Topikgazda: matgab 2009. 02. 02. 09:02

Csak a devizahitel marad? - Nem hagy választást Gyurcsány  

Ugrás a cikkhez
Az új adócsomag részeként a közeljövőben megszűnik a lakásépítés államilag finanszírozott kamattámogatása és jelentősen szűkítik a lakásépítési kedvezményeket - írj a Világgazdaság. A VG kormányközeli forrásokból úgy értesült, hogy megszüntetik a lakáshitelek állami kamattámogatását. További negatív változást jelent, hogy szocpolt állítólag csak azok kaphatnak, akik szociális segélyt kapnak. A cél a bérlakás építés elősegítése lenne.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=109444
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sailor 2009. 02. 02. 11:07
Előzmény: #28  watson
Hihetetlen ha egyszer gyereket merek majd vállalni nekem már jár majd szoc.pol. pedig már 10 éve fizetek nem kevés adót. Eddig nem mertem mert nem engedhettem meg.

Mostmár se családi pótlék, se szocpol nem lesz nekem, mert dolgozok és nem szorulok segélyre amit persze az én adómból fizetik ki a "rászorulóknak"!!! IRÓNIKUS!!!!
pampa 2009. 02. 02. 10:58
Előzmény: #28  watson
Van abban némi logika,hogy minden szociális jellegű juttatást a befizetett adó és járulék mértékétől tennék függővé.

14 év fölött pedig az erdményesen elvégzett iskolai éveket bónusz jutalékkal indítanám.
Az fedezné az esetleges pályakezdő m.n-segélyt max. 9 hónapig.
Értem én azt is ,hogy képességeinek megfeleő munkát nem talál,de egy idő után engedni kell az elvekből. Sajnos a társadalom nem képes több terhet elviselni.

Ha nincsen más el kell menni a multihoz árúfeltöltőnek diplomával is.

vagy elvek,vagy kenyér...
watson
watson 2009. 02. 02. 10:42
Előzmény: #22  pampa
"A szoc.segélyesnek minek szocpol? :((("
de tényleg minek??? Hogy legyen még sok szoc. segélyes???

Én nem adnék több támogatást egyiknek sem mint amennyi adót életében befizetett Ő vagy a szülei...
Családi pótlékot is csak olyannak adnék akinek saját jogán Gyes is járna, azaz adózott és dolgozott már életében.

Nehogymár olyanok vállaljanak gyereket akik csak külön jövedelemnek tekintik a családi pótlékot nevelés nélkül, munkára meg nem tudják tanítani a kölköt saját példamutatással! (lehet ez persze bármilyen származású)
Álljon már meg a menet!
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 10:25
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
a cigány viselkedés megítélése nem újkeletű
mondok két kefejezést
cigánykodik
cigányútra téved
a nép régebben gyakran használta, s a népi kefejezések, bölcsességek mai napig megállják a helyüket
részemről is off befejezve
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 10:18
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
"az emberek, a hétköznapi emberek tapasztalatok alapján ítélkeznek, nem előítélet, tapasztalat"

Örülök, hogy ilyen pozítiv az emberekbe vetett hited...Az én tapasztalatom az, hogy az emberek 90%-nál első az előítélet, aztán esetleg elhiszi, amit tapasztalt...

Mellesleg Ercsi neve mond vmit? Na ott nöttem fel...;)
Viszont OFF befejezve részemről.
martin36
martin36 2009. 02. 02. 10:18
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Íróasztal mellől okoskodónak kívánom:rabolja ki edzésről hazatérő gyermekét a cigánykölyök(enyémmel megtörtént),basztassa az iskolában az osztálytársa,zaklassa a feleségét ha az utcán sétál,és legyen a szomszédja,miközben megpróbálja eladni a házát.Na utána lehet okoskodni az egymás mellett élésről.
exley 2009. 02. 02. 10:17
Jönnek a választások, a közép meg van hízva mint egy disznó, vágás érett, ők azért fognak balra voksolni, hogy a páros ujjú ne vonszolja őket a vágó hídra. Az USA nyomására a kissebbséget fel kell emelni, ha tetszik, ha nem. A svábság felemelésekor a Kádár rendszerben senki nem mert ez ellen szonokólni. Az USA alkotmányában rögzített alapvető emberi jogok érvényesülése úgy tudom a Kárpát-medencében nincs korlátozva. Antall kárpótólta a "Horthysta" klientúrát Kádár rendszerben elszenvedett veszteségeikért. Horn segített az elesett 800 ezeres tagságon, Viki segített az elnyomott Bibósok miollioin, Fletó segít a végletekig a legsötétebb nyomorba taszított etnikumon. MI van ezen kivetni való? 25000 ft-ból tendődő suzázezrekről van szó. SAját elhatározásából az Mszp sem támogatná őket. Értsük meg létezik egy világ rend, amely támogetja az elesett lecsuszott réteget. Németorszábgban a Török kisebbség sem élne olyan viszonylag magas nívón, ha a németekre lenne bízva.
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 10:13
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Így van !
Aki elkezd okoskodni hogy miért támadjuk a kisebbséget, annak azt szoktam javasolni hogy ne csak Pestre korlátozódjon a látóköre, mondjuk költözön 1 évre egy nagyobb Borsodi Városba.
pampa 2009. 02. 02. 10:13
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
A szoc.segélyesnek minek szocpol? :(((
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 10:10
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
emellett nem értek egyet az asszimilációval sem
mondok egy példát
tegyük fel, nem szeretem a bablevest, azért, mert rosszul leszek tőle
ennek ellenére minden nap bablevest adnak, úgy tuszkolják le a torkomon
na kb ilyen a roma asszimiláció is
én nem vagyok fajgyűlölő, de ostoba sem, látom mi van az országban, főleg Nógrádban, Szabolcsban, Borsodban...
az emberek, a hétköznapi emberek tapasztalatok alapján ítélkeznek, nem előítélet, tapasztalat
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 10:06
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Ápropó miskolci rendőrkapitány...
Hogy-hogy nem nyílt még a témához topik ?
Egyébként többe nézem a Cigányvajdát aki ki állt mellette, mint a sok Szadeszes meg mit tudom én milyen birkákat akik betámadták a Kapitány urat !
Bár a vajda is lehet csak félelemből cselekszik így, na de bátor és emberibb cselekedet volt tőle hogy még a kapitány szimpatizáns szimpátia-tüntetésen is megjelent.
Ha a Vajdák felismerik hogy a helyzet súlyosan romlik, az jó, ők még talán tehetnek valamit. Ők még elvileg mindíg nagyon nagy tekintélynek számítanak a cigányok között.
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
A kijelentésedben az "olyan típusú bűntettek" is általánosítás...

Max azt lehet kijelenti, hogy 30 ilyen eset történt, az összes elkövető amolyan volt. Így objektív.
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
A fejlett szlovákiában ismeretlen az ilyen pénz pocsékoló "támogatozsdi". Ott az emberek munkára ösztönzése a versenyképesség támogatása a pioritás.
Koi-nak igaza van abban, hogy aki rászorúlt az nem tud építkezni. Lenyúlják a bűnözők, gazdagok gyerekei, adócsaló "maszekok" az állam adó Ft-jait.
Képzeld el azt a családot akinek esélye sincs felvenni mert kb 120Ft-ot keres az apoka minimálbéres kft-nél. bt-nél...
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 10:04
Előzmény: #11  pampa
akkor meg már minek hitel?
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 10:01
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
teljes mértékben igaza volt a rendőrkapitánynak, végre valaki, aki nem hazudik
ha cigányok követik el az olyan típusú bűnöket, mondják ki, ez nem rasszizmus
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 09:59
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
szocpolt is írnak a cikkben, igaz "állítólag" minősítéssel
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 09:58
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Minden könyvesboltban megveszed a Zabhegyezőt?:D
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 09:56
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Nem csak a lakásépítés támogatását szüntetik meg?
martin36
martin36 2009. 02. 02. 09:53
....:-)
Nagy kedvencem lett az elszólás a miskolci rendőrkapitány ügyében,amikor nyilatkozott vmi cigányszervezet egy panellakásban:elkezdtek félni...:-)
pampa 2009. 02. 02. 09:52
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Van nekem is javaslatom:
Hitelt csak az vehessen fel akinek a hitelt 2x-en meghaladó betétje van... :(((

És természetesen jó magas kamatra mert a bankok sem adhatják ingyen....valamiből nekik is élni kell...
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 09:51
Össze akarják ugrasztania népet.
A magyarokat a romákkal.
De a romák okosak,nézd meg a kapitány kijelentése mellett is kiálltak.
A tény az tény.

draskovics drazsé akarta megkavarni az egészet.
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 09:50
Aki befektetási céllal, sokadik lakásnak vett fel szoc-polt (más nevére akár) kamat kedvezményt azt a a jegybanki kamat 2x-sével kötelezném visszafizetésre börtön bűntetés terhe mellett.
Becsérték az otp ingatlan zrt napi lista ára.
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 09:48
Már megint a dolgozni nem akaró kisebbség jár jól, mi meg lenyeljük helyettük is.....
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 09:45
Előzmény: #1  portfolio
a szocpol azért az átlag magyar családoknak jelentős segítség volt, sokan be is kalkulálták lakásvásárlásra
aki szociális segélyt kap az kaphat szocpolt-a sziú indiánoknak akkor megmarad?
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 09:45
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Ez olyan mondvacsinált kivétel.
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 09:44
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
káoszt
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 09:43
Aki szociális segélyt kap az miből építkezik?
Törölt felhasználó 2009. 02. 02. 09:43
Előzmény: #2  matgab
Fletó rendet tesz a bajszos Lalával..)
matgab 2009. 02. 02. 09:41
kösz fletó, már vártam...

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek