Osztalék mindig annyi van, amennyit a tulajdonosok megszavaznak a menedzsment előterjesztése alapján. Vagyis én úgy módosítanám az állításodat, hogy "... annyi bevétel mint ..." - a többi meg nagyon szubjektív.
Ha ha amikor a tőke leszállítás meg felemelés volt sokan ott voltatok és megszavaztátok miközben a fórumon kritizáltátok. Várjátok meg a szuper bankot és lesz annyi osztalék mint Dagober bácsi páncéltermében
Még véletlenül sem az volt a javaslatom, hogy fizessék ki az összes lehetséges kp-t ami a cégben van! Ellenben évek óta nem fizetnek...pontosan egyszer fizettek csak 10ft osztalékot még 2017-ben! Én azt vázoltam fel, hogy a 105ft-ból 5éven keresztül tudnának fixen fizetni évi 21 forintot! A folyamatosan termelődő nyereséghez hozzá sem nyúlva...
Miért lenne jó ha 105 forintot fizetne? Ez a 18 forint is marginálisan még több is mint az éves adózott eredmény és azért az sem gyakori, hogy az AE 100%-át kifizeti egy cég osztalékként. (Úgy, hogy valójában az eredménytartalékhoz is hozzányúl)
CIGPANNONIA kitartók