kamatot. A bank kb. a POS terminálos jutalékáról mond le pár olyan userének, akik rendszeresen használják és időben visszatöltik. Na ez kb 10% lehet.
Hát a magyar magánemberek 99 százaléka lehet ritkán utal usaba/kinaba de gondolom tudod hogy nem magyarország a világ közepe bármennyire is mondja viktor,hogy az nem az. Arról nem beszélek, ha most bejön valaki a boltomba kártyával fizet, nem kapom meg azonnal ez elég nagy tévedés, nézz utána... És nincsennek el az ember a bankokkal mert nem olcsóak mintahogy állítod,hanem rohadt drágák és itt ilyenkor ne csak egy utalás költségét vedd számításba számlavezetés meg ezer más díjat is számolj bele
A pénzügyi tudatlanságot ill. hülyeséget sem a hitelkártyáknál, sem a btc-nél nem tolerálja a 'rendszer'. :-) . Létezik egyébként olyan dombornyomott, klasszikus felhasználású hitelkártya-konstrukció is, ahol nemhogy díjat számol fel a szolgáltató, hanem neked fizet a használatért. Persze nem 500 euróval feltöltött kártyákra kell itt gondolni, évi 3 használat mellett Jesolo-ban. :-)
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046