Még a félévi EPS sem mérvadó, a Q4-ben vannak jelentős változások valami miatt, de gondolom a biztosítási szektor ilyen. Nézd meg a tavalyit és az az előttit is (Q2 és évest)
Jajj..., most nézem, már most több, mint 10% a tavalyi osztalékhoz képest. Na, akkor irány 400 fölé, mert az állampapírt elhagyják a CIG miatt, vagy kellene valami plusz extraprofit adót kivetni még, hogy ne legyen több, mint 7 %.
Így van, ezért is lesz szerintem egy robbanás ismét (valamikor az elkövetkező 1000 évben, ami ugye jövőre is lehet), de azt látom, hogy a nagy tulaj igazából jól érzi magát ebben a helyzetben. Szóval, szerintem csak osztalék és jól élhetünk belőle, egyszer csak meglátja más is, amikor 10% lesz. :)
Én nem foglalkozom a célárakkal (szinte az árfolyammal sem, csak zavar, ha alacsony :) ), igazából osztalékra megyek, mert brutál sok van belőle és tudom, hogy nem tudom eladni, ha kellene...
:) , rendben, közel 20 év tapasztalatom van velük (most a CIG-ről beszélek és nem tudom mennyi részvényük van benne) , de kb. úgy 'lövik' be a célárat, mint én a tippmixet. De, higgy bennük és mindenki más is (ha növekedést látnak, mert miért ne azt látnák, amikor az van) és akkor a csorda megindulhat és igazuk lesz. Tudod mit, én is hiszek majd nekik, mert már látom a 400 feletti célárat, ide nem Concorde kell, hanem józan paraszti ész... Szerintem.
Ne becsüld őket alá, én nem egy részvényt láttam, ami a Concorde céláremelésére 4-5%-ot is ugrott. Szerintem egy ilyesmi itt is érik hamarosan... Az elmúlt negyedéves jelentéseik, a várható osztalékpolitikájuk és a biztosítási különadó jövőbeni kivezetése miatt én továbbra is optimista vagyok.
Szóval, akkor a célárjelentésre a Concorde-ra gondoltál ? Mi alapján lövik be az irányvonalat és kinek ? 'akinek' belövik mit kezd vele ? JPMorgan is belőhetné már valakinek....
Amit a concorde mond nem hablaty, ha nem is teljesülnek pontosan a céláraik, de az irányvonalat általában elég jól belövik... nagyon érne már részükről egy update. A jelentésnek pedig inkább a jövőhéttől láthatjuk a hatásait, szerintem nem voltak olyan rendkívüli események, amelyek a cig eredményein érdemben ronthatnának.
És nézd meg, írogatom itt, hogy 326 körül megvennék (meg is vették), erre valaki piacin rádob egy (neki) nagyobb mennyiséget. Szóval, jelentés ide-oda, nem várható nagy durranás, mert akkor nem dobálnák, hanem ovatosan vennék.
Ezt a frissített célárat honnan veszed ? Kinél, mi célból ? Ez valakinél valami kötelező elemzés, vagy mire célzol, miről vagyok lemaradva. :) Esetleg a Concorde Zrt. szokásos hablatyára gondolsz ?
Jajjj, de rég írtam már, hogy 344 :) De talán, ha kitartanak a 326-on eladók (mint látom meg is vennék egyébként), akkor a heti zárónk lehetne 325-326. Na, mindegy is, csak írom még valamikor, hogy 344. :)
CIGPANNONIA kitartók